Kaikki manipuloivat toisiaan, yleensä tiedostamattomasti. Käytämme yleensä joko kahta tai useampaa hallintadraamaa, saadaksemme toiselta ihmiseltä huomion ja sen myötä energiaa. Ensimmäinen askel on tiedostaa, millaista toimintatapaa käyttää, tämän jälkeen on helpompi tietoisesti päästä draamasta eroon.

***

Sinä käytät hallintatapanasi minäparan eli uhrin roolia

Minäparka esittää haavoittuvaista, avutonta ja pessimististä. Hän huokailee maailman pahuutta, mutta hänellä ei tunnu olevan koskaan voimia kohdata ongelmia. Esittämällä avutonta ja epätietoista hän yrittää vetää muiden energiaa puoleensa. Minäparka on myös yleensä hyvinkin mukautuva, joka johtaa hyväksykäytökseen. Hänen on vaikea vetää rajoja ja käyttäytymiselle on ominaista puolustelu, selittely, liika puheliaisuus. Minäparat vetävät yleensä puoleensa pelottelijoita.

Kun minäparka eheytyy, hän pystyy säilyttämään yhteyden sisäiseen energiaansa ja hänestä tulee myötätuntoinen ihmisten auttaja.

***

Käytämme hallintadraamoja, koska emme aina ole yhteydessä maailmankaikkeuden energioihin. Emme tarkoituksella varasta toisilta energiaa. Kun yhteytemme todelliseen lähteeseen löytyy ja tiedostamme tapamme toimia, pääsemme eroon hallintadraamoistamme.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU