04.05.2019

Henkisyysperäinen stressihäiriö - leikkimielinen artikkeli

Keksitäänpä sana, jota voivat käyttää tulevat heräävät ihmissukupolvet: henkisyysperäinen stressihäiriö. Näin ensimmäisen kerran termin "henkisyysperäinen" Joachim Wolfframin Atlhar-kirjasarjassa ja oivalsin, että sekin voi johtaa häiriöön.

Hahmottelin "Uutta fysiikkaa moderneille ylösnousseille mestareille" -lehteen artikkelin, jossa selitetään tätä stressihäiriötä, mutta halusin jakaa sen teidän kanssanne, ennen kuin lähetän sen päätoimittajalle. Satun tuntemaan päätoimittaja Mark Twainin, koska työskentelin hänen alaisuudessaan Nevadassa, Virginia Cityn Paikallisuutisissa kultaryntäyksen aikana viime elämässäni. Luulen, että on melko hyvä mahdollisuus, että saamme tämän julkaistua:

********

Henkisyysperäinen stressihäiriö on henkinen, fyysinen ja todellisuushäiriö, joka tulee kauan sen jälkeen, kun henkilö on altistunut heräämiselle, ja vähän ennen hänen luonnostaan tapahtuvaa Oivaltamistaan. Henkisyysperäisen stressihäiriön asiantuntijan, tohtori Agonen (Transilvania, Romania), mukaan tämä häiriötila on haastava, mutta välttämätön osa mestaruutta.

Heräämisen alkuvaiheissa yksilö roikkuu kiinni henkisessä retoriikassa ja henkisissä uskomuksissa, tavallisesti "Uusi aika" ja "Uusi ajattelu" -liikkeisiin liittyvissä. Kun heräämisprosessi kehittyy, henkilö kohtaa jotain, mitä kutsutaan makyoksi. Sana juontuu muinaisesta Zen-termistä, joka merkitsee "turhanpäiväisiä ja häiritseviä henkisiä harjoituksia". Adamus Saint-Germain*, tunnettu makyo-aihetta käsittelevä kirjailija, kutsuu sitä suoraan "henkiseksi hevonpaskaksi", koska se aiheuttaa riippuvuutta ulkoisista virikkeistä sen sijaan, että edistetään aitoa suhdetta omassa Itsessä.

Henkisyysperäinen stressihäiriö syntyy yleensä hienovaraisesti. Yksittäisen traumaattisen tapahtuman ei uskota laukaisevan sitä samalla tavalla, kuin sen yleisesti tunnetun, henkisyyttä edeltävän kriisin, joka tunnetaan traumaperäisenä stressihäiriönä. Henkisyysperäisen stressihäiriön tiedetään kuitenkin aiheuttavan vaihtelevanasteista masennusta ja ahdistusta, koska henkilön perustavanlaatuiset henkiset uskomukset hävittää "lohikäärmemäinen olento", kuten häiriöstä kärsivät kuvaavat sitä. Särkyneitä vanhoja uskomuksia ei korvata uusilla uskomuksilla, mikä saa henkilön olon tuntumaan tyhjältä ja avuttomalta. Tohtori Agonen mukaan henkilö yrittää epätoivoisesti täyttää entisten henkisten uskomustensa jättämän tyhjiön uudella retoriikalla, mm. sellaisten asiantuntijoiden sanonnoilla, kuten Kuthumi lal Singh ja Tobias, mutta turhaan. Viimeaikaiset havainnot pienestä kansainvälisestä ryhmästä, joka tunnetaan shaumbroina, osoittavat, että vaikka henkilö haluaisi täyttää tuon tyhjiön uusilla uskomuksilla, on olemassa dynamiikka, joka estää sitä tapahtumasta.

"Olemme nähneet ihmisten yrittävän kaikkea täyttääkseen sen suuren epämukavuuden, jota henkisyydenjälkeinen tyhjiö aiheuttaa", toteaa Saint-Germain. "Jotkut menevät avaruusolento/emäalusreittiä, jotkut yrittävät herättää henkiin lemurialaiset juurensa ja jotkut hyppäävät lentokoneeseen ja menevät Sedonaan. Mutta vaikka he yrittäisivät kuinka kovasti, uudet häiritsevät uskomukset eivät yksinkertaisesti ole mielekkäitä, koska henkilön syvä, luontainen osa paljastaa noiden korvaavien uskomusten valheellisuuden."

Henkisyysperäisen stressihäiriön oireita ovat mm. häiritsevät ajatukset, tunteet tai unet, jotka liittyvät henkilön hyvinvointiin. On havaittu, että perinteisen "taistele tai pakene" -reaktion sijasta shaumbrat valitsevat tavallisesti "taistelun". Tohtori Agonen äskettäisen tutkimuksen mukaan ihmisissä on enää erittäin vähän jäljellä "pakenemista", kun he saavat henkisyysperäisen stressihäiriön. "He ovat uupuneita ja kyllästyneitä taistelemaan", hän sanoi hiljattain puheessaan Ylösnousseiden mestareiden klubilla. "Viimeinen asia jota he haluavat, on taistelu, on se sitten heidän lastensa, pomonsa tai Jumalansa kanssa. He ovat vahvoja – yllättävästi vahvempia kuin odottaisi – mutta heille ei enää maistu veri tai taistelu. Mieluummin he ilakoisivat alasti merenrannalla, kuin osallistuisivat konfliktiin. Oletamme tämän johtuvan siitä, että he ovat nähneet taistelujen hyödyttömyyden entisissä elämissä, ja luultavasti vielä enemmän siitä, että heidän taistelukenttänsä ovat nyt sisällä. Tämä on luonnollinen, mutta järkyttävä osa mestaruuteen tulemista."

Henkisyydenjälkeinen kokemus syntyy, kun henkilö lakkaa etsimästä vastauksia ulkopuoleltaan. Ihminen kyllästyy etsijäaspektin jatkuvaan vaelteluun ja ankeuteen, kun se menee henkiseltä umpikujapolulta toiselle ja toimii siinä harhakuvitelmassa, että vastaus on heti seuraavan kulman takana. "Hän tietää, että on aika lakata pelaamasta henkisen etsijän peliä", Saint-Germain vaikeroi. "Mutta kerropa se hänelle, ja hän nappaa viimeisen taistelurippeen, joka on jäljellä, ja paiskaa sen päällesi. Se on kuin äiti, joka suojelee lasta, mutta tässä tapauksessa tuo lapsi on jokin harhaluulo."

Yksi henkisyysperäisen stressihäiriön kummallisista sivuvaikutuksista on uusi huumorintaju. "Naura tai kuole", naureskeli Kuthumi lal Singh. "Henkisyysperäinen stressihäiriö edistää uutta huumorintajua, joka on ollut ehkä tukahdutettuna elämien ajan. Pieruvitsit tulevat tavallisesti pintaan, kun henkilö saa tämän stressihäiriön. Nimittäin pierut ovat kuin menestys – ne vaivaavat ihmisiä vain silloin, kun ne eivät ole heidän omiaan. Henkisen etsinnän vaiheessa on niin paljon ankeutta, että pieruvitsi on tervetullut helpotus … Monin tavoin! Älä kuitenkaan rohkene kertoa ihmisille minun vitsiäni valaistumisesta: hassu asia tapahtui matkalla valaistumiseen – menetin kaiken. Kukaan ei pidä sitä hauskana. Kerro vain jokin pieruvitsi sen sijaan … se saa aikaan hymyjä ja kyyneliä."

