13.11.2018

Pohjoissolmu Ravussa 6.11.18-5.5.20

Pohjoissolmu siirtyy 6.11.2018 Leijonan tulesta Ravun vesiin, joissa se pysyy 18 kuukautta. Leijonaan siirtymisestään saakka toukokuussa 2017, se on auttanut meitä löytämään oman paikkamme, kartoittamaan oman polkumme ja vaatimaan oikeutemme olla tässä monimutkaisessa ja kauniissa maailmassa. Tukiessaan niitä jotka etsivät ääntä jättääkseen jälkensä ja vaatiakseen kunnioitusta, se on vahvistanut, että kaikilla olennoilla on perusoikeus elämään, vapauteen ja itseilmaisuun – oikeudet joita usein uhkaa se tyrehtymätön tuhoaalto, jota luonnehditaan edistykseksi.

Sipsuttaessaan Rapuun pohjoissolmu panee meidät pohtimaan, miten määrittelemme ja muodostamme perheen laajimmassa mielessä. Koemmeko yhteytemme kaikkeen elämään kiistämättömänä sykkeenä suonissamme? Vai kutistammeko katseemme ja suljemme sydämemme kaikilta, paitsi niiltä jotka näyttävät samalta ja puhuvat ja ajattelevat samalla tavalla kuin me? Tiedämmekö itsemme osaksi makrokosmosta, vai ylistämme sen ylä- ja ulkopuolisena ylemmyyttämme luontoäitiin? Etsimmekö yhteenkuuluvuutta kaikille vai palveluksia joillekin … arvokkuutta kaikille vai ainoastaan harvoille valituille?

Pohjoissolmu osoittaa meitä aina edistyksen ja täyttymyksen suuntaan ja paljastaa, miten olemme syvemmin ja täydemmin ihmisyytemme. Se on oppaamme kirkkaaseen tulevaisuuteen, mutta se vaatii tuttuuden uhraamista tyydyttävämmän, mutta haastavamman tien hyväksi. Pohjoissolmu Ravussa valaisee perhe- ja yhteisöalueen – yksilöt jotka liittyvät yhteen sydämissään yhteiseen läheisyyden, turvallisuuden ja keskinäisen ymmärryksen etsintään. Rapusydän on lempeä, myötätuntoinen ja suojeleva, mutta myös puolustautuva, toisinaan epäluuloinen ja vetäytyvä. Tämä pohjoissolmu kehottaa meitä valitsemaan myötätunnon epäluuloisuuden sijasta, mukaan ottamisen torjumisen sijasta ja nöyryyden ylimielisen tärkeilyn sijasta. Olemme kaikki elintärkeitä sille, mitä tapahtuu seuraavaksi, ja yhtälailla merkityksettömiä. Esitämme pientä osaamme draamassa, joka on paljon suurempi, mitä silmä voi nähdä ja sydän tietää. Sen tekemiseksi hyvin meidän täytyy toimia luottamuksen ja uskon paikasta, joka on tasapainotettu viisaalla erottelukyvyllä ja avoimuudella totuuksille, joita saattaa olla vaikea kestää.

Materiaalisen hyödyn hinta

Pohjoissolmu Ravussa muistuttaa meille, että materiaalisella hyödyllä on usein niiden maksama hinta, jotka ovat poissa silmistä ja mielestä, kun taas ne joita on siunattu katolla päänsä päällä ja täydellä vatsalla, etsivät lisää "tavaraa" tunteakseen tyydytystä. Emme voi ikuisesti tavoitella aineellista kasvua ilman seuraamuksia, jotka satuttavat meitä kaikkia, mutta erityisesti niitä jotka kamppailevat jo selviytyäkseen. Kun hoivaamme tunnetta perheestä, jossa kaikki elämä on sukua, sillä on lisääntyvässä määrin merkitystä, mistä ruokamme tulee ja kuka kärsii lautasemme vuoksi, mihin rahamme menee ja keitä se oikeasti palvelee – miten energiaresurssimme vaikuttavat planeettaan, miten elintapamme vaikuttaa ilmastoon, ja keitä olemme, kun kukaan ei katsele. Tämä pohjoissolmu pyytää meitä avaamaan sydämemme vielä enemmän hullulle maailmalle jyrkänteen reunalla ja tulevaisuuden toivolle, joka syntyy myötätunnosta, lahjomattomuudesta ja halukkuudesta, ei vain tehdä, vain myös juhlia, niitä uhrauksia, jotka antavat kaikille tilaisuuden.

