28.09.2015

Oppitunteja elämästä ja kuolemasta

Tänään tuli 29 vuotta siitä, kun isoisäni kuoli. Vahvana kuin härkä hän selviytyi kuudesta sydänkohtauksesta – ja oli sitten kuorma-auto-onnettomuudessa yhtenä iltana ja se oli siinä. Se oli hyvin äkillistä ja odottamatonta eikä ollut tilaisuutta sanoa hyvästi (minkä kanssa rauhan tekeminen vei äidiltäni melkein loppuelämän ajan).

Muistan hyvin selkeästi oivaltaneeni, ettemme koskaan tiedä, milloin elämämme olisi ohi – tai jonkun rakkaamme elämä. Tämä oivallus vaikutti minuun monin tavoin:

- Kerro tunteistasi niille, joita rakastat, ja kerro se usein.

- Yritä olla jättämättä sanomatta mitään sellaista, jonka tunnet syvällä sisälläsi oikeasti haluavasi sanoa.

- Meillä kaikilla on riitahetkemme rakkaiden kanssa ja meillä kaikilla on kiireinen elämä, mutta nopea halaus ja "rakastan sinua", ennen kuin hän tai sinä lähdette pois päiviksi, on aina hyvä asia.

- Tee sitä, mitä rakastat. Elämä ei ole pukuharjoitusta. Kenellekään ei taata mitään eliniänodotuksessa. Minut tekee hulluksi, kun ihmiset sanovat: "Teen sen, kun pääsen eläkkeelle." Tiedämme hyvin monia ihmisiä, jotka ovat muutamana viime vuotena kuolleet odottamatta 20-, 30-, 40-vuotiaana. Jos sydämesi haluaa oikeasti tehdä jotain, etsi tapa tehdä se. Ole onnellinen nyt. Rakasta elämääsi nyt. Hyvin monet ihmiset elävät tyytymätöntä elämää epätyydyttävissä ammateissa ja epätyydyttävissä suhteissa sillä ajatuksella, että he saavat olla onnellisia 60- tai 70-vuotiaana, mutta Abraham Hicks sanoo: "Onnettoman matkan jälkeen ei voi saada onnellista määränpäätä." Päätä olla onnellinen nyt. Etsi onnellisuus nyt. Keskustelu tässä kohtaa on hyvin tervetullutta.

Jonkun kuolema on vaikuttanut jokaiseen, joka lukee tätä. Mitä opit hänen fyysisestä kuolemastaan elämästä ja elämisestä?

Jakakaa tässä, kiitos. x

Kirjoittanut Dana Mrkich (www.danamrkich.com)

14.9.2015

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net