03.11.2018

Vastauksia, osa 10

"Advaita Vedanta -opetukset osoittavat tässä mielessä, että meitä eletään, eli me emme ole tekijä, vaan Lähde/tietoisuus ohjaa kokemuksiamme, tai toisin ilmaistuna, olemme universumi, joka kokee itseään erilliseltä näyttävän olennon silmin. Tiedämme, että on vain ykseys, joten tässä käsityksessä on minusta kovasti tolkkua.

Buddhalaisissa piireissä on sanonta, joka viittaa tähän: "Tapahtumia tapahtuu, tekoja tehdään, mutta niillä ei ole ketään yksilöllistä tekijää." Laajemmin voimme sanoa, että universumi kehittyy juuri niin, kuin sen pitäisi, ja koska olemme universumi, elämme ja olemme täsmälleen sellaisia, kuin meidän pitäisi."

Tämä on erinomainen summaus erillisyysharhasta. Muita ilmaisuja siitä löytyy myös monista muista paikoista. Haluamme korostaa jotain, ja sitten käytämme tilaisuuden ilmaista jotain muuta, mihin vihjataan.

Ensinnäkin, kuten olemme todenneet tässä monta kertaa – ja myös muualla – tuomme esiin totuutta joka kulttuurissa ja joka kielellä maailmassanne. Olemme aina tehneet tätä, mutta nyt se tuodaan kaikkien ulottuville, jota katselevat ja kuuntelevat.

Ja lisäksi nämä laajasti opetetut käsitykset erillisyysharhasta, jonka ohi teillä on vaikeuksia päästä, vihjaavat myös ykseyteen. Jos erillisyys on harhaa, niin ykseyden täytyy olla vaihtoehto. Pitää paikkansa?

Jos toteamme tämän yksinkertaisena olettamuksena, suurin osa voi olla yhtä mieltä sen kanssa. Mutta tämä on älyllistä ymmärrystä. Monet ovat vuosisatojen saatossa pystyneet pääsemään sen ohi kokemusperäiseen ymmärrykseen. Ja siihen ihmisten on mentävä tämän myötä. Paremmin sanottuna siihen teidän täytyy palata.

Oli aika, jolloin vallitseva maailmankuva oli, että kaikki oli tietoista ja sen kanssa voi kommunikoida. Muutamien kulttuurien jäänteet ymmärtävät edelleen tämän. Useimmista on kuitenkin armottomasti rummutettu pois tämä näkemys.

Sanottiin, että primitiiviset ihmiset palvoivat kaikkia noita vääriä jumalia. Koskaan ei ymmärretty, että todellisuudessa he osoittivat kiitollisuutta voimille ja prosesseille, jotka antoivat yltäkylläisyyttä heidän elämäänsä. Ja jos saamme sanoa, niin toisten kutsuminen primitiiviseksi silloin, kun tapatte heitä, on vähän primitiivistä.

Teille kerrotaan, että monet olivat auringonpalvojia. Kysymme, mikä on tärkein ja ehdottomasti välttämättömin energialähde kaikelle maailmassanne. Mitä teillä täytyy olla elämänne ylläpitämiseen? Miksi auringon energian kiittäminen on väärin? Varman tietomme mukaan mikään noista kansoista ei ajatellut, että teidän tähtenne oli perimmäinen luoja.

Voitteko nähdä, että jos yhteiskuntanne oppisivat arvostamaan ja kiittämään kaikkia asioita, jotka ylläpitävät elämää, ne lakkaisivat tuhoamasta kotianne? Puut, vesi, ilma, hedelmällinen maaperä, eläimet, kasvit, kalat ja linnut myötävaikuttavat kaikki elämäänne. Useimmiten ne tekevät tämän ilman kiitosta tai arvostusta. Näemme kuitenkin, että kun maailmanne tilanne tulee aina vain vakavammaksi, tämä muuttuu. Muuttuuko se tarpeeksi nopeasti?

Ja nyt teemme toteamuksen, joka kenties venyttää uskojenne rajoja. Ne asiat joita emme maininneet, nuo metallit, kristallit, kivet, vuoret, joet, meret – tosiaankin jokainen "asia" johon voitte laittaa kätenne tai silmänne – ovat tietoisia. Ne kaikki on tehty energiasta. Vei yli sata vuotta, että siitä tuli melkein yleismaailmallisesti hyväksyttyä, mutta nyt tiedätte, että ne ovat kaikki energiaa muodossa. Kaikki energiaolennot ovat vain muita tietoisuustiloja. "Primitiivisenne" eivät olleetkaan todellisuudessa kovin primitiivisiä.

Voi viedä enemmän aikaa, että tieteenne pääsee tuohon johtopäätökseen, mutta teidän ei tarvitse odottaa sen tapahtumista. Voitte elää tuon käsityksen kera tänä päivänä, jos haluatte. Miten elämänne muuttuisi, jos tietäisitte, että kaikki ympärillänne on olemassa vastauksena ajatteluunne? Mitä jos ajatuksenne, tunteenne ja uskomuksenne olisivat syy kaikkeen, mitä olette kokeneet?

Tämä kuulostaa vähän "new agelta", eikö vain? Mutta kerromme teille sen merkitsevän, että kokemusperäistä ymmärrystä siitä alkaa tihkua kollektiiviseen tietoisuuskenttäänne, jossa olette. Se on suuri osa sitä suurta heräämistä, joka tapahtuu tänä aikana. Olette paljon pidemmällä, kuin oivallatte.

Olemme jaaritelleet tarpeeksi tälle päivälle. Taas kerran, kiitämme panoksestanne.

Neuvostoa kanavoinut Ron Head (www.ronahead.com)

24.10.2018

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net