31.10.2018

Vastauksia, osa 9

"Arvostaisin kovasti selkeyttä vapaasta tahdosta. Se ajatus, että meillä on vapaa tahto vaikuttaa ensi näkemältä kyseenalaiselta tosiasialta – tietysti meillä on! Kuitenkin Advaita Vedanta, buddhalaiset ja muut henkiset opetukset, puhumattakaan monista filosofeista, korostavat, että tunne vapaasta tahdosta on harhakuva. Tämän elämän perspektiivistä voimme sanoa, ettemme valinneet vanhempiamme, emme valinneet syntymäpaikkaamme, emme valinneet sukupuoltamme, rotuamme, sisaruksiamme jne.

Tämän lisäksi ovat geenit ja DNA, joiden kanssa synnyimme, ja niillä on hyvin huomattava vaikutus siihen persoonaan, joka olemme ja joka meistä tulee. Siis geenimme ja DNA:mme sekä ehdollistumisemme tähän saakka (kokemusten summa tähän hetkeen mennessä) määrittää aina päätöksemme ja valintamme tietyllä hetkellä."

Olemme päättäneet vastata pitkän kysymyksen tähän osaan tänään. Saatamme puhua sen muista osista myöhemmin, mutta yritämme olla tekemättä yhdestäkään lähetyksestä liian pitkää. Kiitoksemme lukijalle.

Ensin sanomme, että kysymys vapaasta tahdosta on monimutkainen teille hyväksyessänne fyysisen todellisuuden koko kokonaisuudeksi. Se ei ole, ja tutkiessaan tuota ajatusta useimmat teistä tietävät tämän. Mutta sitten suhtaudutte varauksella kaikkeen, mitä ette voi nähdä tai koskettaa. Se on meistä absurdia, mutta te näytätte hyvin tyytyväisenä jatkavan tuossa harhassa.

Tämä lisäksi hahmotatte hetken jatkuvana liikkeenä menneisyydestä nykyisyyden kautta tulevaisuuteen. Siksi mennyt ja tulevaisuus ovat harhakuvia, joita ei ole olemassa ja joita voi vähintäänkin epätodennäköisesti muuttaa. Teillä saattaa olla jotain vaikutusta tulevaisuuteenne, mutta menneisyys on hakattu kiveen – teillä. Ei teidän vikanne. Alatte nähdä noiden kulmien taakse.

Sitten mutkistatte asioita lisää ajattelemalla, että olette erillään kaikesta ihonne ulkopuolella. Sori, ei läheskään totta.

Tämän me tiedämme totuudeksi. Jos päätätte hyväksyä sen, upeaa. Jos hyväksytte mieluummin jonkun muista selityksistä, joita olette keränneet, se on tietysti teidän oikeutenne.

Teillä on täysin vapaa tahto, kun kysymystä ajatellaan koko itsenne perspektiivistä. "Minä olen" -olemustanne ei koskaan rajoiteta millään tavalla – sitä eivät rajoita edes ne lait, jotka hallitsevat teidän todellisuusulottuvuuttanne. Olette olemassa monissa ulottuvuuksissa, ja kolmannen ulottuvuuden fysiikanlait eivät päde useimmissa niistä. Suurelta osin tästä syystä monet teistä eivät tunne oloaan kovin mukavaksi niissä.

"Tämän elämän perspektiivistä voimme sanoa, ettemme valinneet vanhempiamme, emme valinneet syntymäpaikkaamme, emme valinneet sukupuoltamme, rotuamme, sisaruksiamme jne." Egoälykkyytenne ei ajattele, että sitä konsultoitiin noita valintoja tehtäessä. Itse asiassa, se ei pidä monia niistä lainkaan valintoina. Älkää loukkaantuko, kun huomautamme, että älykkyytenne on ainoastaan suostunut unohtamaan noiden päätösten, missä, milloin, miten ja kuka. Mitään noista asioista ei päätetty ilman olemuksenne merkittävää panosta ja lopullista hyväksyntää. Ja lisäksi tuontyyppiset elämänpäätökset ovat jatkuvia ja tapahtuvat aina teidän ollessanne lopullinen päätöksentekijä. Miten? Istutte täällä, tässä salissa meidän kanssamme, yhdessä noista muista todellisuuksistanne.

Ajattelette myös, että elämänne on hereillä ja tietoinen tai täynnä typeriä unia. Teidän tilanne hereillä ja tietoisena on usein typerin niiden merkittävien todellisuusosien vuoksi, joita ette näe, joihin suhtaudutte varauksella tai jotka sivuutatte.

Ihmisen ymmärrys DNA:nne toiminnasta on lapsenkengissä. Se ei päätä mitään puolestanne, paitsi tietyt fyysiset ominaisuudet, ja niihinkin on suostuttu. Epigeneettisen periytymisen tutkiminen lisääntyy, mikä tuo teidät lähemmäs tämän todellista ymmärtämistä. Taas kerran, paljon suurempi osa DNA:stanne ei sisälly aktiivisiin kromosomeihinne, kuin sisältyy. Yksinkertaisesti ilmaistuna, olette tuoneet mukananne ne työkalut, joita ajattelitte tarvittavan suunnitelmanne toteuttamiseen. Kun elämänne etenee, tuota työkalupakkia voidaan muokata.

Siis teillä on rajoittamaton vapaa tahto. Aina. Vaikuttaisi olevan yksi poikkeus. Huomatkaa, että sanomme "vaikuttaisi". Lopullinen määränpäänne on selviö. Tulette ykseyteen Kaiken kanssa. Mutta sekin on harhaa, koska ette koskaan ole ollut ettekä koskaan ole erillään siitä. Miten tiedätte sen? Koska se ainoa asia, jonka todella tiedätte. Minä olen.

Se oli upea kysymys. Palaamme hyvin todennäköisesti sen muihin osiin myöhemmin.

Neuvostoa kanavoinut Ron Head (www.ronahead.com)

21.10.2018

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Vastauksia, osa 8 Armo »

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net