22.02.2016

Työ ei ole osa luomista

Monet teistä miettivät seuraavaa siirtoaan: "Teenkö tämän? Vai pitäisikö minun tehdä tuo? Mikä tekee elämästäni "valmiin", sillä en varmasti voi vain istua tekemättä mitään? On pakko olla jotain, mitä minun täytyy tehdä tai saavuttaa."

Niin se on, että monet teistä tuntevat eksyneensä ja ovat siksi tuskissaan. Ei minkään tekemänne vuoksi, vaan koska ette voi tehdä mitään.

Mutta jos sanotaan, että teidän täytyy odottaa palkkiotanne, sekään ei ole ihan täsmällistä. Nimittäin seuraatte vain sisäisen olemuksenne ohjeita, ja jos se merkitsee ilojen tai pelkojen pohtimista, se on suorin askel, jonka voitte ottaa unelmaanne.

Olette hyvin taitava 3D-käsityksessä: "Kuvittelen ja sitten teen työtä ja työtä ja työtä tuon unelman luomiseksi. Ja jos olen onnekas, tuosta unelmasta tulee totta." Uudet toiminta-askeleenne ovat pysähtyä, kuunnella sisäistä olemustanne ja seurata, mitä kuulette tai tunnette, kun teette niin.

Työ ei ole enää osa luomiselementtiänne. Sen sijaan siirrytte lempeästi siihen, mistä uneksitte. Ilmassa on todella taikaa – ei vain sellaista, kun ennen kuvittelitte. Uusi taikanne on paljon hiljaisempaa ja pelkistetympää.

Tähän tartutte nyt – miten luotte ilman "pitäisi", "täytyy", ilman odotuksia, pelkoja ja vihaa, mihin olette niin tottuneet 3D:ssä. Se vain on.

Ajatus joka teidän on äärimmäisen vaikea hyväksyä tai edes ymmärtää. Ei-minkään tekeminen oli asia, jolle nauroitte 3D:ssä. "Katso, hän ei tee mitään ja odottaa ansaitsevansa miljoonia." Tuollaiset ihmiset olivat itse asiassa usein uuden "sinun" edelläkävijöitä. Kyse on vain siitä, etteivät he ettekä te tienneet näin olevan.

Eivät tietenkään kaikki, jotka eivät tehneet mitään 3D:ssä, olleet edelläkävijöitä, mutta useammat olivat ja ovat, kuin nyt kuvittelette

Tämä siirtymä on pelosta iloon, mukaan luettuna pelko joka liittyy toisten nimittelyyn ja vähättelyyn, jotka seuraavat sisäistä toimintaansa. Kuka olisi arvannut 40 vuotta sitten, että monet tietokonealan gurut olivat viisaampia, kun eivät suorittaneet loppuun college-TYÖTÄÄN, kuin joku joka suoritti? Nuo tietokonegurut ajattelivat laatikon ulkopuolella, ennen kuin se oli "siistiä", kuten sanotaan.

Useammat kuin luultavasti odottaisitte, ajattelevat ja toimivat eri tavalla kuin normi – myös te. Niin se on, että opitte – kuten muutkin valotyöntekijät – että iloitseminen johonkin on hauskempaa ja vie vähemmän aika kuin työn tekeminen johonkin. Muutatte työkarttaa tunti tunnilta, minuutti minuutilta, näennäisen tuottamattomana, kun uneksitte tavoitteenne luomisen.

Niin se on, että opitte käyttämään sisäistä olemusta luodaksenne uutta ilomaailmaa. Ja kun teette sen, oivallatte, että maaunelmanne toteutuu ilman työtä, ilman pitäisi-asioita, ilman mitään mikä kuvasi ennen luomista 3D:ssä – paitsi oleminen.

Olette luoneet maaunelma-aikomuksenne. Olette tehneet tätä ja tuota nopeuttaaksenne prosessia – useimmiten turhaan. Kokeilkaa nyt pelkän olemisen uutta 5D-lähestymistapaa, sallien sisäisen olemuksenne ohjata teitä siihen, mikä antaa teille iloa. Ja tekemällä näin loksautatte paikoilleen asiat, jotka luovat maaunelmanne.

Steve Jobsilla ei ollut aavistustakaan, miksi kalligrafiakurssi kutsui häntä, kun hän oli jättänyt collegen kesken, mutta se näytti hauskalta. Hänen hauskan kurssinsa lopputuote oli kyky valita eri kirjasinlajeja tietokoneeseen. Kenties pieni yksityiskohta, mutta se antaa iloa vähällä energialla, kun valitsette hauskan uuden kirjasintyypin johonkin erityisviestiin tai -kutsuun.

Niin se on, että tekin löydätte vahingossa iloa asiasta, josta tulee osa maaunelmaanne, luultavimmin tietämättänne, että näin on, ennen kun katsotte taaksepäin. Kenties se kirjan luku jonka luette, kun varastatte aikaa huushollin siivoamiselta, on asia, joka loksauttaa kaiken paikoilleen. Kenties telttaretki ystävien kanssa esittelee teille jonkin uuden ajatuksen. Kevyitä ja eloisia asioita, joilla ei näytä olevan sijaa elämässänne ja etenkään unelmassanne – kunnes niillä on.

Ja niin se on, että siirrytte luomisesta pelossa ja työssä luomiseen hauskuudessa ja ilossa. Seuratkaa sydäntänne, iloanne – vaikka se näyttäisi kuinka epäuskottavalta – luodaksenne maaunelmanne, ja teette sen. Tehkää työtä maaunelmanne luomisessa ja se pysyy aina ulottumattomissanne.

On aika iloita unelmaanne, ei tehdä työtä siihen.

Monista tällainen ajatus näyttää uudelta lykkäykseltä maaunelmanne luomiseen – on teidän vikanne, että te ette ole luoneet sitä.

Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Jotkut teistä tajusivat siirtymänsä iloon nopeammin kuin toiset. Teillä on maaunelmanne tai luotte sitä nyt. Toiset teistä tarvitsevat vähän ilokertauskurssia. Ja niin se on, että kannustamme teitä leikkimään unelmanne kanssa sen sijaan, että valitatte siitä, että te ette ole tehneet riittävän kovasti työtä luodaksenne sen, mitä haluatte. Te luotte, sillä olette tämän hämmästyttävän siirtymän eturintamassa.

Opettelette pelkästään, ettei työ ole enää käyttökelpoista. Todella arvokas oppitunti, jota heijastatte muille, kun he tarkkailevat iloanne ja kyllä, unelmanne luomista. Kun he kysyvät, miksi olitte niin onnekas, kerrotte rehellisesti heille, ettei onnella ollut mitään tekemistä asian kanssa. Iloitsitte vain itsenne uuteen elämään. Niin olkoon. Aamen.

Kanavoinut Brenda Hoffman (www.lifetapestrycreations.com)

15.2.2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net