06.05.2018

Energiatyö

Energia. Tietääkö kukaan oikeasti, mitä energia on? Tai mistä energia tulee? Adamus on keskittynyt tähän energia-aiheeseen kuluneen vuoden, mutta mitä energia on?

Energian tieteellinen peruskuvaus on "voima tai varastoitu (potentiaalinen) voima". Sori, mutta se ei sano paljon minulle. Toinen energiakuvaus on "liike tai liikepotentiaali". Mutta se kertoo minulle vain, mitä energia tekee, ei mitä se on. Kaivaessani vähän syvemmältä löysin, että energiaa "kantaa aina jokin". Tarkoittaako se, että seeprat Himalajavuorilla? Kantavatko ne planeetan energiaa selässään? Tai kenties johdot seinilläni, jotka saavat tietokoneeni toimimaan? Mitä enemmän tutkin energiaa, sitä enemmän turhauduin. Mitä hemmettiä energia ON?

Jossain kohtaa tutkimustani luin, että yhden fyysikon mukaan energia tulee "kvanttityhjiövaihtelusta". Häh? Tarkoittaako se, että Dyson-pölyimurini villiintyy ja luo energiaa? Tuskinpa vaan! Sitten opin, että Aristoteles käytti ensimmäisenä termiä "energia" joskus 300-400 vuotta e.Kr. Mietin, tunsiko Aristoteles Tobiaksen. Joka tapauksessa, hän käytti tuota sanaa kuvaamaan potentiaalia, kuten potentiaali olla heikko tai vahva. Myöhemmin energia alettiin tuntea työnä tai voimana, mutta paremminkin jokapäiväisessä mielessä kuin tieteellisesti. Vasta 1800-luvun alussa Thomas Young alkoi puhua energiasta fysiikassa. Albert Einstein toi energian etualalle 1900-luvun alkupuolella klassisella kaavallaan E=mc2. Niinpä vasta viimeiset 200 vuotta ihmiset ovat olleet tietoisia energiasta, mutta vielä tänäkään päivänä emme oikeasti tiedä, mitä se on.

Tiedän, mitä energia tekee, mutta yritän edelleen ymmärtää, mitä se on ja mistä se tulee. Muutaman tutkimistunnin jälkeen internetissä oivalsin, ettei kukaan tiedä. Sain jatkuvasti tällaisia määritelmiä: Energia on kvantitatiivinen ominaisuus, jota täytyy siirtää kappaleeseen sen työstämiseksi tai kuumentamiseksi. Energia on säilyvä suure, ja energian säilymislaki toteaa, että energian muoto voi muuttua, muttei sitä voi luoda tai tuhota. Tällaisten vastausten myötä ei ole mikään ihme, että lapset syövät liikaa sokeria, ja minä tarvitsen lasin viiniä illalla. Mitä helvettiä energia on, ja mistä se tulee?? Ja miksi lapsilla näyttää olevan sitä niin paljon enemmän? Olen tullut siihen johtopäätökseen, ettei kukaan tiedä. Paitsi Adamus, sinä ja minä.

Kuluneena vuotena Adamus on esittänyt vallankumouksellisia uusia näkemyksiä energiasta. Hän sanoo, että energia tulee "minä olen" -olemuksen intohimosta ja perimmiltään energia on kommunikointia. Se on "minä olen" -olemuksen tai sielulaulun ilon kommunikointia. Tämä puhdas energiatila puristuu valomuodoksi, sitten voimaksi ja lopulta käytämme sitä kuljettamaan autoja, antamaan virtaa moottoreille ja valaisemaan kotejamme. Ajat sitten nurmikkoa, kävelet metsässä tai työnnät kärryjä ruokakaupassa, todellisuudessa uit kommunikointimeressä. Se on vis viva ("elävä voima" latinaksi), mutta professori A:n mukaan se ei ole voima eikä sillä ole älykkyyttä. Se on vain "minä olen" -olemuksen kommunikointia.

Nyt voin katsoa luontoa, puhua toisen ihmisen kanssa, syödä hyvän aterian tai kirjoittaa artikkelin Shaumbra-lehteen ymmärtäen, että se on vain kommunikointia. Se ei yritä työntää tai vetää minua, se ei väliltä, saanko artikkelini valmiiksi ajoissa (mitä en tehnyt), se ei ole rajoittunutta eikä minun tarvitse turvautua kehenkään tai mihinkään muuhun sen vuoksi.

Meistä on tulossa todellisia energiatyöntekijöitä. Mutta olemme määritelleet sen vähän eri tavalla. Sen sijaan, että teemme työtä energian vuoksi, alamme antaa se työskennellä puolestamme. Jep. Sinä, minä ja shaumbrat ympäri maailmaa muutamme koko ymmärryksemme energiasta ja siitä, miten käytämme sitä. Olemme uusia energiatyöntekijöitä, jotka antavat energian työskennellä puolestaan. Jos olet kuin minä, tässä kohtaa sinun täytyy ehkä pysähtyä ja vetää syvään henkeä miettiessäsi tuon lauseen seuraamuksia. Siinä missä muu planeetta nousee ylös aamulla ja tekee koko päivän työtä energian vuoksi, me annamme sen työskennellä puolestamme. Jos tämä ei saa ihoasi kihelmöimään hämmästyksestä, en tiedä, mikä sitten saa.

Äskettäisessä työpajassa Villa Ahmyossa Konassa Adamus aloitti minisaarnan ns. energiatyöntekijöistä. Hän totesi, että monet new age -terapeutit kutsuvat itseään energiatyöntekijöiksi, mutta mitä he tietävät energiasta? Ilman perusymmärrystä tietoisuuden ja energian luonteesta, tyypillinen energiatyöntekijä pelkästään "työntää" lisää vanhantyylistä energiaa asiakkaisiinsa. Se saattaa antaa väliaikaista helpotusta, mutta asiakas palaa yleensä vanhoihin tasapainottomuuksiinsa muutamassa päivässä. Ja hän kysyi, miksi he kutsuvat itseään "energiatyöntekijöiksi", kun heillä ei ole aavistustakaan, mitä se on tai mistä se tulee? Eivät edes arvostetuimmat tiedemiehet tai fyysikot ymmärrä energian alkuperää, joten miksi he luulevat tietävänsä? Aa, se oli klassista Adamusta. Jos et ole jo hoksannut sitä, niin hänellä on matala makyon sietotaso. (Huomautus energiatyöntekijöille: älkää lähettäkö minulle ilkeitä sähköposteja tästä. Adamus sanoi sen, en minä. Teidän laillanne olen vain energiatyöntekijä, joka alkaa nyt ymmärtää, mitä se oikeasti merkitsee.)

Toivoin ennen, että minulla olisi enemmän energiaa, mutta professorin energialuentojen jälkeen alan muuttaa ajatteluani. En itse asiassa tarvitse yhtään enempää energiaa, vaikka muutama lisätunti unta kuulostaa melko hyvältä. Minun täytyy vain antaa energian työskennellä puolestani. Jos minulla olisi enemmän energiaa, käyttäisin sen vain luodakseni enemmän ongelmia, ainakin Adamuksen mukaan. Hmmm. Minäpä ajattelen sitä. Jos minulla olisi enemmän energiaa, työskentelisin luultavasti pidempiä päiviä, pitäisin enemmän työpajoja, tekisin enemmän työtä omakotitalossani ja Villa Ahmyossa ja keksisin lisää projekteja henkilökunnalle ja itselleni. Alan huomata tässä kaavan. Melkein joka kerta puhuessani energiasta, puhun myös lisätyöstä. Hullua!

Mietin, miten elämä muuttuu uuden energiasuhteen myötä? Mitä se merkitsee, että energia työskentelee puolestani? Olen huomannut muutamia muutoksia, ja olen varma, että löydämme kaikki lisää niitä. Synkronisten tapahtumien määrä on lähes tuplaanunut elämässäni. Jokseenkin samaan aikaan, kun ajattelen jotakuta, hän ilmestyy elämääni. Yhtenä päivänä ajattelin satunnaista tuttua, jonka kanssa en ole puhunut kahdeksaan vuoteen. Kahden päivän päästä hän soitti. Se on vain yksi esimerkki monista synkronisista asioista, joita olen viime aikoina kokenut. Asiat vain "järjestyvät" minun tarvitsematta ohjata niitä. Toisessa esimerkissä henkilö jonka varaan olin laskenut suuressa projektissa, perääntyi. Olin melko turhautunut, koska tästä ihmisestä riippui paljon, mutta muutamassa päivässä joku muu tuli mukaan ja osoittautui merkittävästi kyvykkäämmäksi tehtävään.

Kun Adamus sanoo, että "energia työskentelee puolestamme", hän ei tarkoita, että se tekee aamiaisemme, siivoaa kaappimme tai kirjoittaa artikkelimme lehteen. Mutta kaikki jokapäiväisten toimiemme ympärillä järjestyy sujuvammin. Kaappeihimme ei kerry yhtä paljon roskaa, siksi on vähemmän tarvetta siivota niitä. Artikkeli-ideat tulevat paljon helpommin, siksi kirjoittaminen soljuu paremmin. Emme ehkä tarvitse aamiaista, koska keho toimii tehokkaammin.

Kun sallimme energian työskennellä puolestamme, kaikki vain tavallaan "järjestyy". Projektit sujuvat helpommin. Uusia tilaisuuksia ilmestyy esiin. Oikeita ihmisiä tulee oikeaan aikaan. Biologiastamme tulee tehokkaampi. Myös automme tuntuvat rullaavan paremmin. Kaikki tämä siksi, että annamme energian työskennellä puolestamme.

Adamus korostaa uutta energiasuhdettamme, koska olemme päättäneet jäädä planeetalle ruumiillistuneina mestareina. Siksi meidän täytyy muuttaa vanhaa tapaa työskennellä energian vuoksi ja antaa energian työskennellä puolestamme. Noin seuraavassa vuodessa on kyse energialöydöstä, kun saamme selville, miten uusi energiaymmärrys muuttaa elämäämme. Olen henkilökohtaisesti huomannut, että käyn läpi integrointisyklejä tämän vaihtoprosessin aikana. Joskus tarvitsen paljon unta, kun taas toisilla kerroilla tarvitsen unta paljon tavallista vähemmän. Toisinaan mieleni ei tunnu toimivan, ja toisilla kerroilla olen superselkeä. Joskus olen hyvin ärtyisä, kun taas toisina kertoina minulla on Jobin kärsivällisyys. Olen oppinut vain sallimaan prosessin vastustamisen sijasta. Joskus saan artikkelini palautettua ajoissa, toisina kertoina olen kaksi päivää myöhässä. Sellaista on elämä uudessa "energia työskentelee puolestani" -todellisuudessa.

Kirjoittanut Geoffrey Hoppe (www.crimsoncircle.com)

Toukokuun 2018 Shaumbra-lehdestä

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net