01.06.2016

Uutena "sinuna" oleminen vanhassa ympäristössä

Let Love in –sivulle tuli kysymys siitä, miten paljon helpompaa on valita uudelleen se, kuka on, kun matkustaa eli karistaa vanhoja malleja jne., ja millaista kamppailua voi olla säilyttää se päästessään takaisin kotiin.

Halusin jakaa vastaukseni tässä, koska ajattelin, miten samanlainen kokemus pitkä matka on verrattuna siihen muutosprosessiin, mitä käymme läpi jatkuvilla sisäisillä matkoillamme ja heräämisprosessissamme. Kumpikin laukaisee samanlaisia haasteita siinä, miten pysyä uskollisena uudelle, jatkaessaan edelleen olemista vähän vanhassa.

Kun matkustamme (oikeasti tai sisäisessä kasvussa), saamme tilaisuuden löytää enemmän siitä, kuka olemme, lokeroitumatta tuon ihmisen tyttäreksi, tuon ihmisen veljeksi, tuon ihmisen yli 20-vuotiseksi ystäväksi. Minusta osa matkustamisen vapaustunnetta on, että olemme vapaa moista ennakkokäsityksistä, joita ihmisillä on meistä ja jotka jotenkin vaikuttavat siihen, millainen olemme ollessamme tuon ihmisen lähellä tai tietyssä ympäristössä tai yhteisössä. Ja sitten kun palaamme takaisin matkalta, voi olla haastavaa säilyttää uusi laajentumisemme, vastalöydetty versio itsestämme, kun olemme niiden ihmisten lähellä, jotka edelleen suhtautuvat meihin, kuin olisimme vanha "minä", ja tämän on mahdollista laukaista tai tuoda esiin "vanha minä".

On todella tavallista ison matkakokemuksen (taaskin oikean tai sisäisen) jälkeen olla enää resonoimatta pieneen tai suureen osaan kotiympäristöstä, on kyse sitten ystävistä, työstä, perheestä, maantieteellisestä sijainnista, ulkonäöstä jne. Jotkut ihmiset huomaavat olevansa vanhan elämänsä laidalla, kuin ulkopuolinen joka katsoo sisään olematta täysin varma, mihin hän enää sopii, jos mihinkään. Toiset huomaavat hyvin nopeasti sulloutuvansa takaisin vanhaan elämäänsä ja ihmettelevät – kuten Let Love In –kommentoija – onko kaikki nuo positiiviset muutokset kadonneet.

Voi olla sisäistä kamppailua vanhan sinun ja vastalöydetyn sinun välillä. En halua sanoa "uusi sinä", koska kyse ei ole niinkään uudesta, vaan aidommasta sinusta, ja näin "vastalöydetty" on osuvampi. Siis vanhan sinun ja vastalöydetyn sinun on hetki mietittävä, miten homma toimii. Miten olen vastalöydetty, kun elän vanhassa ympäristössäni?

Totuus on, että se on erilaista kaikilla. Jotkut ihmiset havaitsevat, etteivät he pysty siihen, ja matkustamisesta (oikeasta tai sisäisestä) tulee katalyytti pysyvämpään muuttoon pois joltain alueelta tai ystäväpiiristä tai työstä. Toisilla menee jonkin aikaa matkan jälkeen integroida vastalöydetty itse vanhaan jokapäiväiseen elämään.

Joka tapauksessa, vähittäinen ja jatkuva tarkistaminen itseltään on hyödyllistä. Kysy itseltäsi vanhoista tavoista tai asioista, joita ennen teit: "Onko tämä edelleen totta minulle? Tuntuuko tämä edelleen hyvältä minulle?" Jos sinusta tuntuu, että olet yksi persoona matkustaessasi tai "tietoisissa" tapahtumissa, mutta toinen persoona kotona, niin mikä matkustettaessa tuntuu hyvältä ja teetkö sitä elämässäsi kotona? Mitä sellaisia ominaisuuksia sinusta tulee esiin uudessa todellisuudessasi, jotka huomaat tukahduttavasi jostain syystä vanhassa todellisuudessasi?

Olen havainnut kokeneeni merkittäviä transformaatioita jokaisen suuren matkan myötä (oikean ja sisäisen) ja päätynyt aina tuntemaan itseni vähän eri versioksi. Edelleen minä, mutta uusi luku minusta. Tämä merkitsee, että elämä on ollut täynnä mutkaisia kiertoteitä, vuoria ja laaksoja eikä ennustettavaa suoraa viivaa – jatkuvaa uudelleensekoittamista ja –valitsemista. Jos pidät laajentumisesta ja matkustamisesta (on se sitten sisäistä tai ulkoista), avaimena on tehdä rauha sen kanssa, että identiteettisi kehittyy ja muuttuu jatkuvasti. Ja se merkitsee, että on vaikeaa toisille ihmisille tai itsellesi lokeroida sinut määrättyyn kategoriaan. Se voi tuntua hämmentävältä, koska kukapa ei pitäisi pienestä vakaudesta, mutta siinä on myös paljon vapautta ja jännitystä … Ja ironisesta kyllä, vakaus tulee oivaltaessasi, että kaikki tämä muuttuminen on itse asiassa vastaus siihen, että harmonisoidut enemmän ja enemmän sisäiseen totuuteesi ja ytimeesi, joka on vakauskeskus.

Yhteiskunnallamme on tapana projisoida ihmisiin, että vakaus tulee "asettumisesta aloilleen", minkä jotkut tulkitsevat samanlaisena pysymiseksi. Kotiympäristöllämme voi siis olla alitajuisesti tuo vaikutus meihin – se on mukavuusalueluolamme. Kuitenkin se voi olla myös tukikohta, josta sallimme itsemme lentää jatkuvasti. Meidän ei oikeasti tarvitse valita vanhan ja uuden välillä – voimme valita parhaat puolet kummastakin maailmasta, valita sen, mikä toimii meillä, ja päästää irti lopusta.

Mikä on sinun kokemuksesi vanhan ja uuden todellisuuden integroinnista merkittävien (sisäisten tai ulkoisten) matkojen jälkeen?

Kirjoittanut Dana Mrkich (www.danamrkich.com)

26.5.2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Nyt on kyse sinusta Äidit ja tyttäret »

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net