Valaistunut seksi - ayurvedisen perinteen viisauksista https://pixabay.com/fi/tytt%C3%B6-muotokuva-tyt%C3%B6t-photoshoot-2055376/
06.11.2017

Valaistunut seksi - ayurvedisen perinteen viisauksista

Ayurvedinen perinne juhlii ihmisen seksuaalisuutta, koska se parantaa aistillista iloa, sekä lisää emotionaalista läheisyyttä ja keskinäistä kunnioitusta. Fyysisen liiton toimessa seksuaalisuus voi tuoda yksilöitä lähemmän oman jumaluutensa kokemusta.

Lähtökohtia. Sanskritinkielinen sana yhdynnälle on sambhoga, joka yhdistää samyakan, eli tasapainon ylläpidon ja bhogan, eli aistillisen nautinnon. Näin Ayurvedassa seksi ja yhdyntä tarkoittavat toimintaa, jolla ylläpidetään tasapainoa, sekä hankiaan seksuaalista tyydytystä. Seksuaalisuus on ayurvedassa tunnistettu ihmisen kelvolliseksi ja sallituksi päämääräksi. Tämän päämäärän edistämiseksi on kirjoitettu muun muassa Kama Shastran tekstejä, jotka toimivat apuna tyydyttävää seksielämää tavoiteltaessa. Sage Vatsyayanan kirjoittama Kama Sutra on yksi tällainen esimerkki.

Ayurvedan näkökulmasta seksuaalinen halukkuus – yhdessä muiden halujen ja tarpeiden kanssa – nähdään olevan yhteydessä koko dharmaan (Buddhan laki). Tässä kontekstissa, sekä seksuaalikasvatuksen isommassakin kuvassa, arvot ja eettisyys antavat seksuaalisille haluillemme terveet lähtökohdat. Ne myös estävät perverssioita, riippuvuuksia ja pakotteita. Meidän mieltymyksemme eivät ole tarpeita, eivätkä meidän toiveemme ole sisältä kumpuavia kiihkeitä himoja.  

Ayurvedalaisten seksuaalisuusoppien mukaan halun muuttuessa hallitsevaksi voimaksi, se saattaa piilottaa meiltä korkeamman merkityksen - näin emotionaalisen kärsimyksen uhka lisääntyy. Himo, levottomuus, tyhjyys ja orjallinen pakkomielle voivat ilmaantua meihin kuin tyhjästä. Yksinkertainen seksuaalinen halu ja sen tavoitteleminen voivat viedä meidät kirjaimellisesti taivaaseen jai helvettiin yhdessä hetkessä – ja kaikki tämä tapahtuu päämme sisäisissä syövereissä. Loppujen lopuksi me päätämme, hallitsemmeko me seksuaalisia halujamme, vai hallitsevatko ne meitä. 

Shukran läsnäolo. Ayuverdisen seksin yksi tärkeimmistä käsitteistä on sanskritin termi skukra. shukra ei tarkoita pelkästään spermaa, hormoneja ja munasoluja, vaan se on jotain enemmän – se on luonnollinen ja älykäs voima, joka sijaitsee jokaisessa solussamme. Shukran ansioista jokainen solu voi sytyttää itsensä uudestaan ja uudestaan. 

Pidä huolta shukrasta ja seksuaalisesta energiastasi. Sekä yhdynnän että masturboinnin seurauksena voimme menettää shukran. Taas aktiviteetit, kuten tiettyjen ruokien syöminen ja elimistön palautuminen seksuaalisesti aktiivisten aikojen välillä, auttavat meitä uudelleenrakentamaan skukran. Seuraamalla tiettyjä seksuaalisuutta koskevia suosituksia, voimme suojella itseämme tarpeettomalta shukran menettämiseltä. Erilaiset kaudet, ajankohdat ja ajat elämässämme voivat olla merkityksellisiä – ja tämä on se pohjimmainen osa ayurvedista seksuaalista viisautta. 

Suosituksista. Ayurvedisen perinteen mukaan ihanteellinen aika seksille on kaksi tuntia illallisen jälkeen tai ennen nukkumaanmenoa, eli ennen kello kymmentä. Toisiksi parhaat vaihtoehdot ovat seksi keskellä yötä tai varhain aamulla. Ayurvedinen perinne suosittelee seksuaalista aktiivisuutta 18-vuotiaasta 70-vuotiaaseen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei seksiä suositella harrastettavan ennen täysi-ikäisyyttä. Taas seitsemänkymmenen ikävuoden jälkeen henkilön on harjoitettava sukupuolta harvoin – ihanteellista olisi, ettei ollenkaan. Nämä ikärajoitukset estävät seksuaalisten nesteiden mukana lähtevän, elintärkeän energian menetykseen. 

Ruoka-ajat ja seksi. Ruoansulatus on yksi merkittävimmistä fysiologisista sykleistämme, eikä seksuaalinen aktiivisuus ole korvike syömiselle tai syömistä välittömästi seuraava aktiviteetti. Keho tarvitsee energiaa kaikille toiminnoille. Ayurvedisen perinteen mukaan ei siis ole se ja sama, milloin syöt ja milloin harrastat seksiä. Valitsemalla oikean ajan suhteutettuna syömiseen, vältyt epämiellyttäviltä oireilta, kuten ruoansulatushäiriöiltä, kouristuksilta ja väsymykseltä. Tärkeintä on antaa kehon käsitellä syötyä ateriaa tarpeeksi kauan, jotta keho on ravittu ja energinen seksuaalista aktiviteettia varten.

Kun olet nälkäinen ja janoinen, pidättäydy seksistä. Syö ja juo ennemmin. Jos lipsut tästä suosituksesta, saatat kärsiä haittavaikutuksista, kuten huimauksesta, päänsärystä, turvotuksesta, väsymyksestä, tai mahdollisesta uupumuksesta seksin aikana, tai sen jälkeen. Seksistä kannattaa pidättäytyä myös vastasyödyn aterian jälkeen. Jos kuitenkin päätät hypätä sänkyyn täydellä vatsalla, saatat saada erilaisia oireita, kuten ruoansulatushäiriöitä, närästystä, hangenahdistusta seksin aikana tai sen jälkeen. Kun ruokailusta on mennyt kaksi tuntia, tällaisten oireita ei pitäisi ilmaantua lainkaan. 

Nämä säännöt ovat vain murto-osa ayuervedisen perinteen valtavasta seksuaalisesta viisaudesta. Ayurvedan opit varoittavatkin, että tietämättömyytemme voi johtaa shukran menettämiseen ja jumalan antaman luonnollisen seksuaalisuuden kadottamiseen – vaikka tämä olisi helposti estettävissä. Voi olla, että shukra onkin palkinto, jonka vain viisas voi löytää eletyn elämän kautta, pysyen harmoniassa ihmisyyden ja luonnon lakien kanssa. 

Lähde

https://www.consciouslifestylemag.com/ayurvedic-sex-healthy-keys/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net