19 helmi 2018

Allan Kardecin opin ystävät ry

Kirjoittanut 

Allan Kardecin opin ystävät ry on diplomi-insinööri Pekka Kaarakaisen vuonna 2010 perustama henkioppia Suomessa edistävä yhdistys, joka kääntää alan kirjallisuutta suomeksi. Käännöskirjoja ovat mm. Henkien Kirja ja Meedioiden Kirja sekä Evankeliumi Spiritismin Mukaan.

Yhdistyksen toiminta perustuu pedagogi Allan Kardecin (1804 – 1869, oikealta nimeltään Hippolyte Léon Denizard Rivail) kokoamiin spiritismiä eli henkioppia (ransk. Spiritisme) käsitteleviin kirjoihin 1850- ja 1860-luvuilta. Muita suositeltavia kirjoja ovat mm. brasilialaismeedioiden Francisco Xavierin ja Divaldo Francon sekä ranskalaisen spiritistifilosofi Léon Denisin kirjoittamat kirjat 1900-luvulta. Henkioppi kehitettiin Ranskassa, josta se siirtyi Brasiliaan.

Yhdistys tekee yhteistyötä kansainvälisen keskusjärjestön International Spiritist Councilin kanssa. Se kunnioittaa kaikkia uskontoja ja oppeja sekä arvostaa kaikkia hyvän harjoittamisen yrityksiä. Se edistää spiritismin tunnetuksi tekemistä sen alkuperäisessä merkityksessä (ei spiritismipeli vaan vakavasti otettava "filosofia, uskonto ja tiede"). Lisätietoja yhdistyksestä ja sen toiminnasta antaa: info(at)allankardec.fi

Kotisivut ovat verkko-osoitteessa: https://www.allankardec.fi
Sieltä löytyy mm. ilmaisia äänikirjoja aiheesta.

Teksti: Tea Holm

Viimeksi muutettu 14 helmi 2018

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU