14.12.2018

Jos puu kaatuu ...

Kävelen usein luonnonsuojelualueella asuintaloni takana. Muutaman kuukauden olen kävellyt kaatuneen puun ympäri ja usein miettinyt, mikseivät suojelualueen hoitajat ole vielä poistaneet sitä. Se makasi suoraan polun päällä. Oli riittävästi tilaa pujotella sen ympäri ilman suurempia vaikeuksia. Niinpä arvelin, ettei heillä ollut mitään kiirettä ryhtyä tuohon tehtävään. Mutta huomasin tänään jotain ensimmäistä kertaa.

Lehdet olivat melko vihreitä. Jos puu olisi kuollut, kuten oletin, lehdet olisivat jo tulleet ruskeiksi ja pudonneet. Niinpä katselin runkoa ja huomasin, että se oli vielä kovasti yhteydessä juuriinsa. Se oli pelkästään kaatunut salamasta tai kovasta tuulesta. Puu oli hyvin elossa. Juuret elättivät lehtiä kaivatuilla ravinteillaan ja klorofyllillään.

No, useimmat tuntevat jo minut ja sen, etten voi vastustaa analogioita ylösnousemusprosessiimme. Kyllä, tämä prosessi tuntuu usein siltä, että olemme kaatuneet ja kuolemme. Mielen mukaan menetämme elämänvoimamme ja olemme fyysisesti tai tunteellisesti "mahallaan". Kanveesissa ja lasketaan lukua.

Ja kenties näytämme siltä toisista. Mutta on tärkeä tunnistaa, että olemme aivan yhtä elinvoimainen, aivan yhtä elävä, mutta käymme myös läpi transformaatioprosessia, joka aika ajon rökittää meidät.

Tietysti osuvampi analogia olisi "toukasta perhoseksi", mutta kehitä kanssani tätä versiota. Pointtini on, että on tärkeää olla tekemättä olettamuksia. Pelkästään se, että saatamme tuntea olevamme "maassa" fyysisesti tai tunteellisesti, ei merkitse, että olemme hajoamassa. Meillä on edelleen vahva yhteys lähteeseemme. Olemme ehkä kokeneet jonkin trauman "katuessamme", mutta se on mitätön koko kuvassa. "Puuluontomme" on edelleen hyvin ehjä.

Ja puuanalogiaa käyttäen olemme vankka ja kestämme paljon. Muutoksia säätilassa ja vuodenajoissa (fyysisiä ja tunnetoistoja). Itse asiassa se lisää vahvuuttamme.

Tämä saattaa olla syy, miksi monet meistä pitävät puista ja tunnemme elävöityvämme niiden lähellä. Myös ne tuntevat läsnäolomme ja arvostavat sitä. Emme ole tavallinen ihminen, ja ne aistivat sen.

Kirjoittanut Maria Chambers (soulsoothinsounds.wordpress.com)

3.12.2018

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Tarina Aikajanahyppelyä, osa 2 »

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net