06 helmi 2013

Barry Long

Kirjoittanut 

"Sinä olet ikuisesti loistava valo. Olet tietoisuus. Et ole pelkkä persoona. Sinun persoonasi aiheuttaa sinulle huolia. Tietoisuus on sitä, minkä sisälläsi tiedät todeksi ja oikeaksi. Se on rakkaus ja kauneus sisälläsi." - Barry Long

tähtitaivas

Barry Long puhui ja kirjoitti totuudesta ja rakkaudesta. Totuus ei ole informaatiota. Totuus ja rakkaus ovat itsetuntemusta, joka perustuu rehellisyyteen. Jokainen meistä haluaa olla jalo, rohkea, voimakas ja kaunis. Jokaisella on tarve toimia paremmin elämässään. Longin opetuksen mukaan siihen pääsee luopumalla itsekkyydestä ja negatiivisuudesta. Myös hiljentyminen kuuntelemaan omaa olemustaan on tärkeää. Opittuamme erottautumaan onnettomuuden tilasta ja kuuntelemaan maailmankaikkeuden olemusta itsessämme, saavutamme totuuden ja rakkauden.

Onnettomuudesta vapautuminen

Onnettomuus on normaali inhimillinen tila, jossa olemme onnellisia tänään ja onnettomia huomenna. Hiljentyminen auttaa vapautumaan tuosta onnettomuudesta ja pysymään siinä myös arkielämässä. "Koskettaessasi tuota paikkaa tiedät, että arkisen elämisen huolten ja epäilysten tuolla puolen on olemassa jotain suurempaa ja todellisempaa."

Arkipäivän henkiset harjoitukset

Jokainen päivä voi olla henkinen harjoitus, jos niin haluat. Ei tarvitse matkustaa gurun luokse tai liittyä henkiseen yhteisöön. Keskittyessäsi totuuden kuulemiseen, se näyttäytyy epätasapainona  elämäntilanteissasi. Ongelma ei kuitenkaan ole jossakin tilanteessa tai ihmisessä, vaan siinä, että välttelet asian kohtaamista. Kun oppii olemaan rehellinen itselleen ja muille, asiat korjaantuvat.

Epäitsekäs rakkaus

rakastuneet"Kun alamme olla parisuhteessa, teemme sen nauttiaksemme yhdessäolosta. Emmekö me kaikki aloitakin yhdessäolomme toinen toisistamme nauttien? Mutta heti ensimmäisellä hetkellä, kun yhdessäolomme ei olekaan nautinto - kun toinen meistä on onneton - meidän on tartuttava siihen ja kysyttävä: Mikä on vialla? Miksi olet onneton kanssani? Mitä sellaista olen tehnyt, mikä ei miellytä sinua? Se on totuuden hetki, eikä sitä pidä lakaista maton alle kuten meillä on houkutus tehdä. Se tulee kerääntymään. Jokainen murunen rakkauden ja rehellisyyden puutetta välillämme tulee kerääntymään emootioksi. Ja lopulta se saa aikaan tukoksen ja pelkään puhua ääneen. Pelko kerääntyy sisääni, tai minusta tuntuu etten viitsi vaivautua. Ja sinä et kykene enää kommunikoimaan kanssani ja me vain elämme yhdessä ajautuen yhä etäämäksi toisistamme."

Long opettaa, mikä ero on rakkauden ja seksin välillä ja kuinka tehdä rakkaudesta rehellistä, niin että pariskunta voi matkata yhdessä kohti epäitsekästä rakkautta.

Sisäinen maailma löytyy ympäröivästä maailmasta

"Mene ulos pilvettömänä kirkaana yönä ja katso kokonaisuutta. Älä katso tähtiä tiedemiehen tavoin, sillä silloin et huomaa niiden kauneutta. Katso niiden lävitse. Katso kokonaisuutta. Näe sen koskematon kauneus, sen ihmeellinen koruton rehellisyys. Silloin voit havaita, mitä on Jumalan mieli tilassa ja ajassa, ihmisaivojen aistimekanismin kautta kuvattuna. Sillä se, mitä siellä näet, heijastaa energeettistä todellisuutta kaikesta sisälläsi."

Barry Longin viimeisin keskeinen opetus on kosminen ja myyttinen aspekti. Long havainnollistaa, miten ulkoinen maailma vastaa sisäistä elämäämme ja miten voimme palata takaisin sisällämme olevaan ajattomaan tilaan.

Barry Longin elämä

Barry Long eli normaalia nuoren miehen elämää Sidneyssä reilut kolmekymmentä ensimmäistä vuottaan. Long aloitti juoksupoikana sanomalehtialalla päättyen päätoimittajaksi. Materialistinen elämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan hänessä heräsi rakkaus Jumalaa kohtaan ja tarve testata todellisuutta. Määrätietoinen mies seurasi elämänsä tarkoitusta polttavalla intohimolla. Hänen kaipauksensa löytää totuus ilmeni kaiken polttavana rakkautena naista kohtaan. Hän hylkäsi kaiken ja lähti rakastettunsa kanssa Intiaan.

lumivuoretLumihuippuiset vuoret

Rakkaus karitui ja nainen hylkäsi Longin, joka pakeni vuorille meditoimaan. Yksinäisenä ja kärsivänä Barry kohtasi totuuden itsestään sekä läpäisi kuoleman illuusion. Samalla hän kirjoitti "kuolemattomat oivalluksensa".

Long palasi Lontooseen aikomuksenaan julkaista kirjoitukset. Asiat eivät edenneet niin sujuvasti kuin hän oli suunnitellut, mutta pikkuhiljaa hän keräsi ympärilleen joukon oppilaita ja vuonna 1984 hän julkaisi ensimmäisen teoksen The Origins of Man and the Universe.

Barry Longin säätiö aloitti toimintansa Englannissa 1985, vaikka jo seuraavana vuonna Long muutti takaisin kotimaahansa. Long piti paljon seminaareja ja teki opetustyötä aina vuoteen 2003, jolloin hän kuoli 77 vuoden ikäisenä. Hänen kirjojaan julkaistaan edelleen Australiassa toimivan säätiön, The Barry Long Foundation Internationalin kautta.

Suomeksi on julkastu seuraavat Barry Longin kirjat:

Meditaatio, kymmenen askelta hiljaisuuteen
Vain pelko kuolee, kirja vapautumisesta
Rakkaudesta naiselle, kirjeitä rakkaudesta ja rakastamisesta
Itsetuntemus, todellinen epätodellisen takana
Tie rakkauteen, johdatus jumalaiseen rakasteluun

Lisätietoja Barry Longista suomeksi: https://www.barrylongweb.com/home_fi.html

Viimeksi muutettu 14 tammi 2015

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU