30.07.2019

Todellisuus vs. tositelevisio-ohjelma

On vanha opettavainen tarina, joka menee jotenkin näin: Mies käveli kaupunkia kohti. Hän törmäsi vanhaan, viisaaseen mieheen ja kysyi tältä: "Millaisia ihmiset ovat täällä?" Viisas mies vastasi: "Millaisia ihmiset olivat edellisessä kaupungissa, jossa olit?" "He olivat hyviä, ystävällisiä ja avuliaita."

"Ahaa", vanha mies sanoi. "Ihmiset ovat tässäkin kaupungissa sellaisia."

Mies meni tyytyväisenä kaupunkiin, odotti sitä innolla.

Toinen mies käveli kaupunkia kohti, ja hänkin törmäsi vanhaan, viisaaseen mieheen. Myös hän esitti saman kysymyksen: "Millaisia ihmiset ovat täällä?"

Jälleen vanha mies vastasi: "Millaisia he olivat edellisessä kaupungissa, jossa olit?"

"He olivat ilkeitä, vihaisia ja loukkaavia!"

"Ahaa", vanha mies sanoi. "Ihmiset ovat tässäkin kaupungissa sellaisia."

Mies käveli kaupunkia kohti levottomana ja varuillaan.

Tässä tarinassa on se viesti, että koemme tavallisesti sen, mitä odotamme kokevamme. Tämä voi tapahtua muutamalla eri tavalla. Jälkimmäinen mies saattaa aidosti kohdata ilkeän ihmisen toisensa jälkeen, vetää heitä puoleensa kuin magneetti. Tai hän saattaa tavata tavallisia ihmisiä, jotka hoitavat omia asioitaan, mutta hän laukaisee heidän vihaisen puolensa puolustautuvalla asenteellaan. Hän saattaa tavata myös upeita ihmisiä, muttei näe heidän hyvyyttään, koska hän on varuillaan ja etsii heidän huonoja puoliaan. Kaikki nämä asiat merkitsevät "todellisuutemme luomista".

Todellisuudessamme ei ole ainoastaan kyse siitä, mitä edessämme tapahtuu – sitä määrittelee myös se, mitä tunnemme näkemästämme ja miten hahmotamme sen, mitä tapahtuu. Havaintotapa esittää useimmissa tapauksissa valtavaa roolia todellisuutemme luomisessa – parempaan tai huonompaan suuntaan. Havaintotapa voi pitää jotain todellisuutena, vaikka se on oikeasti tositelevisio-ohjelmaa, ja sitä tekevät kontrolloidut näyttelijät, jotka lukevat käsikirjoitusta.

On hyvä tsekata, mistä havaintolinssisi tulevat, erityisesti kun kyse on jostain, mikä laukaisee voimakkaita tunteita sinussa. Mitä tarinaa olet kertonut itsellesi tästä tai tuosta henkilöstä, tästä tai tuosta tilanteesta?

Sieluvinkki: Kun seuraavan kerran tunnet, että tunteesi laukaistaan – on kyse sitten kumppanista, lapsista, suvusta tai ihmisistä töissä ja sosiaalisessa mediassa tai lukiessasi, katsellessasi tai kuunnellessasi jotain – vedä syvään henkeä ja kysy itseltäsi:

- Miksi olen tolaltani?

- Voinko katsoa tätä tilannetta tai ihmistä toisella tavalla?

Tällä hetkellä todellisuus on "hypertechnicoloria" ja "surround-ääntä", kuin joku olisi lisännyt volyymiä kaikkeen. Kaikkialla minne katsomme, esitetään hurjia juonikäänteitä – lähellä perhe-, ystävä- ja työtoveripiirissämme sekä laajemmin maailmassa. Tätä tapahtuu, koska kaikki, ehdottomasti kaikki, mikä on lakaistu maton alle, piilotettu verhon taakse ja haudattu – omaan alitajuntaan tai salaseuran salatunneliin – tulee esiin. Henkilökohtaista lapsuusongelmista maailmannäyttämön vallanhimopeleihin, kaikki tulee esiin – ratkaisua, päätöstä, parantamista, transformoimista, irtipäästämistä, paljastamista ja uudestisyntymistä varten.

