23.11.2015

Yhdeksi tuleminen - toinen chakra, ihmiset, planeetta

Miten liittyä yhteen Gaiaan chakrojen välityksellä, siitä kirjoittaa Suzanne Lie multidimensions.com sivustolla (suomentanut Pirjo Laine).

Sijainti: Toinen chakra sijaitsee navassa. Napa oli napanuora, mikä kiinnitti meidät ensimmäiseen fyysiseen kotiimme, äitiimme, ja hänen antamaansa hoivaan. Toinen chakra edustaa myös kiinnittymistä Äiti Maahan sekä kaikkiin kasveihin ja luontokappaleisiin, jotka kutsuvat sitä kodikseen.

Terälehdet: Tässä chakrassa on kuusi terälehteä tai puolaa. Numerologiassa "kuusi" edustaa vastuuta, perheen ja yhteisön tukemista sekä tasapainon ja harmonian löytämistä ympäristön kanssa.

Sävel ja mantra: Tämän chakran sävel on D ja mantra "vam" tai "o". Näiden mantrojen laulaminen D-sävellajissa, keskittäen samalla huomiomme tälle kehoalueelle, voi mahdollistaa meille tietoisemman pääsyn toiseen chakraan.

Väri: Tämän chakran väri on oranssi. Oranssi on tunteiden väri. Hindujen chakrajärjestelmässä oranssi väri liittyy vanhan kuolemaan. Tämä kuolema ei viittaa ainoastaan fyysiseen kuolemaan, vaan myös tukahdutettujen tuskallisten tunteiden kuolemaan tai täydelliseen vapautumiseen niistä. Tämä kuolema viittaa myös sen puolustusmekanismin purkamiseen, mikä luotiin selviytymiseksi noista tunteista sekä ne aiheuttaneista tilanteista.

Hallitsee: Toinen chakra hallitsee aistillista vitaalikehoa. Tämä chakra hallitsee seksuaalisuutta, lisääntymistä, tunteita, vaistoja, ruokaa ja kehon yleistä kommunikointia sen sisällä asuvan tietoisuuden kanssa. Toinen chakra hallitsee seksuaalisuuden feminiinistä osaa, kun taas ensimmäinen chakra hallitsee sen maskuliinista osaa. Toinen/napachakra on enemmän aistillinen kuin seksuaalinen. Se kertoo meille, mitä tunnemme seksistä ja lasten saamisesta, kun taas ensimmäinen chakra hallitsee seksiä, mikä on nautintoa, valtaa/voimaa ja/tai lisääntymistä.

Lisääntymisen lisäksi toinen chakra hallitsee myös muunlaista luomista. Uiminen, patikoiminen ja puutarhanhoito käyttävät toisen chakran yhteyttä luotoon. Kuvanveisto ja kaiverrus käyttävät luonnon materiaaleja ja "esineitä" välineenä ja luonto on usein taidemaalareiden ja valokuvaajien aiheena. Tanssissa ja taistelulajeissa navan alue nähdään perustana, hara-keskuksena, alueena mikä on tarkoitus pitää harmoniassa maahan, jotta voidaan säilyttää täydellinen tasapaino.

Ensimmäisen tapaan, toinen chakra hallitsee selviytymistä, mutta feminiinipolariteetin perspektiivistä. Ensimmäinen chakra hallitsee selviytymistaistelua, kun taas toinen chakra hallitsee selviytymisvaistoja. Ensimmäinen chakra yllyttää meitä taistelemaan suojasta, kun taas toinen chakra auttaa meitä käyttämään vaistoja turvallisen piiloutumis-, asumis- ja lasten kasvattamispaikan löytämiseen.

Ensimmäisen tapaan, toinen chakra hallitsee myös rahaa, mutta taaskin eri tavalla. Ensimmäinen chakra hallitsee rahaa ja sen sisältämää valtaa, kun taas toinen chakra hallitsee rahaa ja sen tuomaa turvaa.

Aisti: Makuaisti liittyy tähän chakraan. Makuaisti on tärkeä syötävän ruuan tunnistamiseen ja syömisestä nauttimiseen, mitä toinen chakra myös hallitsee. Maistaminen on tunnekokemus ja se on syömisen antaman hoivan ja lohdun perusta.

