14 helmi 2017

Lehto - Suomen luonnonuskontojen yhdistys ry

Kirjoittanut 
kuvituskuva, ei liity yhdistykseen kuvituskuva, ei liity yhdistykseen https://pixabay.com/fi/tytt%C3%B6-t%C3%A4htikirkas-taivas-1782691/

Lehto ry on Suomen vanhin luonnonuskontojen yhdistys. Uuspakanahenkiseksi itseään luonnehtiva yhdistys edustaa Suomen luonnonuskovaisia ja jakaa tietoa luonnonuskonnoista.

Lehto-yhdistyksen sivuilla on mittava tietopaketti luonnonuskonnoista. Yhdistys ei siis edusta ainoastaan suomenuskoa, eli Suomen seudun uskonnollisia perinteitä. Sen sijaan se tuo yhteen useita luonnonuskontoja, joita yhdistää luonnonläheisyys, luonnon kunnioitus ja ihmisen hahmottaminen osana luonnon kiertokulkua. Ne ovat usein kokonaisvaltaisia: luonnonuskoisuus määrittää kaikkia elämän osapuolia. Suomenuskon lisäksi luonnonuskontoja ovat esimerkiksi shamanismi, druidismi, wicca ja voodoo.

Vuonna 1998 perustettu yhdistys järjestää myös erilaisia tapahtumia ja julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Seita-lehteä. Lehdessä julkaistaan yleisesti yhdistyksen aihepiiriä käsitteleviä artikkeleita, ja sen lisäksi teemanumeroita, joissa perehdytään yhteen luonnonuskontoon perinpohjaisemmin. Toimintaan puolestaan kuuluu tapaamisten ja luentojen lisäksi esimerkiksi työpajoja ja rumpupiirejä.

Lehto-yhdistys ylläpitää myös kirjastoa, josta saa lainata postitsekin yhdistyksen aihepiiriin sekä mystiikkaan liittyvää kirjallisuutta. Lehto välittää myös luonnonuskontojen asiantuntijoita puhumaan kouluihin ja tilaisuuksiin.

Työn alla on myös sivustolla julkaistava tietopankki luonnonuskonnoista. Sen kokoamista varten voi lähettää yhdistykselle luonnonuskontoihin liittyviä kysymyksiä.

Tutustu yhdistyksen toimintaan sen kotisivuilla.

 

Viimeksi muutettu 09 helmi 2017

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU