21.08.2015

Astu ulos vankilastasi

Monet teistä uskovat, että toiset ovat johtajia ja sinä olet seuraaja. Tällaisen voi panna merkille politiikassa, työpaikallasi ja jokapäiväisessä elämässäsi. Kukaan ei ole johtajasi. Vaikka ehkä päätät saada asiantuntemusta toiselta, hän on informaatiolähde – ei johtajasi.

Tämä ajatus jättää monet pulmatilanteeseen. Jos teillä ei ole johtajia ja tunnette niin kuin 3D:ssä, keitä maavanhempanne ovat? Oletteko riittävän viisas ja/tai vahva lähtemään matkaan yksin?

Sinä olet johtajasi. Mutta miten niin voi olla? Et ole presidentti, pääministeri, rehtori tai kuningas.

Ette ole vielä tajunneet, että te ette enää tarvitse johtajaa, sillä johtajat luotiin kaitsemaan teitä yhteen ajatteluun, yhteen toimintaan. Ja kun nuo ajatukset muuttuvat, niin muuttuvat myös niiden johtajien ominaisuudet, joita ennen tarvitsitte.

Miten on mahdollista hallita maata tai maapalloa miljardeilla johtajilla? Se ei ole teidän ongelmanne, sillä jos poliitikoksi tuleminen antaa teille iloa, se on roolinne, mutta jos poliittinen maailma saa teidät suuttumaan tai järkyttymään, ilonne ja olemuksenne kuuluu muualle.

Tämä ei merkitse, että kaikki poliitikot tai johtajat putoavat sivuun, mutta te jotka löydätte ilon noilta alueilta, täytätte nuo "aukot" eri tasolla. Sen sijaan, että valitaan sen perusteella, mitä valitsijakunta haluaa kuulla, ja sitten muutetaan politiikka sellaiseksi, mikä parhaiten varmistaa jatkuvan valinnan, huomisen poliitikot/johtajat puhuvat omaa totuuttaan sekä ennen valintaa että sen jälkeen, sillä ei ole mahdollista ilmaista epätosia sanoja.

Jos kaikilla on kyky kommunikoida ilman sanoja – ja teillä on, sillä se on osa uutta taitosettiänne – tiedätte kertomatta, valitseeko joku tietyn näkemyksen ilosta vai pelosta.

Tämän päivän poliitikot pelkäävät jatkuvasti: "Jos sanon näin, valitaanko minua uudestaan tai pilaanko puolueeni mahdollisuudet? Miksi en hyväksyisi lahjuksia? Miksi en käyttäisi rajattomalta näyttävää valtaa?" Kaikki pelkopohjaisia ajatuksia, jotka kuluttavat tämän päivän johtajia yhteiskuntanne monilla tasoilla – mm. työpaikkanne, uskontonne ja henkilökohtainen maailmanne.

Mutta toisaalta hyvin paljon siitä, minkä otatte itsestäänselvyytenä, perustuu pelkoon – jonka poistatte pala palalta.

Teille jotka olette työmaailmassa – mikä on henkilökohtaisempi kuin suurin osa poliittisesta tai uskonnollisesta maailmastanne – tällaiset ajatukset aiheuttavat pelkoa olemuksenne joka osaan. Merkitseekö se, että teidän pitäisi kertoa esimiehellenne tai toimitusjohtajalle, miten pinnallinen ajatus hänen viimeisin vahingoittava ideansa oli? Tai että teidän pitäisi aloittaa oma firma? Tai että teidän pitäisi lähteä hyväpalkkaisesta työstä räpiköimään mitättömiin työpaikkoihin tai olla työtön, kunnes laulatte taas yrityksen lauluja?

Nuo väylät ja monet muut ovat avoinna teille. Seuratkaa autuuttanne – tietäen, että myös muut tuntevat samoja muutoksia, myös esimiehenne tai toimitusjohtaja. Olette saaneet vihiä siitä, mitä on tulossa – yritykset muuttuvat sallivammiksi tai palkitsevammiksi työpaikoiksi. Vanhempainvapaa, samapalkkaisuus, avoin kommunikointi ja uudet toimistomallit. Kurkistatte ensin uuteen jokapäiväiseen maailmaan.

Mutta jos työpaikkanne ei tajua tuota uutta maailmaa – tai taatusti uutta "sinua" – mitä teidän on tarkoitus tehdä? Aivan, mitä teidän on tarkoitus tehdä?

Olet oma johtajasi. Sinun on puhuttava totuuttasi siinä muodossa, jonka se ottaa – tuon yrityksen palkkalistoilla jatkamisesta oman firmasi aloittamiseen.

Sinun ei tarvitse kyseenalaistaa motiivejasi niin kuin ennen, kun lajittelit ajatuksiasi niiden yhteiskunnallisten linssien läpi, jotka värittivät mielipiteitäsi, tekojasi ja elämääsi. Olet vapaa. Yhteiskuntavankilasi sellinovi on auki.

Jos et pysty ottamaan isoja askelia vapauteen, salli itsesi levätä sellisi ovella löytämällä kauneutta tai iloa siitä paikasta, joka tuntuu vankilalta. Tulee päivä, jolloin epätotuuden rumuus kutsuu vähemmän kuin oma ilosi ja totuutesi. Mutta salli itsesi tällä erää liikkua, sitten kun se on oikein sinulle.

Ei ole tarvetta osoittaa mieltään maayhteiskunnalle. Salli itsesi vain tietää, että muuttuvat tunteesi ovat osa uutta olemustasi. Ja että monet muut – monet, monet useammat kuin oivallat – liittyvät hiljaa seuraasi, kun ärryt niistä säännöistä, jotka eivät enää sovi henkilökohtaisesti, poliittisesti tai uskonnollisesti. Että vanhan ajan rakenteet murenevat nopeasti ja olette tämän tapahtumisen alussa.

Älkää siis hermoilko, jos työpaikkanne, kirkkonne tai yhteisönne tuntuu huomenna vastenmieliseltä. Se on odotettua tämäntyyppisessä yhteiskuntamaanjäristyksessä. Poliitikkonne alkavat jo tuntea, että näin on, sillä he eivät näe sitä nyökkäävien päiden määrää, jota he ovat alkaneet odottaa soveltaessaan henkilökohtaisia pelkojaan tavalliseen kansaan. Kirkko (henkisyys) on huomannut näin olevan jo pidemmän aikaa – ja alkanut mukautua vastaavasti.

Minkä tahansa institutionaalisen/rakenteellisen muutoksen ensimmäinen vaihe on yrittää säilyttää vallitseva tila riittävin eduin tai muutoksin, jotka tyydyttävät vastaanväittäjät, mutta eivät tuhoa instituutiota. Tämä ei riitä. Mutta instituutiot ottavat samoja pikkuaskelia vankilansa ulkopuolella, kuten monet teistä.

Kumpi tulee ensin, muna vai kana? Vain te voitte määrätä sen. Teette sen omana aikananne ja itsellenne oikealla tavalla. Monet teistä haluavat odottaa, kunnes yrityksenne, kirkkonne tai poliitikkonne muuttuu, osallistuakseen tuohon aaltoon. Toisten tarvitsee astua vankisellinsä ulkopuolelle aiemmin. Se on teidän valintanne. Tietäkää, että valintanne on oikea maapallon ja universumien kannalta.

Kaikkien ei ole mahdollista lähteä yrityksestä, yhteisöstä tai poliittisesta näkökannasta kerralla, sillä luotte uusia rakenteita kehittyessänne. Annamme teille pelkästään laajan tietoiskun siitä, miksi teistä ehkä alkaa tuntua epämiellyttävältä rakenteissanne ja miksi mikään ei näytä korvaavan noita rakenteita millään teille mukavalla.

Kenties olet yhden tai useamman uuden rakenteen luoja. Tai käytät noita uusia rakenteita astinkivinä johonkin suurempaan tai laajempaan. Vain sinä tiedät syvällä olemuksessasi – informaatiota jota kuplii nyt tai pian pintaan.

Mikä tuo sinulle iloa? Se on opastuksesi. Ja jos et löydä iloa nykyelämästäsi, katso nurkkiin luodaksesi iloa, kunnes tunnet tarvetta lähteä yhteiskuntavankisellistäsi. Niin olkoon. Aamen.

Kanavoinut Brenda Hoffman (www.lifetapestrycreations.com)

16.8.2015

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Viesti sisäiseltä valaalta Voimakas valotulva »

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net