16 marras 2017

Shamaaniseura ry

Kirjoittanut 

Shamaaniseura ry:n tavoite on jatkaa shamanistista perinnettä ja jakaa tietoa siitä. Yhdistys myös pitää yhteyttä kansainvälisten seurojen kanssa ja edistää aiheeseen liittyvää tutkimusta.

Shamaaniseura perustettiin vuonna 1994 ja sen toiminnan ytimen muodostavat tapaamiset, luennot ja kurssit. Painopiste on shamanistisessa parantamisessa: shamaanit niin Suomessa kuin maailmallakin olivat yhteisöjensä parantajia, jotka saattoivat luoda yhteyden tuonpuoleiseen ja käyttää näitä taitojaan yhteisön eduksi. Shamanismi on luonnonusko ja Shamaaniseuran toimintaa ohjaa ajatus siitä, että kaikella on sielu ja kaikki on elävää. 

Perinteisesti shamaanit tekivät henkimatkoja, joita siivitettiin rummuttamisella, mutta myös esimerkiksi loitsuin, paastoten ja voimakasveja käyttäen. Henkimatkan aikana shamaanin työskentelyä auttavat voimaeläimet tai henget. Matkoilla oli selkeä tarkoitus, kuten sairauden parantaminen. Henkimatkat eivät kuitenkaan välttämättä kuulu shamanismiin, vaan parantaminen voi tapahtua esimerkiksi luonnon avulla, sen viestejä lukien.

Perinteisesti shamaaniksi tultiin henkien kutsumana tai esimerkiksi jonkin koettelemuksen seurauksena. Asemaan saattoi päätyä myös suvun perintönä. 

Shamaaniseura ammentaa shamanismin ikiaikaisista perinteistä, mutta perinteisen shamaaniksi tulemisen tien lisäksi taitoja ja tietoja opetetaan shamanismikursseilla. Shamaaniseura myös julkaisee Kumu-lehteä.

Lisätietoja yhdistyksen kotisivuilta

Viimeksi muutettu 15 marras 2017

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU