01.05.2015

Puhdistuminen ja kiitollisuus päihittävät pelon

Kaksi teemaa on ilmestynyt tällä viikolla melkein jokaiseen sattumalta kuulemaani keskusteluun Sydneyn, Keskirannikon ja Hunterin myrskyjen jälkimainingeissa: puhdistuminen ja kiitollisuus.

Ihmiset sanovat tuntevansa, että on tapahtunut ikään kuin suuri puhdistuminen, ja miten kiitollisia he ovat olleet tällä viikolla kaikista pienistä asioista: lämpö, kynttilänvalo, kuuma suihku ystävän luona.

Vuosien saatossa ihmiset ovat usein kirjoittaneet ja ilmaisseet huolensa mahdollisista maamuutostapahtumista. Olen kirjoittanut aiemmin aiheesta, että pelkomme jostain tulevasta tapahtumasta on tavallisesti hyvin erilainen kuin todellisuus.

Pelkomme kuvittelee jotain pahinta mahdollista ja pelottavinta tilannetta, missä tunnemme täydellistä avuttomuutta ja voimattomuutta. Kuitenkin jo historia osoittaa meille, että ihmiset ovat sitkeitä. Mitä tahansa tiellemme tuleekin, käsittelemme sen – joskus saattaa tuntua siltä, että on kuin surrealistisessa kuplassa eikä oikein käsitä, mitä tapahtuu, ennen kuin se on tapahtunut. Energiallamme on tapa suojella meitä jonkin tapahtuessa, mitä projisoiduilla peloillamme ei ole.

Pelkolinssimme eivät näytä meille kaikkia positiivisia asioita, joita tapahtuu samanaikaisesti äärimäisten tapahtumien aikana – säähän liittyvien tai muiden. Se ei näytä sitä tukea, mitä ilmestyy juuri tarvitessamme sitä. Rauhallisuutta ja tyyneyttä mitä herää sinussa ja toisissa. Normaalia jokapäiväistä elämää mikä jatkuu kaaoksen rinnalla.

Olemme elävällä planeetalla ja vaikka ei ole vielä päätetty, mikä säätapahtuma on luonnollinen ja minkä ovat aiheuttaneet tai mihin ovat vaikuttaneet ihmiset, tosiasiana pysyy, että olemme elävällä planeetalla. Se liikkuu ja hengittää. Se vavahtelee ja järisee. Se myrskyää ja tulvii. Se palaa ja purkautuu. Se ei oikeasti välitä, että meillä on sähkölinjoja tai täytyy mennä töihin. Ei ole sen ongelma. Se muuttuu, transformoituu, puhdistuu ja karistaa. Sitä maapallo on tehnyt miljardeja vuosia ja jatkaa edelleen.

Minusta on hyvä ja terveellistä muistuttaa meille, että elämme elävällä planeetalla. Jos se tekee meistä kiitollisemman, arvostavamman, nöyremmän, kärsivällisemmän ja taipuvaisemman huolehtimaan planeetastamme, itsestämme ja toisistamme, silloin maamuutosten kaltaiset tapahtumat ovat perimmiltään positiivinen asia. Minusta on hyvä asia muistuttaa, ettei elämä ole taattu tai ikuinen. Se saa pysähtymään ja ajattelemaan: "Elänkö haluamallani tavalla?" Se saa pohtimaan tärkeysjärjestystään. Mikään tästä ei sivuuta tapahtuvaa hävitystä – sen sijaan voimme kunnioittaa tuota hävitystä tulemalla siitä esiin uuden näkemyksen tai viisauden kera.

Lähetän rukouksia kaikille, jotka tarvitsevat niitä tänä iltana.

Kirjoittanut Dana Mrkich (www.danamrkich.com)

25.4.2015

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net