20.09.2018

Lisäämistä, ei vähentämistä

Monien teidän elämä muuttuu tavoilla, joita ette osanneet odottaa muutama kuukausi sitten. Tuo muutos on tuonut pelkoja etualalle.

Maa-aionita muutos on ohjelmoitu pelottavaksi. Niin se on, että pohditte päätöksiänne huolestuneena ja sitten havaitsette vain, että uusi elämänne, uusi suuntanne tai uusi suhteenne on mukavampi, kuin odotitte. Huomaatte, ettei muutos ole välttämättä pelottavaa tai ns. askel taaksepäin, sillä muutos mitä luotte, on uusi mukavuusalueenne.

3D:ssä rakensitte perustan useimmiten huteralle maaperälle. Tietysti se oli selviö 3D:ssä, koska halusitte kokea pelkoa kaikkine seuraamuksineen. Niinpä rakensitte ns. vakaata tulevaisuutta, mutta se muuttui pelkoa aiheuttavilla tavoilla. Tämä on ollut ja on totta kaikille 3D:ssä. Muutoksena teillä on nyt, että luotte vakaan perustan, jolle voitte rakentaa uuden elämänne.

Ette välttämättä tiedä välittömästi, että näin on, sillä pohditte päätöstänne ihmetellen, mitä teitte väärin, sen sijaan että nauttisitte siitä, mitä teitte oikein. Niin se on, että olette hitaasti – meidän ajatuksissamme, mutta nopeasti omissanne – hyväksymässä, että pelko on ohi. Oivallatte, että voitte sopeutua mukavuusalueeseenne miten tahansa haluatte, silloin kun haluatte. Nimittäin mukavuusalueenne on helposti muokattavissa, kun kehitytte ja kasvatte.

Päätöksillänne oli 3D:ssä useimmiten haudanvakavia tai pitkäaikaisia tuloksia, joita ei helposti muutettu silloinkaan, kun ulkoiset olosuhteenne muuttuivat nopeasti. Niin se oli, että pelkäsitte muutosta, sillä voisitte nähdä pelkodominoiden kaatuvan yksitellen, vaikka tuo muutos näyttäisi olevan parempaan päin. Useimmiten teistä tuntui, että halusitte olla ikään kuin kahdessa paikassa samanaikaisesti – aiemmassa elämässänne ja uudessa elämässänne – mikä jätti sisällenne vähän karvaan surumaun.

Tietysti vastustatte sanoen, ettei miljoonan dollarin voittaminen tai kerääminen saisi oloanne tuntumaan siltä. Saanemme olla eri mieltä. Nimittäin 3D:ssä tuon "onnekkaan" ihmisen täytyi päättää, minkä osan elämästään hän jättäisi taakse sopiakseen siihen, minkä yhteiskunta sanelee hänen korkeammaksi tai alemmaksi sosioekonomiseksi asemakseen. Ja kun hän alkoi käyttää noita miljoonia, hän havaitsi, ettei hän luultavasti sopisi vanhaan eikä uuteen sosiaaliseen luokkaansa. Sama päti niihin, jotka ovat kokeneet taloudellisia menetyksiä. Joko taloudellinen menestyminen tai menettäminen loi sosiaalisesti eristäytyneen henkilökohtaisen maailman. Maailma kulki ikään kuin heidän ohitseen, koska kumpikaan maailma ei ollut heille aivan oikea.

Sama päti sairauteen, käyttäytymistapoihin ja moniin muihin tekijöihin, joiden tuloksena ette ollut oikein se, kuka olitte ennen, joten ne joista olitte riippuvainen sosiaalisessa vuorovaikutuksessa tai hyväksynnän saamisessa, eivät olleet enää teidän ympyröissänne.

Se yhdistettynä yritykseen päättää, miten parhaiten eläisitte elämäänne jostain merkittävästä muutoksesta ja luultavasti sosiaalisesta eristäytymisestä huolimatta, aiheutti jatkuvaa pelkoa, joka kymmenkertaistui jokaisen maaelämän myötä. Tutkimalla nyt tuota muutospelkoa hitaasti oivallatte, että muutos merkitsee vakautta, hajoavien rakenteiden ja suhteiden sijasta.

Luultavasti väitätte, että se ei ole mahdollista, sillä muutos jättää aina jonkin osan teistä taakse, että menetätte aina jotain kaikkien muutosten myötä. Aa, uusi "sinä" oppii, että jonkun tai jonkin taakse jättämisen sijasta teette lisäyksen rakenteeseenne, vakauteenne.

Ne jotka eivät nauti muutoksestanne, eivät kiinnosta teitä, toisin kuin 3D-menetyksen tuska. Nimittäin havaitsette, että he eivät todellisuudessa olleet koskaan osa olemustanne – pelkästään sosiaalisia yhteyksiä jotka näyttivät tärkeiltä 3D:ssä, mutteivät näytä enää.

Sosiaaliset yhteydet olivat 3D-avainmenestystekijänne. Jos olitte köyhä, ystävänne olivat samanlaisissa olosuhteissa joko tunteellisesti tai fyysisesti Ja sama päti, jos olitte varakas. Nyt kun luotte rakenteita sydämestänne, ei ole mitään tarvetta löytää yhteisiä taloudellisia tai sosiaalisia odotuksia. Nimittäin ne jotka koskettavat sydäntänne, eivät halua teidän olevan kaltaisiaan. Sen sijaan he haluavat teidän olevan valomajakka, koska se on totta heille. Sosiaaliset luokat, tavoitteet, naapurustot, ystävät jne. tulevat nyt sydämestä, eivät yhteiskunnallisista pitäisi-asioista. Niin se on, että teistä on tulossa kypsä universaali olento.

Muistatteko, kun halusitte olla osa lukioporukkaanne? Ja miten järkyttynyt olitte, jos teitä ei kutsuttu oikeisiin bileisiin tai tapahtumiin? Mutta kun löysitte oman tienne 3D-aikuisena, noista porukkatarpeista tuli typeriä, surullisia tai nostalgisia riippuen siitä, miten kypsyitte.

Niin on nyt. Sillä ei ole merkitystä, käytättekö oikeita vaatteita, onko teillä "siistein" auto tai kutsutteko oikeat ihmiset bileisiinne. Vain sillä on merkitystä, että tunnette sydänyhteyden ja teistä tuntuu mukavalta – ja on harvoja, jos yhtään, sosiaalisia pitäisi- tai täytyy-asioita. Teidän ei enää tarvitse kilpailla elintasosta tai tuntea epävarmuutta yhteiskunnallisesta tai taloudellisesta asemastanne, sillä valomajakkanne vetää puoleensa niitä, joilla on samanlainen majakka, samanlaisen mukavan elämän kera.

Ne jotka jatkavat pyrkimistä, eivät tunne oloaan mukavaksi tässä uudessa maailmassa, sillä pitäisi- ja täytyy-asiat vainoavat heitä. Ne joita pidätte viehättävinä ja jotka tuntevat vetoa teitä kohtaan, luovat omia mukavuusalueitaan ja välittävät erittäin vähän siitä, mitä toiset ajattelevat tai tuntevat heidän elämästään.

Teistä on tulossa kypsä universaali aikuinen, kun luotte elämän, joka on oikea teille eikä kenellekään muulle. Niin olkoon. Aamen.

Kanavoinut Brenda Hoffman (www.lifetapestrycreations.com)

17.9.2018

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net