Syöminen, erityisesti rinnan imeminen, muodostaa tärkeän ensimmäisen siteen äidin ja lapsen välille ja tuo lohtua ja hoivaa. Ruuan valmistaminen ja tarjoaminen on usein rakkautta ja yhteisöllisyyttä ja perheateriat sitovat perheen yhteen. Syöminen ja ruoka ovat hyvin kulttuurista riippuvaisia. Perheen muutettua uudelle alueelle, sillä säilyy sukupolvien jälkeenkin mieltymys oman kulttuurinsa ruokiin, sen antaman turvallisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteen vuoksi.

Astrologinen merkki: Astrologisesti Rapu liittyy toiseen chakraan, koska se hallitsee tunteita, vastaanottavuutta ja hedelmällisyyttä.

Elementti: Toiseen chakraan liittyvä elementti on vesi. Ensimmäinen fyysinen kotimme sikiöpussissa on vettä. Tämä chakra heijastaa sitä, miltä meistä tuntuu olla vedessä tai lähellä sitä. Psykologisesti vesi on tunteiden vertauskuva ja symboli. Toinen chakra käsittelee vaistoja, perustunteita – kuten viha, raivo ja ilo – sekä ihmisten välisiä perustunteita, joista ei usein puhuta.

Toinen chakra hallitsee myös munuaisia, joissa poistamme vettä. Tämä chakra hallitsee toisen ulottuvuuden itseämme, jota edustaa kasvikunta ja vähemmän kehittyneet luontokappaleet, kuten kalat. Sekä kasveilla että kaloilla on oltava vettä selviytyäkseen.

Tietoisuus: Toinen chakra kuvaa tunnetietoisuuttamme, eläinvaistojamme ja heimotietoisuuttamme. Tämä chakra edustaa aivojen nisäkäsosaa, missä limbinen järjestelmä hallitsee tunteita ja lyhytaikaista muistia. Limbinen järjestelmä on tärkeä luovuus- ja oppimiskeskus, koska siellä tunteet ja muisti yhdistyvät.

Tiedämme kaikki, että on helpompaa oppia, silloin kun tunteet ovat mukana, kuin kyllästyneenä. Myös syvä rakkauskokemus leimataan tavallisesti tietoiseen mieleen. Kuitenkin äärimäisen pelottava kokemus karkotetaan tiedostamattomaan mieleen, koska sen muisto on liian tuskallinen.

Kehittyneemmät eläimet, kuten koirat ja apinat, oppivat sen, mitä niille opetetaan, koska niillä on tunneside opettajaan tai koska palkkiona annettava ruoka saa ne tuntemaan onnea ja hoivaa. Ihmiset käyttävät myös tunteita ja ruokaa vahvistus- ja palkitsemiskeinona.

Henkilökohtainen aikajana: Toinen chakra edustaa ikävuosia 2-4, kun lapsi menee perusselviytymisen yli ja alkaa kehittää asemaansa perheessä. Se on myös aikaa, kun hän luo oman yksilötunteensa, mutta hän edelleen riippuvainen "heimostaan".

Tässä iässä lapset alkavat yhdistää tunteensa tiettyihin tapahtumiin, mutta he ovat riippuvaisia huoltajiensa tulkinnasta ja opastuksesta. Tunnetapahtumat tässä iässä ovat usein tiedostamattomia aikuisitselle, mutta ne muodostavat perustan monille ydinuskomuksille itsestämme ja kyvyistämme.

Yhteiskunnallinen aikajana: Antropologisesti toinen chakra edustaa aikaa, jolloin sivilisaatio kehittyi yli luolaelämästä ja pystyi asettumaan heimoiksi. Tuona aikana monet heimot aloittivat maanviljelyn ja eläinten kasvatuksen. Koska ihmiset elivät maasta, he palvoivat Jumalatarta seremonioilla ja uhreilla.

Umpirauhanen: Toisen chakran umpirauhanen on sukurauhaset, mitä muodostuvat miehen ja naisen sukuelimistä. Näihin sisältyvät munasarjat, kivekset ja eturauhanen. Ensimmäinen chakramme hallitsee myös eturauhasta.

Hormoneilla on suuri vaikutus mielialaan, kuten naiset joilla on PMS-oireita, todistavat. Testosteronin ja adrenaliinin välistä vuorovaikutusta ei usein huomata. Silloin kun miehen "taistele tai pakene" –syndrooma aktivoituu, hänen elimistönsä adrenaliini on vuorovaikutuksessa testosteronin kanssa ja luo räjähtävän yhdistelmän. Steroidit aiheuttavat myös voimakkaita tunnereaktioita.

Terveet sukuelimet tekevät persoonallisuudestamme säteilevän ja magneettisen, silmistämme sädehtivät ja loistavat ja antavat meille itseluottamusta. Energiset sukurauhaset estävät taipumusta siihen joustamattomuuteen, kovettumiseen ja jäykistymiseen, mitä voi tulla iän mukana. Itse asiassa terve seksielämä voi tuoda elinvoimaa ja tasapainoa elämään vielä vanhuudessa.

Hermopunos: Toinen chakra sijaitsee "lannepunoksessa", mikä hallitsee lisääntymistä, vatsaa ja lanneselän aluetta.

Puhdas: Kun toinen chakra on puhdas, olemme kärsivällinen, kestävä, hoivaava ja varma. Tunnemme läheisyyttä perheeseen, ystäviin, naapureihin ja planeettaan. Tunnemme olevamme kotona kehossamme ja pystymme kommunikoimaan itsemme kanssa. Tunteemme ovat tasapainossa ja pystymme luottamaan vaistoihimme.

Seksielämämme on luonnollista ja rakkaudellista ja pystymme tasapainottamaan seksuaalisuuden mies- ja naisosan. Syömme terveellistä ruokaa oikean määrän kehon tarpeisiin ja nautimme sen lohdusta ja hoivasta ilman mitään riippuvuuksia. Jätteenpoisto on säännöllistä ja sukuelimet, virtsarakko ja munuaiset ovat terveet.

Epäpuhdas: Kun toinen chakra on epäpuhdas, olemme impotentti, frigidi tai seksuaalisesti yliaktiivinen. Emme ehkä pysty nauttimaan seksistä tai se on meille riippuvuus, joka peittää sen, mitä oikeasti tunnemme. Saatamme olla erossa ystävistä ja perheestä ja vaivaantunut kotona. Syömisestä ja juomisesta voi tulla riippuvuus siinä, että syömme tai juomme lohduttaaksemme itseämme ja peittääksemme tunteet, joita emme halua tietoisesti kohdata.

Pelkoa ja vihaa on tietoisuutemme pinnan alla, mikä tekee meistä ahdistuneen ja/tai masentuneen. Rajoittuneisuuden ja pelon vanhat ydinuskomukset sabotoivat käyttäytymistämme ja pitävät meidät selviytymismoodissa. Elämä tuntuu päivästä toiseen kamppailulta ja tunnemme elävämme kädestä suuhun, koska emme kykene ansaitsemaan riittävästi rahaa, jotta olomme olisi mukava kotona ja turvallinen perhe-elämässä.

Maan chakra: Vaikka länsimainen mielemme on vähätellyt sitä, maapallon elävä olento, aivan kuin me. "Kehittymisessämme" heimotietoisuuden yli, olemme kadottaneet yhteyden ja kunnioituksen planeettaan, mikä on meidän kaikkien äiti. Äiti Maan toinen chakra on Brasilian Amazonissa. Tämä on sopiva paikka sen toiselle chakralle, sillä se on hedelmällisyyden ja kasvun paratiisi. Siis jos me ihmiset emme jatka sen tuhoamista.

Ulottuvuudet: Toinen chakra hallitsee toisen ja kolmannen ulottuvuuden kehoamme. Tämä edustaa humanoidieläintämme enemmän kuin mikään muu. Eläimillä on tunteet, kuten meillä – kysy vaikka keneltä tahansa lemmikin omistajalta. Kun tajuamme kolmannen ulottuvuuden tietoisuudella toisen ulottuvuuden tunteemme, pystymme tulemaan Äiti Maan suojelijoiksi, sen tuhoamisen sijasta.

Jos tunnemme puun lämmön ja suojan, jos kunnioitamme ruokaa, mitä syömme, ja vettä mitä juomme, emme halua saastuttaa tai tuhota planeettaa, mikä antaa niitä meille.

Jos kuitenkin haudomme tukahdutettuja kauhun ja raivon tunteita, näemme maailman ympärillämme vihollisena, mikä meidän on voitettava. Kun voimme parantaa menneisyytemme tuskan, voimme tuntea yhteyden maahan ja kaikkiin sen olentoihin. On elintärkeää, että rakastamme omaa kehoamme, sillä kun pystymme todella rakastamaan ja kunnioittamaan omaa kehoamme, voimme rakastaa ja suojella maapalloa, jota kutsumme kodiksi.

Yhteenveto: Toinen chakra symboloi tunteitamme ja sitä, miten ne informoivat meille tunteistamme elämää kohtaan. Valitettavasti tunteita hallitsee usein menneisyyden tuska, syyllisyys, viha ja pelko. Tämä vanha negatiivinen tunnesuma on kuin täysi roskakori ja yksikin paperi lisää saa sen sisällön vuotamaan yli. Tiedostamaton osamme, erityisesti se mitä suojellaan toisessa chakrassa, on tuo roskakori. Tukahdutetut tunteemme ovat vanhoja papereita, jotka täyttävät sen.

Liian usein toimimme pakahtumisen partaalla emmekä anna itsemme tuntea "liikaa" siitä pelosta, että pato murtuu. Kuitenkin tunteet ovat tärkeitä mittareita opastamaan meitä sisäisessä ja ulkoisessa elämässä. Jos voimme sallia tietoisesti, että saamme tunteemme menettämättä itsekontrollia niin, että tunteet saavat meidät valtaansa, ne voivat palvella meitä kuin auton kojelaudan mittarit. Nämä "mittarit" kertovat meille, milloin tarvitsemme korjausta, milloin kaikki toimii hyvin, milloin olemme vaarassa ja milloin olemme turvassa.

Aivojen tunne- ja muistikeskus ovat läheisessä yhteydessä. Muistimme toimii mielleyhtymillä ja muistot jotka ovat täynnä samoja tunteita, ovat tallennettuna samaan tiedostoon. Siksi tukahdutetut tunteet unohdetusta menneisyydestämme uhataan lisätä nykytilanteisiin, jotka aktivoivat samoja tunteita. Tässä kohtaa entiset tunteemme vahvistavat nykyiset tunteemme sopimattomalle tasolle.

Esimerkiksi jos kärisimme jonkin menetyksen lapsuudessa emmekä saaneet riittävää lohdutusta ja tukea, olemme yliherkkä kaikille menetyksille, joita koemme aikuisena. Toisin sanoen, surutiedostomme on täynnä. Koska olemme tukahduttaneet lapsuuskokemuksemme, emme ymmärrä, miksi tunnemme suurta surua suhteellisen merkityksettömältä näyttävässä tilanteessa.

Onneksi lapsemme elää tiedostamattomassa mielessä. Jos voimme antaa sisäiselle lapselle sen, mitä tarvittiin aiemmin eikä koskaan saatu, voimme alkaa parantaa vanhaa kipuamme. Tällä tavalla opimme erottamaan lapsuuden ja nykyhetken tuskan. Sitten voimme vakuutella hetken sisäiselle lapsellemme, että se on turvassa ja me, aikuinen, hoidamme käsillä olevan tilanteen.

Yksi luovuuden perusta on fyysisen kehon aistiherkkyys. Jos voimme selvittää menneisyyden pelon ja tuskan, voimme alkaa tuntea samalla voimalla ja selkeydellä kuin lapsena. Kun teemme näin, herätämme sen upean mielikuvituksen, mistä kasvoimme ulos aikuisena. Jos voimme tietoisesti kommunikoida sisäisen lapsen kanssa ja rakastaa sitä, voimme olla intuitiivisesti virittynyt sisäänpäin sekä vakaasti juurtunut kypsään ymmärrykseen siitä, miten luomme oman todellisuutemme.

Seuraavaksi kuulemme Gaiaa, kun se puhuu toisesta chakrastaan.

Kirjoittanut/kanavoinut Suzanne Lie (www.multidimensions.com)

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net