16.02.2016

Seuraavat askeleet vai uudet mahdollisuudet

Asiakkaat kysyvät minulta usein – kerrottuaan, että tuntevat olevansa jumissa – mikä heidän paras seuraavaa askeleensa on.

Mutta tuo vastaus riippuu monista asioista, myös siitä mitä he ovat valmiita tekemään salliakseen seuraavan askeleen tulla mahdolliseksi. Tarve tietää seuraava askeleemme on todellisuudessa toissijainen halullemme olla toistamatta entisiä virheitä tai olla tekemättä jotain, mitä myöhemmin kadumme. Ja pelkäämme myös valita jotain, josta emme pidä ja jossa olemme jumissa ikuisuuden. Mielemme muuttaminen ja jonkin muun valitseminen on osa uutta 5D-toimintamalliamme, mutta ensin meidän täytyy muuttaa sitä, miten näemme seuraavat askeleemme ja valintamme.

Elämässä on harvoja asioita, joilla on pysyvät seuraamukset – lapsen saaminen on yksi niistä – ja useimmat valintamme voidaan muuttaa ja voimme siirtyä niistä eteenpäin. Mutta meille jää katumuksen tunne ja tuomitsemme itsemme sen vuoksi, mitä pidimme huonoina päätöksinä tai kehnoina valintoina. Nämä saavat meidät pelkäämään seuraavia askeleitamme ja rajoittavat sitä, mitä pidämme seuraavina askeleinamme. Emme voi pyyhkiä pois menneisyyttä, mutta voimme tehdä jotain erilaista läsnä olevassa hetkessä, jos emme anna menneisyytemme tuomitsemisesta tulla syytä siihen, ettemme tee valintoja nykyhetkessä.

Jos olet koskaan tehnyt mitään, jota kaduit myöhemmin – ja olemme kaikki tehneet näitä asioita – tiedät, miten tuskallisia nuo muistot voivat olla. Ajattelemme menneisyyttä siinä mielessä, mitä olisimme voineet tehdä eri tavalla, mutta ainoa tapa tietää on tehdä valinta ja elää sen lopputulos. Ihminen jonka kanssa ei olisi pitänyt mennä naimisiin, päätös jota ei olisi pitänyt tehdä, siirto jota ei olisi pitänyt harkita – kaikki nämä asiat ovat selkeitä jälkikäteen, mikä on aina jälkiviisautta. Miksi emme voi saada jälkiviisautta etukäteen ja tietää lopputuloksia, ennen kuin teemme elämää muuttavia päätöksiä? Tavallaan voimme ja se riippuu harmoniastamme ja aikomuksestamme.

Olemme harmoniassa kaikkien valintojemme kanssa, myös niiden joita pidämme kehnointa tai huonosti harkittuina. Tämä johtuu siitä, että energiamme valintaa tehdessä voimaannuttaa sen. Jos haluamme hyödyntää toisia vaihtoehtoja, meidän täytyy katsoa seuraavien askelten yli ja harkita uusia mahdollisuuksia. Mitä muuta on ulottuvillamme, ilmiselvien asioiden lisäksi, ja olemmeko valmis harkitsemaan, sallimaan ja laajentamaan niitä? Tämä merkitsee muutamien muutosten tekemistä siinä, miten näemme itsemme – rajoittuneena vai rajattomana – ja mistä olemme valmis päästämään irti tehdäksemme noista uusista mahdollisuuksista osan todellisuutemme. Ja se on kiperä paikka.

Kaikki energia vie tilaa elämässämme eikä samassa energiatilassa voi olla energiapolariteetteja. Emme esimerkiksi voi olla onnellinen ja surullinen tai rohkea ja peloissamme tai ansaitseva ja arvoton tai itsevarma ja epäilevä. Toisen energian on lähdettävä, jos toisen on tarkoitus tulla tuohon tilaan. Kaikki valinnat pyörivät sen ympärillä, mihin olemme valmis laajentumaan tai mistä supistumaan. Jos voimme laajentua uusiin mahdollisuuksiin, niin voimme päästää irti kaikista peloista ja rajoituksista, jotka ovat pitäneet ne poissa elämästämme. Ei ole helppo valinta hylätä pelkoa tuntemattomasta mahdollisuudesta, joka saattaa osoittautua huonommaksi kuin aiemmat huonot valinnat. Mutta en usko, että niin on.

Emme kuitenkaan tiedä, ennen kuin kokeilemme, joten meidän täytyy näyttää rohkeaa naamaa ja sallia itsemme valita ja muuttaa mieltämme tuomitsematta itseämme tai valintojamme, jos lopputulokset eivät täysin vastaa odotuksiamme. Uudet mahdollisuudet eivät merkitse pysyvää iloa ja turvallisuutta – ne merkitsevät erilaisia lopputuloksia kuin ne, joita meillä on ollut aiemmin. Eivätkä ne ole mitään muuta kuin astinkivi uusiin ja erilaisiin mahdollisuuksiin (erityisesti jos emme pidä valintojemme tuloksista), jos emme jumiudu pelkoihimme, kritiikkiimme ja tuomitsemiseemme.

Emme voi tietää, pidämmekö jostain, ennen kuin kokeilemme sitä, eikä ole vastuutonta tai epäkypsää tehdä jotain valintaa ja sitten päättää, ettei se ole oikea meille. On merkki voimaantuneesta itsensä rakastamisesta ja hyväksymisestä tunnustaa, että valitsimme jotain, mistä emme pidä, ja sitten ottaa luottavaisesti valintamenumme esiin ja valita jotain muuta. Valitse korkeimpia lopputuloksia ja jätä vähän tilaa mielesi muuttamiselle, koska voit päättää kiivettyäsi tuolle vuorelle, ettet oikeastaan pidä siitä ja haluat tehdä jotain muuta. Ja se on aina sinun vaihtoehtosi.

Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)

Helmikuu 2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net