Loyd, Alexander: Rakkauden periaate

| 20.01.2016
”Uskon, että näiltä sivuilta löydät avaimen menestykseen kaikilla elämänalueilla.” Rakkauden periaate on helppolukuinen kirja, joka lupaa suuria.

97 prosenttia self-help kirjojen lukijoista epäonnistuu tavoitteissaan, kun taas Loyd lupaa, että vähintään 97 % hänen kirjansa lukijoista onnistuu kääntämään stressinsä menestykseksi 40 päivässä. Samanlaista tietoa ja lupauksia oli myös aiemmin tänä vuonna lukemissani Andy Shaw’n kirjoissa Creating and Using A Bug Free Mind, vaikka kirjoissa muuten olikin merkittäviä eroja muun muassa toiveiden esittämisen ja tavoitteiden asettamisen suhteen. Nämä erot saivat minut ajattelemaan, että ehkä myös kirjailijoiden ja lukijoiden yhteensopivilla persoonallisuustyypeillä on suuri merkitys kirjojen ohjeiden toimivuudelle.

Se, miksi self-help kirjat eivät yleensä tehoa, johtuu siitä, että ihmiset käyttävät niitä ohjaamaan huomionsa pois ongelmistaan sen sijaan, että oikeasti tekisivät niille jotain, tai edes selvittäisivät mitä loppujen lopuksi haluavat. Jos olet tottunut lukemaan self-help kirjoja, se on helppoa sinulle, jolloin todennäköisemmin kaipaisit enemmän jotain pieniä, jatkuvia käytännön muutoksia elämääsi. Sen sijaan, jos olet ihminen, joka ei koskaan avaa self-help kirjoja, voisit ehkä hyötyä juuri tämän teoksen lukemisesta.

Rakkauden periaateessa ei ole mitään uutta, vaan sen ovat tunteneet kaikki merkittävästi maailmaa muuttaneet henkilöt kuten Jeesus, Mahatma Gandhi ja Äiti Teresa. Loyd on tehnyt hyvää työtä kirjassaan tuomalla henkiset totuudet ja korkeat moraaliset arvot ja tavoitteet lähelle ketä tahansa lukijaa ilman tuomitsemisen mentaliteettia tai rajoittavaa uskoa johonkin tiettyyn dogmaan. Armollinen tuulahdus on myös kirjan suorittamista vieroksuva ote.

Rakkauden periaate pähkinänkuoressa:

”Lähes jokainen ongelma tai menestymisen puute johtuu sisäisestä pelon tilasta jossain muodossa - jopa fyysiset ongelmat. Jokainen sisäinen pelon tila on seurausta rakkauden puutteesta suhteessa tuohon ongelmaan.

Toinen nimi pelkoreaktiolle on stressireaktio. Jos pelko on ongelma, niin rakkaus, sen vastakohta, on parannuskeino. Todellisen rakkauden läsnä ollessa ei voi olla pelkoa, paitsi hengenvaarallisessa hätätilanteessa.” (s. 28)

Loyd esittelee sitten kolme erilaista tekniikkaa pelon poistamiseksi ja rakkauden herättämiseksi meissä, mutta kehottaa lukijaa kehittämään omat tekniikat, jos hänen tekniikkansa eivät tunnu hyviltä. Rakkauden periaatteessa kehotetaan rukoilemaan sisältäpäin muuttavaa ahaa-elämystä, jolloin kaikki muutos tapahtuu vaivattomasti. Rakkauden periaate on yksinkertainen, mutta haastava meille ihmisille. Saamme onneksi jatkuvasti tilanteita harjoitella sitä.

Paras kirjan anti on muistutus siitä, että rakkaudellinen reaktio toimii oikeasti paljon paremmin kuin mikään negatiivinen reaktio. Negatiivinen reaktio kertoo meille tärkeää tietoa rajoistamme ja tarpeistamme, mutta jos haluamme, että rajojamme kunnioitetaan ja tarpeisiimme vastataan, on paljon järkevämpää kommunikoida se rakkaudellisesti. Se auttaa kaikkia osapuolia pysymään sisäisesti autuaassa tilassa, jota me kaikki lopulta tavoittelemme ja josta käsin on paljon helpompi toimia rakentavasti kaikkia tyydyttävällä tavalla.

”Eläminen rakkaudessa nykyhetkeen keskittyen on ainoa asia, joka on tarpeen suurimman kuviteltavissa olevan menestyksen - juuri sinulle täydellisen menestyksen - saavuttamiseksi jokaisella elämänalueella.” (s. 73)

Takakannen teksti:
Uutuuskirja supersuositun Paranemisen avain - The Healing Coden tekijältä!

Ulkoisiin tavoitteisiin keskittymistä ja tahdonvoiman hyödyntämistä tarjotaan usein takuuvarmoina keinoina menestyksen saavuttamiseen. Ne eivät toimi kovin hyvin, koska ne eivät poista todellista ongelmien aiheuttajaa, stressiä. Stressin on tieteellisesti todistettu olevan käytännössä kaikkien fyysisten ja henkisten ongelmien takana.

Tämän kirjan avulla stressi talttuu vain neljässäkymmenessä päivässä. Kun ymmärrämme, miten kaikkein suuri periaate, rakkaus, toimii kehossamme ja mielessämme, löydämme vastauksen ongelmiimme. Rakkauden periaate poistaa henkilökohtaiset esteet, jotka ovat terveytemme, vaurautemme ja ihmissuhteidemme tiellä.

Alexander Loyd, FT, on psykologian ja neurolääketieteen tohtori. Hän on Paranemisen avainten (The Healing Codes) luoja. Paranemisen avaimen myötä Loydin yksityisvastaanotosta on kasvanut yksi maailman suurimmista ja suosituimmista. Suomeksi julkaistu Paranemisen avain - The Healing Code (8. korjattu painos 2014) on Basam Booksin myydyimpiä teoksia.

Johanna Maria Davies, VTM

Loyd, Alexander: Rakkauden periaate. Stressistä menestykseen 40 päivässä.
Basam Books 2015
Arvostelukappale

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net