Henkisyydenjälkeinen ihminen alkaa oivaltaa, että hän on ollut uppoutuneena erillisyyspeliin yhtä kauan, kuin hän on ollut maaplaneetalla – ja kenties pidempään. Erillisyydestä sieluun, itseen ja omaan energiaan tuli elämäntapa, jonka harvat kyseenalaistivat. Ne jotka haastoivat sen, leimattiin bipolaarisiksi, toimintakyvyttömiksi tai täysin omituiseksi. "Autan heitä näkemään, että tuo erillisyys on suuri harhaluulo", tohtori Agone sanoi kurtistaen hieman kulmiaan. "Mutta se ei ole helppoa. Jotkut näkevät minut jonain, mikä on heidän ulkopuolellaan, kuin minä olisin tohtori Sigmund Freud ja he olisivat asiakkaani. Toiset näkevät minut söpönä ja pörröisenä pehmoleluna ja alkavat laulaa "Lohikäärme Puffia". Itse asiassa minulla ei ole mitään muotoa, agendaa ja aikajanaa. Olen täällä antamassa paljon kaivattua selkeyttä, ja tehdessäni sitä paljastan heidän viimeiset tasapainottomuutensa ennen tulemista Oivaltamiseen."

Tohtori Agone myönsi meille olevansa erittäin kiireinen nykyään. "Tammikuuhun 2019 saakka minulla oli vakaa työ, erityisesti niiden kanssa jotka kokivat Adamuksen Threshold-työpajan. Mutta tammikuun ProGnostista saakka on ollut jatkuvaa hulluutta. Minua ärsyttää edelleen vähän, ettei Adamus antanut minulle mitään ennakkovaroitusta siitä, että hän aikoi päästää lohikäärmeen irti shaumbrojen joukkoon. Olen yrittänyt pestata muutaman avustajan, mutta en ole löytänyt ketään, jolla on minun selkeyteni."

Tällä hetkellä ei tiedetä, miten pitkään henkisyysperäinen stressihäiriö kestää, koska erittäin harvat ylösnousseet mestarit ovat eläneet kokeakseen sen. Tobias, Crimson Councilin entinen shaumbra-valmentaja/neuvonantaja, sanoi omansa kestäneen erittäin lyhyen aikaa. "Kärsin "liiallisten uskonnollisten uskomusten häiriöstä" suurimman osan elämääni. Sitten sillä hetkellä kun päästin niistä kaikista irti vihanpuuskassa, olin valaistunut … ja kuollut. Henkisyydenjälkeinen vaiheeni kesti vain muutaman tunnin, koska vanhaan hyvään aikaan ei olisi koskaan edes ajateltu jäädä maisemiin ruumiillistuneena mestarina. Mutta nyt kaikki haluavat jäädä! Minun täytyi luoda uusi elämä, nimeltään Sam, vain nähdäkseni, mistä kaikki puhuivat tässä "Oivaltaneen elävän ihmisen" jutussa. Sam ei ole "kovasti vaikeuksissa", jos tiedätte, mitä tarkoitan. Hän viettää koko päivänsä kommunikoiden – mitä ikinä se onkin. Ja ennen kuin huomaatkaan, hän halaa jo puita, syö mysliä ja puhuu vanhojen kuolleiden juutalaisten kanssa."

Adamus myönsi, että henkisyysperäisen stressihäiriön akronyymi (PSSD) näyttää ja kuulostaa erittäin paljon englanninkieliseltä sanalta "vihainen" (pissed) eli hyvin kiukkuinen ja ärtynyt. "Ei ole mitään sattumia, missään", sanoi tuo Ylösnousseiden mestareiden klubin nykyinen puheenjohtaja. "Shaumbroilla kaikessa, kaikessa, kaikessa on tällä hetkellä kyse heidän tulemisestaan Oivaltamiseen, mukaan luettuna oleminen PSSD tai vihainen (pissed). Se kaikki on osa taianomaista Oivaltamiseen tulemisen kokemusta. Vetäkää vain syvään henkeä ja sallikaa."

*On spekulointia siitä, että tohtori Agone (eli DrAgone tai Dr Agony (= lohikäärme tai tohtori piina)) ja Adamus Saint-Germain ovat sama henkilö, mutta kaikki samankaltaisuudet ovat puhtaasti sattumaa.

Kirjoittanut Geoffrey Hoppe (www.crimsoncircle.com)

Toukokuun 2019 Shaumbra-lehdestä

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net