Tietoinen katsekontakti luo intiimiyttä parisuhteeseen https://pixabay.com/fi/pari-mies-nainen-rakkaus-ihmiset-1343951/
13.01.2017

Tietoinen katsekontakti luo intiimiyttä parisuhteeseen

Sanotaan, että silmät ovat sielun peili. Jo pienellä silmäyksellä voimme ilmaista toiselle kiinnostusta, iloa, surua, sekä kiihottumista. Silmiin katsominen on todella voimakas ja univarsaali sanattoman viestinnän ele. Katsekontaktin avulla pystymme luomaan syvemmän yhteyden toiseen ihmiseen ja myös lisäämään intiimiyttä parisuhteeseen.

Katsekontaktin merkitys. Katsekontakti on tärkeä jo pienelle lepaslle, sillä me tarvitsemme katsekontaktia terveellisen neurologisen kasvun pohjaksi. Kun kasvamme vanhemmiksi, katsekontaktin avulla luomme yhteyttä toisiin ihmisiin, etenkin silloin, kun haluamme lähettää kiinnostuksen ja kiihottumisen signaaleja. Myös muinaisten traditioiden, kuten esimerkiksi buddhalaisen ja hindulaisen tradition mukaan katsekontakti ja toisen ihmisen silmiin tuijottaminen on pyhä harjoitus, jota käytetään luottamuksen ja intiimiyden syventämisessä, sekä seksuaalisen energian kanavoimisessa. Katsomalla toista ihmistä syvälle silmiin, alat välittää universaaleja, miehisiä tai naisellisia energioitasi kumppaniisi ja itseesi. Jos siis todella haluat avata itsesi toiselle ihmiselle, nähdä syvälle hänen sieluunsa, nostaa seksuaalista yhteyttä ja intiimiyttä, tee se katsekontaktin avulla.

Kasvattaa vetovoimaa. Kun katsot toista ihmistä suoraan silmiin, kehosi alkaa tuottaa luontaista kemikaalia, fenyylietyyliamiinia, joka tunnetaan myös nimellä ”rakkaushuume”, sillä se lisää vetovoimaa. Katsekontaktin avulla voit osoittaa kumppanillesi, että olet erityisen kiinnostunut juuri hänestä - tutkimusten mukaan suora katsekontakti kumppanin silmiin lisää parisuhteen yhteyden tunnetta ja kasvattaa seksuaalista viehätysvoimaa. Katsekontakti lisää myös parisuhteen luottamusta, ja antaa näin myös mahdollisuuden uudenlaisen seksuaalisen energian vapautumiselle.

Tie syvempään intiimiyteen ja rakkauteen. Kun katsomme toista ihmistä syvälle silmiin ja säilytämme intensiivisen kontaktin, jotain todella maagista alkaa tapahtua sisällämme. Rajat rikkoutuvat, sydämesi energia alkaa juosta vapaammin ja syvä yhteyden tunne valtaa sinut – ja tämä tunne voi olla voimakkaampi, kuin fyysinen kontakti. Kaksi erillistä yksilöä yhdistyy katsekontaktin myötä joksikin sellaiseksi, mitä ei voi ilman toista saavuttaa. Katsekontakti voi todella avata syvemmän ymmärryksen ja arvostuksen kanavia kumppania kohtaan, ja tämä taivaallinen yhteys onkin yksi pitkän ja rakastavan parisuhteen avaimista.

Tutkimuksetkin ovat osoittaneet, että jo neljän minuutin keskeyttämätön katsekontakti lisää intiimiyttä suhteessa. Tutkijat laittoivat 96 toisilleen tuntematonta ihmistä katsomaan toisiaan silmiin pidennetyn ajan samalla kuin tutkijat tutkivat magneettikuvauksella aivoissa tapahtuvia muutoksia. Tutkimus osoitti, että ihmiset, jotka katsoivat toisiaan silmiin, alkoivat räpytellä silmiään samaan tahtiin, ja samat osat heidän aivoissaan aktivoituivat. Yhteisesti pidetty katsekontakti siis sitoo kaksi ihmistä "ainutlaatuiseen yhtenäiseen systeemiin". Tällainen jaettu ja intiimi kokemus on mahdotonta saavuttaa ilman katsekontaktia.

Katsekontaktia voi ja kannattaa harjoitella yhdessä. Näin pääsette alkuun:

1. Tehkää olonne mukavaksi ja hakeutukaa istumaan tai makoilemaan lähekkäin niin, että katselette suoraan toisianne.

2. Etsikää rauhaa itsestänne. Koittakaa keskittyä vain yhteiseen katsekontaktiinne ja päästäkää irti kaikista muista ajatuksista ja häiriötekijöistä.

3. Katselkaa toisianne hellästi. Hellä katse ei tarvitse liikaa keskittymistä – pääasia on, että vain katselet toista silmiin. Koita keskittyä vasempaan silmään, sillä sen tiedetään olevan niin sanotusti ”vastaanottavaisempi silmä” ja suorin tie toisen sieluun.

4. Katselkaa toisianne ilman tavoitteita. Rentouta silmäsi, hengitä pehmeästi ja avaa sydämesi toiselle. Anna kaikkien tunteiden tulla, älä estele niitä. Älä aseta harjoitukseen minkäänlaisia tavoitteita – anna ajatusten virrata. Toisen silmiin katseleminen voi aluksi tuntua hieman omituiselta, mutta harjoitus tekee tässäkin lajissa mestarin – ja on hyvin palkitsevaa.

Lähteet: http://mytinysecrets.com/eye-gazing-does-something-crazy-to-your-love-life-read-this/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net