09.11.2015

Perspektiivimuutoksia

Voi olla tukahduttavaa, kun on ympäröity tunteilla, perspektiiveillä, ajatuksilla ja uskomuksilla, jotka tuntuvat puristavan elämänvoiman pois.

Ahdistus tuntuu siltä. Masennus tuntuu siltä. Energiaherkkyys vaikeille viikoille tuntuu siltä.

Tunsin tuota tukahtumista viime viikon alussa ja taas tämän viikon alussa. Kuitenkin sen tapahtuessa olin melkein kuin itseni ulkopuolella ja katsoin sisään.

Tietoisuus vanhoista uskomuksistaan, vuosikymmenten sisäinen työ ja asema, jossa opetat toisia, ei merkitse, että olet immuuni omalle roskallesi. Sitä tulee edelleen esiin. Merkittävänä erona on, että sen tullessa esiin olet täysin tietoinen siitä, että olet laittanut pyörimään jonkin vanhan elokuvan, jonka varmasti laitoit roskakasaan jonkin aikaa sitten. Tässä vain on uusi kela siitä! Yllätys!

Joskus tuo aalto on laimea, toisilla kerroilla (kuten monet kokivat kuluneella viikolla) se on stressaava systeemi, joka tulee tyhjästä. Ja olemme usein hyvin ankara itsellemme tullessamme tietoisemmaksi, koska ajattelemme: "Miksi nyt taas tunnen tällä tavalla?"

Hyvä asia on, että tämän tiedostamisen mukana tulee repullinen tukityökaluja auttamaan siitä läpi – on se sitten hengittäminen tai päiväkirjan pitäminen tai mikä toimiinkin sinulla.

Vaikka onkin itsetietoisuutta, tietyt tunneaallot voivat silti tuntua pakahduttavilta, koska minuuttien, tuntien tai päivien ajan voi tuntua siltä, ettei ole mitään pakoreittiä. Se on kuin olemista vankina huoneessa, jossa tönii joukko vanhan uskomuksen rähinöiviä koulukiusaajia! Tuossa tilanteessa tarvitsemme perspektiivimuutosta. On hyödyllistä tarttua luuriin tai päiväkirjaan ja ilmaista turvallisessa tilassa se, miltä tuntuu. Usein pelkkä sisäisen tunnepyörteen ilmaiseminen sanoin tyynnyttää pauhaavan kosken ja auttaa näkemään uudella tavalla sen, mitä tulee esiin.

Silmien sulkeminen ja hengittäminen syvään sisään ja ulos on toinen upea perspektiivin vaihtaja, jota voi tehdä missä tahansa. Ja sen tietäminen, että muutkin ihmiset tuntevat samoin, auttaa myös, minkä vuoksi arvostan jakamistanne tässä, koska te niin upeasti tuette kaikkia muita, jotka lukevat kommentteja. Jos siis tunnet, että hetken energiat ovat kolhineet sinua, tiedä, ettet ole yksin. Ja jos sinusta tuntuu, että ratsastat aallonharjalla kuin ammattisurffaaja, jaa se, mikä auttaa sinua kokemaan perspektiivimuutoksen, silloin kun sitä vaaditaan.

Kiitos jakamisesta! x

Kirjoittanut Dana Mrkich (www.danamrkich.com)

28.10.2015

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net