Terhi Niinimäki

Terhi Niinimäki

Jopa puolet suomalaisista kärsii jonkinlaisesta allergiasta näinä päivinä, vielä 1900-luvun alussa ne olivat harvinaisuus. Ruoka-aineallergioista kärsiviä on 10–30 prosenttia leikki-ikäisistä suomalaisista lapsista, mutta aikuisista enää 2-5 prosenttia. Siitepölyallergiasta sen sijaan kärsii noin viidesosa suomalaisista. Syytä allergioiden lisääntymiseen etsitäänkin nyt kuumeisesti ennaltaehkäisyn toivossa.
Muovia pursuavat jäteastiat, valtamerien valtavat jätepyörteet ja miljoonat muovijätteiden tappamat eläimet. Tukahdutamme Äiti Maamme vähitellen muoviin ja jätteisiin. Jokainen voi kuitenkin tehdä oman osansa, joten mieti suhtautumistasi roskaamiseen, muoviin ja kuluttamiseen.
Ilahduta itseäsi ja laita parvekkeesi tai ikkunalautasi vihertämään. Erilaiset yrtit, kukat ja hyötykasvit pärjäävät mainiosti pienessäkin tilassa ja samalla harmaa kerrostaloparveke muuttuu kesäiseksi keitaaksi.
Suomalaisista puhutaan metsien kansana ja metsät ovatkin osa kansallista identiteettiämme. Ne ovat tarjonneet elantoa, suojaa ja luontoelämyksiä vuosisatoja. Suomen maa-alasta metsät peittävät noin 70 prosenttia ja tilastojen mukaan Suomi on maailman kymmenenneksi metsäisin maa, mutta  lähempi tarkastelu paljastaa kuitenkin metsien karun tilan.
Kevät nostaa joka vuosi lehtien sivuille vanhat tutut otsikot – miten päästä rantakuntoon ja karistaa muutamat ylimääräiset kilot. Dieettivinkkien seassa on juttuja paastosta, jolla on uskonnolliset juuret, mutta nykyisin se on keino tavoitella terveempää kehoa ja virkeämpää oloa.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net