Marika Borg: Rakastu elämääsi! 7 viikon kiitollisuusohjelma

| 13.10.2016
Aurinko ei päätä aamulla paistaa vain joillekin. Katso mitä tapahtuu tällaisessa rakkaudessa. Se valaisee koko taivaan. – Hafiz

Hafizin ihanalla lainauksella alkaa Marika Borgin 28.9.2016 julkaistu kirja ”Rakastu elämääsi! 7 viikon kiitollisuusohjelma”. Kirjan julkaisutilaisuus kauniissa Lavli Livingroomissa oli yhtä aurinkoa sekä kirjailijaa että kirjan kantta myöten, vaikka ulkona satoikin vettä. Itse olin valvonut edellisenä yönä aamuviiteen kirjaa lukien, kun en malttanut lopettaa ennen kuin olin lukenut kirjan viimesanat, josta Borg kertoi itse asiassa aloittaneensa kirjoittamisen. Kun sitten väsyneenä pudotin julkaisutilaisuuden jälkeen uutuusteoksen maahan autonavaimia etsiessäni, ensimmäinen ajatukseni oli, kas’ kirja putosi oikein päin maahan. Aina voi valita positiivisen tulkinnan tapahtumille, kuten kirja kannustaa.

"Ihmisestä tietää kaiken olennaisen kolmen asian perusteella: miten hän suhtautuu sateiseen päivään, kadonneisiin matkatavaroihin tai sotkuisiin jouluvaloihin." - Maya Angeloun lainaus Marika Borgin uutuuskirjan sivulla 128.

Rakastu elämääsi pitäisi ehdottomasti kuulua elämänkoulun ihmisenä olemisen perusoppimäärään. Kirjan kiitollisuusharjoituksista hyötyy sekä sellainen, joka ei ole koskaan kokeillut kiitollisuuden voimaa kuin myös kokenut konkari, sillä ennen kuin ihmisestä tulee pyhimys – ja todennäköisesti vielä silloinkin – ihminen voi aina kehittyä kiitollisemmaksi ja rakastavammaksi.

“Kun kiitollisuuteen tutustuu kunnolla, hurmaantuu. Tulee onnellisemmaksi. Rakastuu. Rahaa ja bikinivartaloa en kuitenkaan lupaa, vaikka rakastuneena kaikki on mahdollista, vai mitä?

Muistatko miltä tuntuu rakastuneena? Toivottavasti! Olo on hilpeä ja keveä. Suorastaan kupliva. Ei haittaa räntä eikä rahapula. Oikeastaan mikään ei nypi. Maailma näyttää ihmeen ihanalta ja huominen on jännittävä ja ihastuttava seikkailu. Rakastuneena on innostunut omasta elämästään. Vähän niin kuin kolmevuotias, joka ei millään malttaisi nukkua enää kello 6 aamulla. Onhan edessä mitä mahtavin päivä.” (s. 9)

Borg kannustaa lukijaa toimimaan, vaikka vain muutaman minuutin ajan. Enemmän ja pysyvämpiä tuloksia saanee kuitenkin, jos lukee kirjaa seitsemän viikon ajan ja tekee kaikki kivat harjoitukset – ennen kaikkea päivittäisen kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittamisen. Mistä sinä voisit olla kiitollinen juuri nyt?

Tilaa kirja Suomalaisesta kirjakaupasta.

Takakannen teksti:
Onko oikotietä onneen oikeasti olemassa? Kyllä. Se on kiitollisuus. Kiitollisuus on ällistyttävän tehokas työkalu, jolla voi saavuttaa kaiken tavoittelemansa: onnea, iloa, jaksamista, stressittömyyttä, merkitystä, vapautta ja tietenkin rakkautta.

Lupaako kirja liikaa? Ei. Kiitollisuutta on tutkittu paljon ja sen vaikutus on todistetusti merkittävä. Kirjassa tutkimukset kääntyvät tehokkaiksi ja silti helpoiksi päivittäisiksi harjoituksiksi. Seitsemän viikon kokonaisvaltainen ohjelma sisältää 49 harkitusti laadittua kiitollisuusharjoitetta, joista koostuu monipuolinen ja syvällinen hyvän olon kuntokoulu. Jokaisesta päivästä tulee lahja.

Tässä on poikkeuksellisen iloinen ja toiveikas kirja, joka auttaa jaksamaan ja antaa toimivia arjen ratkaisuja parempaan oloon. Kiitollisuudella on todistetusti tervehdyttävä vaikutus ihmissuhteisiin niin perhepiirissä kuin työelämässä, ja se rikastuttaa päivä päivältä harjoitteiden tekijän sekä hänen läheistensä elämää.

Borg, Marika: Rakastu elämääsi! 7 viikon kiitollisuusohjelma
Basam Books, Viisas Elämä 2016
Arvostelukappale

Kirja-arvostelun teksti ja Marika Borgin kuva: Johanna Maria Davies, VTM

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net