Saaga Saarnisola

Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Käki kukkui äänekkäästi avonaisesta ikkunasta, kun tapasin Juha Kivisen videopuhelun välityksellä. Luultavasti käkikin tiesi, että nyt ollaan arvokkaiden ja olennaisten asioiden äärellä, Juha näet valmentaa ihmisiä luontoviisauden pariin.
Suomalaisen luonnon antimista tehdyistä suitsukkeista on moneksi - niin parantamisessa, tilojen energioiden puhdistamisessa kuin hyttyskarkotteenakin. Kysyimme eräoppaana ja rumputerapeuttina toimivalta Tuija Saarikolta vinkkejä itse tehtyjen suitsukkeiden valmistukseen ja niiden erilaisiin käyttötapoihin.
Kundaliinienergia tai kundaliini (kundalini) on tietoinen, elävä ja omalla tavallaan äidillinen voima kaikissa ihmisissä, kuin palanen jumaluutta. Sitä on myös kaikkialla muuallakin, sillä se on voima, joka saa kaiken maailmankaikkeudessa kasvamaan. Ihminen, ihmisen solut, kasvit ja eläimet sisältävät kaikki kundaliinia jo itsessään. Kundaliini tunnetaan myös nimillä ki-energia (esim. reikissä) sekä qi-energia (itämainen nimitys).
Sen sijaan, että pyrimme piilottamaan muilta näkymän millaisia särömme ovat, meidän kannattaisi olla ylpeitä vioistamme ja rikkinäisyydestämme, koska juuri ne tekevät meistä kauniita. Tämän huojentavan kaavan voi oivaltaa myös esineiden kautta: Japanilaiset taiteilijat ylistävät keramiikan säröjä niin korkealle, että he täyttävät ne kullalla.
Pahalta onnelta on ennen muinoin suojauduttu paitsi pitämällä kriittiset asiat salassa (jotta niitä ei voida käyttää itseä tai läheisiä vastaan), niin myös erilaisilla taianomaisemmilla keinoilla. Syytä olikin, sillä pahimmillaan saattoi tulla jopa impotenssi pelkästä naapurin katseesta, jos suojaukset eivät olleet kunnossa.
Muinaissuomalaiset ovat kokeneet karhun kantaisäkseen ja saattoivat jopa muuttaa muotoaan ihmisestä karhuksi. Kauan, kauan sitten täällä ovat viuhuneet karhunpää- ja hirvenpääaseet, naapureita on kytätty ja kiusattu, karhun synttäreitä vietetty ja lääkkeeksi otettu hieman kyseenalaisia luonnonantimia.
Sosiaaliseen mediaan addiktoituminen voi olla kuin huumeriippuvuus, joka vie ihmisen mennessään kuin marionetin. Some-riippuvuus voi saapua ihan puun takaa kenelle tahansa, eikä sitä välttämättä itse edes tunnista. Oma todellisuus muuttuu ikään kuin taikaiskusta somen tapahtumista riippuvaiseksi ja aidommat, oikeasti merkitykselliset asiat alkavat hämärtyä. Hetkinen. Mitä ovat ne asiat, joita et löydä somesta?
Talvipäivänseisauksen aikaan voi viettää Yulea sen alkuperäisen merkityksen hengessä, joka on nykypäivän joulun sijaan ollut auringon syntymäjuhla. Monilla jouluperinteillä onkin pakanalliset juuret, niiden merkitykset ovat vain muuttuneet aikojen saatossa. Tai toimintatavat – ammoisina aikoina esimerkiksi kiertävillä ”joululaulajilla” saattoi olla hieman toisenlaiset pyhäasut, nimittäin aataminasut.
The Great Spirit on Amerikan alkuperäiskansojen uskomusten Korkein olento ja kaikkialla vaikuttava voima. Suuri Henki ei heitä ihmisiä helvettiin tai aiheuta ikuista kärsimystä. Kun elämä on tasapainossa Suuren Hengen, maan sekä yhteisön välillä, rangaistuksille ei yksinkertaisesti ole tarvetta.
Neljän tutumman ja elintärkeän elementin lisäksi kaikkeudessamme leijuu mystinen viides elementti, josta puhutaan myös eetterinä, metallina tai hengen elementtinä. Mikä tämä ikuisuuden luonnetta kuvastava elementti on, ja voiko sen konkreettisesti tuntea tai tunnistaa?
Sivu 1 / 8

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net