01.08.2015

Venus perääntyy 25.7-6.9 (enimmäkseen) leijonassa

Vaikka Venus viettää valtaosan tästä perääntymisjaksosta Leijonassa, se itse asiassa vaihtaa suuntaa Neitsyessä.

Tähän yksityiskohtaan kätkeytyy avain sen koko perääntymismatkaan: siinä on kyse nyansseista, ei suuremmasta kuvasta. Venus on Leijonassa mahtipontinen, avoin, intohimoinen ja säteilevä, mutta Neitsyen hienovaraisesti muokkaavissa käsissä se tietää, että luotettavin itseluottamus syntyy yksityiskohtaisesta itsetuntemuksesta – perehtyneisyydestä oman psyyken mutkikkuuteen ja sen vaikutuksesta hyvinvointiimme ja suhteisiimme. Perääntyessään Venus paljastaa noiden suhteiden arat kohdat ja kutsuu meidät näkemään sen, mikä saattaa muuten olla piilossa. Se paljastaa ne hienovaraiset dynamiikat, jotka muokkaavat vuorovaikutustamme toisten kanssa, ja samalla muistuttaa meille, että tärkein suhde on itseen.

Perääntyvä Venus Leijonassa tarvitsee vähän mitään ulkoisesta maailmasta. Se on varma luontaisesta arvostaan eikä vaadi ulkoista vahvistusta. Tämä voi sekä auttaa että haitata suhteita. Saatamme olla niin varma asemastamme, että toiset ihmiset kalpenevat merkityksettömyyteen oman itsevarmuutemme taustaa vasten. Vaihtoehtoisesti luottavainen hyvähermoisuus saattaa mahdollistaa, että annamme auliisti toiselle millään tavalla heikentämättä omaa itsetuntoamme. Sen tietäminen, että jumalainen rakkaus virtaa suonissamme, mahdollistaa meille tuon rakkauden antamisen niin kuin tarvitaan, luottaen, että pyhä Lähde täydentää varastojamme ikuisesti. Niille jotka tarvitsevat tätä rakkautta ja kiintymystä, huomiomme tulee parantavana voimana, joka sytyttää heidän oman itsensä hyväksyvän rakkauden.

Tämän Venuksen perääntymisen haasteena on sillan rakentaminen eristäytyneen itseluottamuksen ja ravitsevan keskinäisen riippuvuuden välille. Teemme tämän syleilemällä noita Neitsyen nyansseja. Venus ei voi elää vain sisällään ja pysyä onnellisena, terveenä ja eheänä. Se tarvitsee yhteyttä, lohtua, kiintymystä ja hellyyttä kukoistaakseen. Venus lietsoo rakkauden liekkejä ja saattaa meidät yhteen jakamaan sen. Se kurkottaa luonnostaan ulospäin yhdistymään, ei sisäänpäin irrottautumaan.

Jos huomaamme eristäytyneemme tämän perääntymisen aikana, olevamme irrallaan niistä, joiden kanssa pyrimme läheisyyteen, Venus kannustaa meitä miettimään, missä kohtaa meistä on saattanut tulla niin itseriittoinen, ettemme usko tarvitsevamme mitään ja ketään. Tällainen uskomus ei synny täysivaltaisesta, vaan saarretusta itsestä, jota suojaavat puolustusmuurit, jotka on rakennettu välttämään tarpeen, riippuvuuden ja halun haavoittuvuus. Venus kutsuu meitä miettimään, miten olemme varmistaneet eristyksemme ja miten voimme olla tarvitsematta ketään tässä seitsemän miljardin keskenään riippuvaisen ihmisen maailmassa. Se pyytää meitä pohtimaan riippuvuusasioita: vieraiden työ joka varmistaa veden keittiön hanasta, esi-isiemme ponnistelut joiden perintöä elämme tänä päivänä ja niiden uurastus jotka tuottavat selviytymiseen tarvitsemaamme ruokaa. Se muistuttaa meille, ettei kukaan ihminen ole saari. Yhdistyneessä maailmassa riippuvuus ei ole heikko kohta vaan fakta, ei heikkous vaan perustavanlaatuinen totuus, minkä oivaltaminen saattaa pelastaa meidät kaikki.

On aika tutkia riippuvuuttamme, kohdata ne ajatukset ja tunteet, joita nousee tunnistaessamme, että elämämme lepää toisten käsissä. Todellisuudessa pidämme jokainen toista käsissämme – ravitsemme hänen kukoistamistaan tai murskaamme hänen herkästi avautuvat terälehtensä omalla kontrollointitarpeellamme. Meillä jokaisella on valtava velvollisuus huolehtia toisesta yhtä paljon kuin itsestämme ja meidän täytyy olla joka päivä valmis ottamaan avosylin vastaan keskinäisen riippuvuuden haavoittuvuus, oman hyvinvointimme ja selviytymisemme vuoksi.

Venus muistuttaa meille, että itseluottamus on vahvuus vasta, silloin kun se mahdollistaa yhtä suuren antamisen ja saamisen. Tarvitsemme sitä tulevina kuukausina kulkeaksemme muutoksen ylä- ja alamäkiä ja seistäksemme tukevasti kohdatessamme haasteen, joka uhkaa ohjata meidät pois kurssista. Mutta tarvitsemme yhtä lailla toisia kulkemaan rinnallamme – kannustaen toisiamme, kun menosta tulee vaikeaa, ja jakaen matkavarastot ja toistemme unelmat. Emme ole saaria itsensä suojelemisen meressä, vaan yksi elämä, joka elää meidän jokaisen läpi ravitakseen ja hoivatakseen itseään. Kun Venus palaa takaisin Leijonaan, se kutsuu meidät tuntemaan itsemme niin kuin toisemme, ylistämään riippuvuutta ja kunnioittamaan sitä totuutta, että meillä jokaisella on toisen elämä sydämissämme ja käsissämme.

Sarah Varcas

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

21.7.2015

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « 5D-rakkaus on laajempi kokemus Kolmikko »

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net