Vettä, vettä kaikkialla

Tämä pohjoissolmu vetää huomiomme meriin, jokiin ja järviin. Se kutsuu meitä vaalimaan niitä ja muistamaan, että olemme niille velkaa koko olemassaolomme. Ne ja niiden luontokappaleet puhuvat meille vielä selvemmin tänä aikana. Meidän täytyy kuunnella tarkkaan ja toimia sen mukaan, mitä kuulemme ja näemme. Siunaa vesistöjä. Siunaa jokainen vesilasillinen, jonka juot, jokainen pisara jonka annat kasveillesi. Vesi on henki ja elämä, liian pitkään otettu itsestäänselvyytenä. Käytä sitä tietoisesti kiitollisuuden ja kunnioituksen kera. Arvosta sitä vilpittömästi joka päivä. Opi sen kyvystä olla kuohuva koski tai virkistävä vuoripuro. Tule vedeksi omassa elämässäsi – virtaava ja vapaa, kera voiman joka voidaan valjastaa hyvään, ollen samalla tietoinen, että veden tapaan voimme tuhota yhtä paljon kuin elvyttää. Älä kiellä mitään itsestäsi. Päästä se kaikki tietoisuuteesi, jotta tietoisuuden vedet voivat virkistää väsynyttä ja loppuunkulunutta henkeäsi. Vapauta padottujen tunteiden paine, joka uhkaa räjähtää joka tapauksessa, tuhoten sen saman asian, jota tukahduttamisen oli tarkoitus suojella. Vältä pysähtyneitä tilanteita ja tunteita. Pidä elämäsi liikkeessä. Vesi on nyt opettajamme, ja se opastaa meitä esimerkillä.

Syklien kunnioittaminen – hyviä neuvoja

Kuun hallitsemana Rapu on syklinen, sen energia aaltoilee. Mitä enemmän harmonisoidumme elämämme huippuihin ja aallonpohjiin, sitä paremmin voimme tietää, mitä täytyy tehdä ja milloin, ja erottaa osamme draamassa, joka kehittyy tällä kauniilla planeetalla. Jokea ei voi työntää, mutta sen mahtava voima voi oikeaan aikaan liikuttaa puita kuin risuja ja kuluttaa kovan kiven. Niin voimme myös me, kun olemme vireessä elämän sykkivän sydämen kanssa, joka opastaa meitä ikuisesti eteenpäin.

Ota säännöllisesti aikaa arvioida henkilökohtaisen nykyhetkesi energia kollektiivisen evoluutiomatkamme taustaa vasten. Yhdisty luontoon aina, kun mahdollista. Huomaa myös ruohot päällystekivien keskellä – merkki luontoäidin itsepintaisesta läsnäolosta elämässämme. Valitse fokuksesi hyvin. Ajattele suurempaa kuvaa ja laajenna yhteenkuuluvuudentunnettasi vastaavasti. Olemme kaikki yhteydessä, mikä ei merkitse, että meidän kaikkien täytyy olla samaa mieltä tai edes pitää toisistamme! Mutta voimme tunnistaa jaetun ihmisyytemme ja ne tavat, joilla vuosisatojen materialistinen patriarkaatti, sodanlietsonta ja hillitön talouskasvun lisääminen ennen kaikkia muita asioita ovat vääristäneet arvojamme, olettamuksiamme ja perspektiiviämme.

Edessä on pitkä tie, ja täytyy kohdata monia koettelemuksia. Mutta kuljemme sitä askel askeleelta, jokaisella hengenvedollamme, jokaisella kuluttamallamme pennosella, jokaisella ajatuksellamme ja päätöksellämme. Pohjoissolmu Ravussa muistuttaa meille, ettemme toimi tyhjiössä, emmekä elä seurauksettomassa maailmassa. Heijastevaikutus on elossa ja voi hyvin, ja meidän täytyy nyt, enemmän kuin koskaan ennen, ajatella syvällisesti niitä monia aaltoja, joita aiheutamme.

Sarah Varcas

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

6.11.2018

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Universumin todellinen salaisuus! Edistyminen »

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net