14.09.2016

Pettynyt vai vaivaantunut?

Kun puhuu asiakkaille, jotka valmistautuvat suurten elämänmuutosten tekemiseen, erityisesti niille jotka ovat hyväsydämisiä, lempeitä, anteeksiantavia ja myötätuntoisia (mihin sisältyvät monet teistä), he sanovat vääjäämättä, että he eivät halua tuottaa pettymystä jollekin elämässään.

Voi aiheuttaa pettymystä jollekin, joka on hyvin yhdistynyt meihin ja joka luottaa meihin ja läsnäoloomme elämässään, että se yhtäkkiä häviää. Mutta onko hän oikeasti pettynyt sanan varsinaisessa merkityksessä vain pelkästään vaivautunut, koska nyt jonkun muun täytyy tehdä se, missä hän on ollut riippuvainen sinusta, tai hänen täytyy tehdä se itse. Pettymys vai vaivautuminen – siinä on valtava ero, joka sinun täytyy tietää, jotta teet valintoja, jotka palvelevat sinua ja aikomustasi voimaantuneesta ja syyttömästä perspektiivistä.

Mikä ero pettymyksellä ja vaivautumisella on? Esimerkiksi jos kutsuisin sinut osallistumaan johonkin tapahtumaan kanssani, odottaisin innolla ajan viettämistä kanssasi, ajattelisin, että nautit olostasi, ja tietäisin, että meillä olisi mahtavaa yhdessä, etkä voisi lähteä, olisin pettynyt, koska halusin oikeasti viettää aikaa kanssasi. Mutta jos minulla olisi kutsu johonkin tapahtumaan, tarvitsisin seuralaisen ja pyytäisin sinua, koska ajattelin sinun olevan käytettävissä, ja sitten peruisit tulosi, niin olisin vaivautunut (mutta sanon olevani pettynyt), koska nyt minun täytyy löytää joku muu lähtemään kanssani tai mennä yksin.

Näiden kahden välinen ero liittyy yhteyteen, sydämeen ja palveluun. Jos yhteys on todella vilpitön, antelias, energeettisesti tasapainossa ja myötätuntoinen, on pettymystä, jos toinen ei ole käytettävissä. Mutta kun tarkastelet yhteyttä ja käytät sellaisia sanoja kuin "minun täytyy" tai "minun pitäisi" tai voit sanoa "hän on pettynyt" ja tiedät näin olevan sen vuoksi, mitä teet hänelle, ei sen vuoksi kuka olet tuossa suhteessa, niin läsnäolosi ja käytettävyytesi puutteesta tulee vaiva, joka tuottaa pettymystä hänelle, mutta se ei ole pettymys energeettisesti tasapainoisesta, vilpittömästä ja anteliaasta perspektiivistä. Kaunistelematta, vaivaat häntä, koska et ole enää riippuvainen tai käytettävissä ja nyt hänen täytyy etsiä joku muu.

On helppoa ottaa parantava rooli suhteissamme ja langeta marttyyri-parantajan rooliin, ennen kuin tiedostamme, että olemme omaksuneet monia velvollisuuksia ja vastuita, jotka koskevat muita. Voimme kutsua sitä voimamme antamiseksi pois, mutta parannusvelvollisuutemme myötä olemme kiitollinen tilaisuudesta palvella muita. Mutta meidän täytyy varmistaa, että teemme sen myötätunnosta, ei säälistä, että palvelemme omia tarpeitamme ensin ja olemme itsekäs ja onnellinen, ennen kuin perustamme valintamme sille, tuottavatko ne pettymystä jollekin, koska se ehkä ole oikea sana hänen reaktiolleen.

Miten tiedät, onko joku pettynyt vain vaivautunut valinnoistasi? Tässä on joitain avainkysymyksiä itsellesi, kun teet valintojasi.

1. Pelkäätkö kertoa hänelle valinnastasi, koska tiedät sen johtavan suureen draamaan tai väittelyyn?

2. Perustatko valintasi sille, mitä tiedät jonkun odottavan sinun tekevän tai olevan hänelle?

3. Mietitkö, miten hän pärjää ilman sinua, vai tunnetko vastuuta hänen elämänsä jostain osasta tai sinulla on jonkinlainen velvollisuus häntä kohtaan?

4. Nautitko todella siitä ajasta, jonka vietätte yhdessä, ja olet todella oikeasti onnellinen tässä suhteessa, vai onko se sinulle paljon työtä, mikä ei näytä loppuvan koskaan?

5. Tunnetko, että annat tuolle henkilölle enemmän kuin saat, että olet enemmän häntä varten kuin hän on sinua varten tai että on tasapainon puutetta energeettisesti ja tunteellisesti ja olet tasapainottomassa päässä?

Jos teet transformatiivisen valinnan ja tiedät, että hän ei ole luultavasti onnellinen puolestasi, niin valintasi johtaa vaivaan, joka voi näyttää pettymykseltä sinusta, muttei ole sitä. Todellinen päätöskohta meille kuitenkin on, olemmeko onnellinen tilanteessa. Jos tilanne ei tee sinusta onnellista, jos se kuluttaa energiaasi, jos olet surullinen, katkera tai vihainen, niin tilanne on tasapainoton ja valintasi voi tuoda sinut takaisin tasapainoon. Samaan aikaan se voi muuttaa panostasi tai osallistumistasi jonkun toisen elämään, mikä tapahtuu jokaisen energian uudelleenjakelun myötä.

Ennen kuin osallistut "säälivaihtoon" jonkun kanssa, muista, että kaikki ovat voimakkaita elämässään ja kaikilla on sama voimalähde. Käytämme voimaamme eri tavoin ja sallimme itsemme saada eri määriä, mutta meillä kaikilla on täsmälleen sama pääsy voimaan, koska meillä kaikilla on sama lähde. Ja kukaan ei voi ottaa voimaamme pois ilman suostumustamme, annamme sen sitten tietoisesti tai tiedostamatta.

Kun siis mietit viimeisimpiä muutoksiasi ja tarkastelet valintojasi ja sitä, kuka niihin vaikutti, kysy itseltäsi, oletko pettymyksen vai vaivan lähde. Ja joka tapauksessa tee valinta, joka tyydyttää tarpeesi, tekee sinusta onnellisen, on tyydyttävintä ja itsekkäintä energiasi käyttöä ja harmoniassa voimakkaimman, iloisimman ja laajimman aikomuksesi kanssa elämällesi.

Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)

7.9.2015

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net