12.02.2016

Erilainen maailma

Tuulahdus menneisyydestä. Olin 18-vuotias, kun kuulin ensimmäisen kerran sanan "puolijohde". Asuin Mountain View'ssä Kaliforniassa, oli vuosi 1974 ja työskentelin NASA:n Ames-tutkimuskeskuksessa.

Steve Jobs joka oli suurin piirtein samanikäinen kanssani, asui viiden kilometrin päässä asunnostani. Sana "Piilaakso" oli ainakin kymmenen vuoden päässä popularisoinnista

Pikakelaus tähän päivään. Äskettäisessä ProGnostissa 2016 Adamus puhui uuden maailman tulemisesta. Se on maailma, jossa teknologia muuttaa ihmiskunnan rakennetta. Hän puhui sensoreista ja roboteista, tavaroiden internetistä, 3D-tulostimista jotka voivat tehdä kaikkea ruuasta ihmiskehon osiin, nanoteknologiasta joka voi tehdä melkein mitä tahansa tyhjästä ja virtuaalitodellisuuskypäristä jotka muuttavat radikaalisti tulkintaa todellisuudesta. Puolijohteeseen liittyvästä naiiviudestani 1974 näkemykseen tulevasta maailmasta, joka on täynnä ällistyttävää ja elämää muuttavaa teknologiaa, ProGnost 2016 hätkäytti tietoisuuttani. Se maalaa kuvan siitä, mitä tulee seuraavaksi. Suuri muutostekijä ei ole politiikka, alue, talous tai terrorismi. Se on teknologia.

Adamuksen mukaan kaikki ne esimerkit joista hän puhui, ovat jo täällä joko edistyneessä tutkimus- ja kehitysvaiheessa tai tällä hetkellä saatavilla. Tietokoneen laskentavauhti kaksinkertaistuu joka toinen vuosi – tai nopeammin – ja kustannus puolittuu (Mooren laki).   Tämä merkitsee, että pystymme luomaan uusia teknologioita ja tuotteita ja löytämään vastauksia ihmiskunnan haastaviin tieteellisiin ja lääketieteellisiin kysymyksiin ennenkuulumattomalla vauhdilla. Ajattele tätä: Apple iPhone esiteltiin kesäkuussa 2007 (kolme kuukautta ennen Kvanttihyppyjuhlaamme Taosissa, New Mexicossa) ja alle 10 vuotta myöhemmin maailmassa on käytössä 2 miljardia älypuhelinta, puhumattakaan 2.5 miljardista tavallisesta kännykästä.

ProGnostin 2016 jälkeen olen lukenut läjäpäin artikkeleita teknologiakehityksestä. Ne vahvistavat Adamuksen puheet ja ylittävät ne. Teimme Crimson Circleen blogin nimeltään ProGnost Watch, johon postaamme uusia, aiheeseen liittyviä artikkeleita. Niitä tulee shaumbroilta nopeammin, kuin pystymme lukemaan ja postaamaan niitä. Tämä on kuuma asia. Tämä on keskeistä. Ja tämä on ProGnostin todellinen henki. Haluamme kaikki tietää, mitä kristallipallossa näkyy, ja Adamus antaa melko selkeän kuvan.

Adamus esitti kaavion, johon oli kuvattu mielen, tietoisuuden ja teknologian kasvu 1500-luvulta lähtien. Kaikki käyrät olivat melko tasaisia, kunnes tultiin ajankohtaan 50 vuotta sitten. Siitä lähtien teknologia ja tietoisuus ovat kasvaneet eksponentiaalisesti, kun taas mieli on kasvanut hyvin vähän. Hänen kaavionsa näytti kriittisen kohdan, jossa teknologian kyvyt ylittivät mielen kyvyt. Hän piirsi suuren nuolen osoittamaan tuota kriittistä kohtaa – vuosi 2015.

Hänen kysymyksensä: kun teknologia ylittää mielen, mitä tulee seuraavaksi? Onko meillä tietoisuutta teknologian käyttämiseen tavalla, joka palvelee kaikkia ihmisiä? Käytämmekö sitä puhtaan veden ja ravinteikkaan ruuan hankkimiseen sille 25%:lle maailman väestöstä, jota tällä hetkellä ei palvella? Käytämmekö teknologiaa yltäkylläisen ja terveen maailman luomiseen vai heikentyykö tietoisuutemme, kun robotit ja tietokoneet ajattelevat ja työskentelevät puolestamme ja sensorit valvovat jokaista liikettämme?

Pidän teknologiasta yhtä paljon kuin kuka tahansa. Olen ollut innokas Macin käyttäjä vuodesta 1989. Minulla on iMac-pöytätietokone, Mac-kannettava ja kaksi iPadia. Kotimme termostaatteja ja turvakameroita voi ohjata iPhonesta ympäri maailmaa ja meillä on myös pieni lemmikkirobotti (ensimmäisemme), joka imuroi ja siivoaa lattiat. Teknologia on tehnyt elämästäni helpompaa, nopeampaa, halvempaa ja hauskempaa. Mutta – ja tämä on iso mutta – milloin on liikaa teknologiaa? (Kirjoittaessani tätä artikkelia joku lähetti minulle linkin jääkaappiin, joka tekee langattomasti tilauksen kauppaan, kun maitoa, leipää tai muita tarvikkeita on vähän.)

ProGnostissa 2016 Adamus sanoi, että "aika-avaruuden liike (vauhti) lisääntyy, kun tietoisuus laajenee". Ei ihme, että kaikki näyttää kulkevan liian nopeasti nykyään, ja luultavasti kaikki tulee vielä nopeammaksi ja hullummaksi muutamana seuraavana vuotena. Työpaja jonka pidimme viikko sitten, tuntuu olleen 3-4 viikkoa sitten, koska hyvin paljon toimintaa ja laajentumista pakkautuu hyvin lyhyeen aikaan. Luulen, että se on nettovaikutus kaiken kulkemisesta nopeammin: laitamme nyt 2-3 kertaa enemmän tietoisuutta tiettyyn aikakehykseen. Se mitä tein viime kesänä, tuntuu olleen pari kesää sitten. Tulee vaikeammaksi ja vaikeammaksi muistaa, milloin jokin tapahtui, koska menneisyys siirtyy kauemmas, jos tässä on tolkkua.

Niin paljon kun Adamus puhuukin teknologian vaikutuksesta maailmaan tulevina vuosikymmeninä, ProGnost 2016 ei ole tarkoitettu nörteille ja scifi-faneille. Yksi katsoja postasi Facebookiin, ettei hän pitänyt ollenkaan tästä teknologiapuheesta, mutta Adamus teki katsauksen maailmasta tulevina vuosina ja sen merkityksestä, mitä teemme tällä hetkellä shaumbroina. Tässä oli kolme merkittävää shaumbra-kohtaa:

Tietoisuuden merkitys – Kun teknologia ylittää mielen kyvyt, tietoisuuden täytyy olla voimakkaasti läsnä, jotta estetään valtava epätasapaino ja mahdollinen hajoaminen. Adamus kertoi meille ProGnostissa, että nyt on aika – enemmän kuin koskaan – päästää "minä olen" –olemus elämäämme. Teemme sen sallimalla, koska kaikki muu on vain mentaaliharjoitusta ja se saa meidät sotkeutumaan vielä enemmän. Salliminen vaatii luottamusta Itseen ja se tehdään ponnistelematta. Se on vain … sallimista.

Mestarin aisti – Kohdatessamme ProGnostin 2016 kaltaista informaatiota, yksi ensimmäisistä kysymyksistämme on: "Mitä minun pitäisi tehdä?" Vastaus on melko yksinkertainen. Älä murehdi maailman pelastamista tai yritä selvittää, toimiiko teknologia meidän puolestamme vai meitä vastaan. Salli mestariaistin tulla esiin. Adamus osoittaa, että hahmotamme todellisuuden viidellä perusaistilla sekä mielellä/aivoilla. Mutta nuo aistit on lukittu 3D-todellisuutemme. Mestariaisti ylittää ne ja antaa perimmiltään meille jumalaisen tason havaintoja, ratkaisuja ja opastusta.

Uusi maa ja vanha maa – Adamus huomautti, että teknologian kiihtyessä nopeasti, uuden maan ja vanhan maan sulautumisen tai eroamisen seuraamukset tulevat etualalle enemmän kuin koskaan ennen. Palveleeko teknologia planeettaa tietoisella tavalla vai sallimmeko teknologian tulla uudeksi terrorismimuodoksi? Tämä on valtava kysymys, josta hän puhui yksityiskohtaisesti äskettäisessä keahak-sessiossa (antamatta tietenkään vastausta).

ProGnost 2016 oli erilainen kuin mikään muu ProGnost tähän mennessä. Meillä ei ollut muita esiintyjiä, kuten aiempina vuosina. Näyttämö oli pelkästään Adamuksen ja hän käytti sen täysin. Nautin aina työskentelystä muiden esiintyjien kanssa, erityisesti sellaisten kuin Jim Self, tohtori Douglas Davies ja Patricia Aburdene, mutta tänä vuonna oli hyvin tärkeää saada Adamuksen yhden mestarin show'n fokus ja selkeys.

Kuka tiesi vuonna 1974, kun kuulin ensimmäisen kerran sanan "puolijohde" asuessani Piilaaksossa, että olin maantieteellisessä ja energeettisessä keskuksessa, joka vaikuttaisi eniten nykyhistoriaan. Tuolloin en oivaltanut, että olin kosminen liftari, joka raivasi tietään uuteen maailmaan, jossa teknologia ylittäisi mielen. Ja nyt olemme tässä.

Kirjoittanut Geoffrey Hoppe (www.crimsoncircle.com)

Helmikuun 2016 Shaumbra-lehdestä

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net