Olivia Toivanen

Olivia Toivanen

Tiedät sen tunteen kun et voi palata vanhaan - vaikka haluaisitkin - vaan kaiken on uudistuttava. Se on henkisen henkiinjäämisen sanaton totuus maailmankaikkeudessa. Puhdistus on alkanut. Lupaatko sinäkin, kuunnella sydäntäsi enemmän ja kurkottaa kohti omaa henkistä puhdistustasi?
Miehinen rooli ei ole kovin muuttunut aikojen saatossa, edelleenkin arvostetaan voimakasta, menestyvää ja maskuliinista miestä. Mutta ovatko nämä niitä arvoja, joilla maailma muuttuu? Ovatko nämä niitä arvoja, joita haluamme ja tulemme näkemään uuden ajan miehessä? Olisiko aika antaa tänä isäinpäivänä lahjaksi miehen olla myös herkkä?
Edellisessä artikkelissa käsittelimme, miten mieltä voi huoltaa yhtenä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tässä osassa tarkastelemme mielenhuoltoa syvemmästä näkökulmasta. Pohdimme, minkälaisiin mielemme säröihin voimme vaikuttaa huoltamalla ne.
Kun heräämme tietoisuuteen, pysähdymme pohtimaan syvällisesti elämää ja sen tarkoitusta. Käsillä oleva muutos, tyytymättömyys omaan tilanteeseen tai lapsenomainen uteliaisuus, saavat meidät kysymään: Mitä elämä on ja miksi olemme täällä?
Länsimainen kulttuurimme ohjaa meitä tulkitsemaan muistot menneistä elämistä esimerkiksi mielenterveyden horjumisena. Mutta kannattaa kuunnella näitä muistoja avoimin mielin - ne kielivät reinkarnaatiosta eli jälleensyntymisestä, sielun syntymisen jatkuvuudesta.
Ihmisten fyysisen hyvinvoinnin näkökulmaa on korostettu pitkään, vaikka mielenhuolto on vähintään yhtä tärkeää. Ilman mielenhuoltoa kehomme voi huonosti, koska mikään ei ole toisistaan erillistä. Mielenhuoltoa voi ajatella kuin auton määräaikaishuoltoa. Mielemme kuluu ja tarvitsee uutta polttoainetta, vaihdettavia asenteita tai valmiuksia omaksua jotakin uutta vanhan sijaan. Huollettu mieli jaksaa ja voi hyvin, vaikka olisi kuoppia matkassa tai pienet varaosat joskus epäkunnossa. Kokonaisuus on tärkein.
Turvalliset ja rakastavat ihmissuhteet pitävät pinnalla, kun itse ei jaksa ja rikkinäisyys nostaa päätään. Rikki meneminen on haastava tilanne, sillä peitämme mieluusti kipumme ja haurautemme. Rikki mennyt tarvitsee hyväksyntää, apua ja myötätuntoa, onko meillä antaa sitä?
Rakkaus sulostuttaa meitä ja mikä on ihanampaa, kuin olla rakastunut toiseen ihmiseen? Henkisessä heräämisessä aivoissamme tapahtuu samanlainen reaktio kuin rakastuneena, olemme hullaantuneita ja rakastuneita maailmaan ja olemukseemme uudella tavalla. Yhteiset arvopohjat ja näkemykset ovat tärkeitä rakkaussuhteen luomiseen.
Läheiset ja aidot ystävyyssuhteet ovat yksi tärkeimmistä elämämme voimavaroista. Varsinkin silloin kun huomaamme olevamme hukassa tai kriisissä, tukeudumme vääjäämättä ystäviimme ja toivomme, että lähellä olisi joku, joka välittäisi vilpittömästi.
Sisäinen omanarvon tunteemme heijastuu elämämme laatuun ja ihmissuhteisiimme. Itsensä arvostamiseen liittyy vahva sisäinen voima, jossa on lempeyttä, armoa ja itsensä sekä muiden syvää kunnioittamista. Kun opimme arvostamaan itseämme, tarve ulkopuoliseen hyväksyntään vähenee ja alamme tehdä parempia valintoja.
Sivu 1 / 4

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net