Samoin meitä harmonisoidaan aidon itsemme kanssa – henkilökohtaisesti, yhteiskunnallisesti ja kollektiivisesti. Niinpä se mikä saattaa vaikuttaa sinusta kaaokselta tai romahdukselta, on todellisuudesta vain vanhojen, vanhentuneiden ja "pieneksi käyneiden" osiesi (tai yhteiskunnan osien) putoamista pois – tai raahaamista uuteen potkien ja huutaen. Se on purkamista ennen uudelleenrakentamista. Se on häikäisevää vierasta valoa, joka polttaa oltuamme pimeässä liian pitkään.

Tulevaisuus on kuin magneettikompassi, joka vetää meitä kaikkia eteenpäin tällä hetkellä – viiletämme Maan ja ihmiskunnan täydellistä transformoitumista kohti riippumatta siitä, olemmeko valmiita vai emme, pitävätkö kaikki siitä vai eivät. Tulevaisuus on hyvä. Miten tiedämme sen? Koska elämä kehittyy luonnostaan. Kasvi kasvaa aina valoa kohti. Siemen itää aina syvältä maaperästä, ja sen varsi ja lehdet löytävät aina pintaan. Näin luonto toimii. Näin elämä toimii. Ja loppujen lopuksi olemme ihmisinä osa luontoa. Olemme elämä. Emme ole ne järjestelmät, jotka ovat hillinneet ja kontrolloineet meitä.

Mikä tahansa voima onkin yrittänyt pitää meidät maassa tai unessa ratin takana, oma selviytymismekanismimme on lopultakin alkanut vaikuttaa. Ihmiskunnan selviytymisestä lajina, oman sielusi ainutlaatuisen valon ja voiman selviytymiseen ja oikeuteesi ruumiillistaa tämä valo ja voima, ilmaise ja käytä sitä maailmassa hyvällä tavalla. Joskus vaaditaan jotain dramaattista tilannetta aktivoimaan tämä sielun selviytymismekanismi, ja tämä tekee oman lisäyksensä tämänhetkiseen dramaattiseen tositelevisioilmastoon, jossa olemme, koska meitä aktivoidaan joukkona, kun sieluherätyskellomme alkavat soida yksi toisensa jälkeen! (Ehdottomasti ihmisiä on ollut hereillä ja aktivoituina vuosikymmeniä, mutta nyt tapahtuu massaheräämistä monilla aihepiirin tasoilla.)

Selviytyminen kuulostaa epätoivoiselta tilalta, mutta monin tavoin olemme olleet epätoivoisessa tilassa niin kauan, kun olemme pysyneet unessa tositelevisio-ohjelmassa (on se sitten globaalia valtapelitositelevisiota tai sabotoivien uskomusten tositelevisiota, joka on pitänyt meidät pienenä). Selviytyminen on se osa elokuvaa, jossa adrenaliini nousee pintaan, vapautat itsesi sortajien vallasta, autat toisia vapautumaan mahdollisuuksien mukaan ja yhdessä aloitatte alusta. Vasta silloin voi tulla todellinen kukoistusvaihe, uudet järjestelmät, uuden rakenteet, uusi toimintamalli, uudet olemis-, elämis- ja tekemistavat.

Tässä siis olemme, miljoonat ihmiset yhdessä heräämässä tositelevisiovaiheestamme – Matrix, Truman-show, Ihmemaa Oz – ja valmiina karjahdellen liittymään aidon uuden todellisuuden luomiseen. Millaista aikaa onkaan olla elossa!

Kirjoittanut Dana Mrkich (www.danamrkich.com)

25.7.2019

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net