27 huhti 2016

Karhua karkuun

Kirjoittanut 

Unientulkinnassa pohditaan mitä karhu symbolisoi unessa, kun unennäkijällä on uusi työpaikka.

Kaverin kanssa maantien päällä kävelemässä kevättalvella. Ympärillä suo ja huomaamme valtavan karhun n. 300m päässä. Karhu huomaa meidät ja rupeaa karjuen laukkaamaan meitä kohti. Mietimme ettäkö pakoon mutta sitten sanon että jos juostaan karhua vastaan ja huudetaan hurjasti niin se on ainoa keino. Tehdään niin ja karhu kääntyykin pakosalla.

Kysyjä: mies 55, vuotias, uusi työpaikka.


Olavin vastaus:

Uni ilmeisesti viittaa siihen, että vastoinkäymisiä, vastaan tulleita haasteita ja muita vastaavia elämän ilmiöitä ei kannata paeta, vaan käydä kohtaamaan asiat.
 
Ilmeisesti unennäkijän kokema stressi liittyen uuteen työpaikkaan on tuntunut jossain vaiheessa pelottavalta. Uudet haasteet ’ karhuavat’ meidän kykyjämme ja kestävyyttämme ongelmien edessä.
Meillä on myös sanonta, että ’kun sutta lähtee pakoon, niin karhu tulee vastaan’. Ongelmat vain suurentuvat, jos niitä alkaa paeta tai väistellä. Uni nostaa esille piilotajuista tai tietoista viisautta.
 
Unessa myös suo voi viitata 'upottavaan maastoon’ eli asioihin, joissa ei pääse helpolla. Jos alkaa väistellä tilanteita voi ’upota’  eli vajota pettymykseen tai masennukseen
 
Kannattaa muistaa, että vain unennäkijä voi tunnistaa unen todellisen merkityksen.
 

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU