11 marras 2016

Ananda Seva

Kirjoittanut 

Ananda Seva on kansainvälinen järjestö, joka pyrkii yksilön ja yhteiskunnan syvälliseen muutokseen. Opettamamme harjoitukset tähtäävät yksilön piilevän henkisen potentiaalin vapauttamiseen meditaation ja joogan avulla.

Ananda Seva korostaa yhteiskunnallista vastuuta, moraalisia ja henkisiä arvoja. Opetusten perustana ovat intialaisen mestarin Shrii Shrii Anandamurtin antamat henkiset harjoitukset, filosofiset periaatteet, teoriat ja ajatukset ihmiskunnan ja kaikkien luotujen hyväksi. Ananda tarkoittaa henkistä onnea ja Seva pyyteetöntä palvelua. Ananda Seva Mission perustettiin v. 1996 Kaliforniassa ja rekisteröitiin Suomessa v. 1998 Ananda Seva ry:nä.
Ananda Sevaan voi liittyä, vaikka seuraisikin jotain muuta henkistä tietä, kunhan kannattaa Ananda Sevan päämääriä ja tavoitteita.

Henkiset harjoitukset

Henkinen elämäntapa voidaan toteuttaa jokapäiväisessä elämässä eikä se edellytä syrjään vetäytymistä. Ananda Sevan henkiset harjoitukset tarjoavat systemaattisen menetelmän, jonka kautta voi saada tasapainoa ja harmoniaa elämään. Harjoitukset perustuvat kahdeksan askeleen joogaan, jonka alkuperä johtaa ikivanhaan tantraan, intuitiiviseen tieteeseen ja jotka Shrii Shrii Anandamurti on soveltanut nykyajan ihmistä varten. Menetelmä on kokonaisvaltainen käsittäen mielen ja kehon harjoitukset, sillä on tärkeätä säilyttää tasapaino fyysisen ja psyykkisen tason välillä.

Ananda Sevan meditaatio-opettajat eli acaryat antavat henkilökohtaista meditaatio-opetusta kuuden erilaisen meditaatioharjoituksen myötä, joita voi saada oppilaan edistyessä. Acarioilta voi saada myös yksilökohtaista asanaohjausta.

Ananda Seva järjestää Suomessa joogaopettajakoulutusta ja meditaatioretriittejä sekä yhteismeditaatiotilaisuuksia Helsingissä, Hämeenkyrössä, Porvoossa ja Salossa.

Ohjelmia ja opetuksia mm. uushumanismista, henkisestä filosofiasta ja naismystismistä.

https://anandaseva.fi/

Viimeksi muutettu 08 marras 2016

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU