15.12.2015

Yhdeksi tuleminen - neljäs chakra, ihmiset ja planeetta

Miten liittyä yhteen Gaiaan chakrojen välityksellä, siitä kirjoittaa Suzanne Lie multidimensions.com sivustolla (suomentanut Pirjo Laine).

Sijainti: Neljäs chakra sijaitsee sydämessä.

Terälehdet: Tämä chakra hallitsee ensimmäistä korkeampaa värähtelyä. On 12 puolaa tai terälehteä. Kaksitoista supistuu numerologisesti "kolmeksi". Se edustaa viisauden, voiman ja rakkauden suhdetta. Tämä tasapaino on sydänchakran ensisijainen polttopiste. Viisaus ilman rakkautta ja voimaa olisi julmaa ja heikkoa. Voima ilman viisautta ja rakkautta olisi vaarallista ja itsekästä. Ja rakkaus ilman voimaa ja viisautta olisi uhriutta ja typerää. Sydämessä meidän on opittava, miten löydetään kaikki nämä ominaisuudet ja yhdistytään niihin.

Sävel ja mantra: Tämän chakran sävel on D ja matra "jam" tai "a". Näiden mantrojen laulaminen F-sävellajissa, keskittäen samalla huomion tälle kehoalueelle, voi mahdollistaa meille tietoisemman pääsyn sydänchakraan.

Väri: Tämän chakran väri on vihreä (ja vaaleanpunainen korkeassa sydämessä). Vihreä on valoasteikon keskiväri ja se edustaa parantumista, kasvua ja terveyttä.

Hallitsee: Sydänchakra on kehomme napa, keskipiste missä sisäinen maskuliinisuutemme ja feminiinisyytemme sekä inhimilliset ja jumalaiset energiamme kohtaavat. Neljäs chakra hallitsee kaikkia sisäisiä ja ulkoisia suhteitamme. Tämä chakra hallitsee havaintoamme rakkaudesta, kykyämme antaa rakkautta ja vastaanottaa sitä toisilta, korkeimmalta olemukseltamme ja itseltämme. Korkea sydän hallitsee ehdotonta rakkautta ja alempi sydän ihmisrakkautta. Se hallitsee myös myötätuntoa, parantumista, keuhkoja, hengitystä ja aikatunnettamme, mikä on sidottu hengityksemme ja sydämenlyöntimme rytmiin.

Aisti: Sydänchakra hallitsee kosketusaistia. Kosketus on ensimmäinen läheisyys, minkä tunnemme vauvana, ja se jää voimakkaimmaksi sanattomaksi kommunikointikeinoksi koko elämämme ajaksi. Kosketus voi olla mitä rakastavin tai pelottavin kommunikointimuoto. Sydämessä opimme kosketuksesta ja siitä, miten me vuorostaan haluamme koskettaa toisia.

Astrologinen merkki: Vaaka on suhteiden merkki ja rakkauden planeetta Venus hallitsee sitä. Vaaka opettaa meitä tasapainottamaan huomiomme ja rakkautemme itsemme ja rakkaidemme välillä. Venus yllyttää meitä pyrkimään kontaktiin, rakkauteen, harmoniaan ja itsen "lisäämiseen".

Elementti: Ilma on tämän chakran hallitsema elementti. Neljäs charka hallitsee myös keuhkoja, joilla tuomme ilmaa – happea – kehoon. Suhde keuhkojen ja sydämen välillä on elintärkeä. Ilman raikasta happea mitä keuhkot vievät sydämeen, punaiset verisolumme eivät voi kuljettaa elinvoimaa kehoomme.

Tietoisuus: Neljäs chakra hallitsee jokapäiväistä, tietoista elämäämme. Kuitenkin myös tieteellisimmässä ihmisessä nousee vähän neljännen ulottuvuuden empatiaa ja intuitiota. Sydänchakra hallitsee perhettä ja yhteisötietoisuutta ja sydämen kautta pyrimme ykseystietoisuuteen koko elämän ja Äiti Maan kanssa.

Ihmisrakkautemme voi olla usein täynnä negatiivisuutta, pelkoa, vihaa ja julmuutta. Jos kuitenkin toimimme korkeasta sydämestä, rakkautemme on ehdotonta ja olemme hyväksyvä ja tuomitsematon. Sydämemme haaste on yhdistyä henkisen ITSEMME kanssa ja saada sen rakkautta, jotta voimme parantaa sen vahingon, mitä toiset ovat aiheuttaneet meille. Sitten tuosta parantumisen ja itserakkauden tilasta voimme rakastaa myös toisia.

Henkilökohtainen aikajana: Tämä chakra edustaa elämän murrosikää. Siinä lapsi luo oman identiteetin ja tämän tehdäkseen hän usein kapinoi niitä vastaan, jotka ovat rakastaneet ja opastaneet häntä. Hänen täytyy löytää se viisaus, voima ja rakkaus, mitä hän on saanut sisäisestä ja ulkoisesta todellisuudesta, kehittääkseen sen persoonan, minkä hän haluaa elää.

Yhteiskunnallinen aikajana: Paras sydänchakran edustama aikakausi on renessanssi. Sen aikana taide ja kauneus syntyivät uudestaan pitkän ja tuskallisen synkän ajan jälkeen. Kansa/maakäsite alkoi korvata imperiumitodellisuuden ja palvonta keskittyi ensisijaisesti yhteen Jumalaan.

Umpirauhanen: Tämän chakran umpirauhanen on kateenkorva, mikä on immuunijärjestelmämme ydin ja elintärkeä parantumisellemme. On sanottu usein "rakkaus parantaa". Sekä psyykkinen että fysiologinen parantumiskeskus on sydänchakrassa. Sydän tunnetaan elämän symbolina. Metafyysisessä kirjallisuudessa sanotaan, että atma mikä on kolminkertainen elämänliekki, syttyy syntyessä ja sammuu kuollessa.

Hermopunos: Tämän chakran hermopunos on sydänpunos, mikä on sydämen, keuhkojen ja verenkiertojärjestelmän hermokeskus. Ilman veren ja hapen kiertämistä emme voi elää kolmannen ulottuvuuden maailmassa.

Puhdas: Kun sydänchakra on puhdas ja tasapainossa, voimme kokea rakkautta, myötätuntoa, hyväksyntää ja täyttymystä. Sydän ja hengityselimet ovat vahvat ja terveet, meillä on hyvä immuunijärjestelmä ja olemme tyyni ja iloinen. Pystymme tasapainottamaan maskuliini- ja feminiinipuolemme sekä inhimillisen ja jumalaisen puolemme. Suhteemme ITSEEN ja toisiin on onnellinen ja olemme löytäneet palvelumme perheelle, yhteisölle, kansalle ja planeetalle.

Epäpuhdas: Kun sydänchakra on epäpuhdas, meillä on immuunivajausta, ilon puutetta, sydänongelmia ja katkeruutta elämässä. Olemme piittaamaton, tunteiltamme sulkeutunut, passiivinen ja surullinen. Meillä on verenkierto- ja hengitysongelmia. Saatamme saada korkean verenpaineen, aivohalvauksen, sydänkohtauksen tai astman. Elämä tuntuu usein epätyydyttävältä emmekä ole löytäneet asemaamme perheessä ja yhteisössä. Suhteemme ovat rakkaudettomia, koska olemme yhtä kyvytön vastaanottamaan rakkautta kuin antamaankin sitä. Olemme usein kriittinen, tuomitseva, intohimoton ja iloton.

Maachakra: Maan sydänchakra on Haleakala Mauilla. Yksi vierailu Mauin vehreään kasvustoon ja aromaattiseen tuulenvireeseen riittää ymmärtämään, miksi se on Äiti Maan sydän.

Ulottuvuudet: Sydänchakra hallitsee jokapäiväisen kolmannen ulottuvuuden beta-aaltotietoisuutta ja alfa-aaltotietoisuutta, mikä on silta korkeampiin ulottuvuuksiin. Kun sydän on avoin, voimme elää jokaisen hetken kauneuden, haistaa jokaista ruusua, luoda rakkaus- ja harmoniatodellisuuden ja yhdistää supertietoisen opastuksemme arkiseen elämään.

Metafyysisesti sydänchakra hallitsee aivoalueita, jotka ovat ylempi aivokuori ja abstrakti ajattelu. Nämä alueet aktivoituvat parhaiten, kun olemme jokapäiväisen todellisuutemme käsittelemisen rytmissä tai kun otamme aikaa ja keskitymme pääsemään käsiksi luovaan itseemme.

Yhteenveto: Sydänchakra määrittelee kykymme laajentaa tietoisuutta. Mikään meditointiaste ei voi päästä korkeampiin ulottuvuuksiin, jos emme voi avata sydäntä rakkaudelle. Ilman rakkautta emme voisi kulkea alemman astraalitason yli ja tietoisuutemme rajoittuisi egoitsen edustamaan erillisyyteen ja rajoittuneisuuteen.

Ennen kaikkea rakkaus sallii meidän kiivetä portaita tarkkailijaitseemme ja todelliseen objektiivisuuteen elämässämme. Objektiivisesta perspektiivistä voimme olla vapaa jokapäiväisen elämän halusta ja intohimoista. Silloin voimme olla vapaa löytämään merkityksen, kun etenemme tietoisuuskehityksessä riippuvaisesta itsenäiseen ja luotettavaan.

Kun sydänchakra on auki, itsetuntomme ei rajoitu egoon. Kun olemme oppineet tasapainottamaan maskuliini- ja feminiinienergiat sekä inhimillisyyden ja jumaluuden, laajennumme yksilötietoisuudesta perhetietoisuuteen, yhteisötietoisuuteen, kansalliseen tietoisuuteen ja planeettatietoisuuteen. Sitten olemme yhtä Äidin, lady Gaian kanssa ja oivallamme, että teemme sen itsellemme, mitä teemme toiselle maakehon jäsenelle.

Kirjoittanut/kanavoinut Suzanne Lie (www.multidimensions.com)

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net