Tietoinen itsetyydytys – harjoittele ja nauti enemmän! https://pixabay.com/fi/nainen-alaston-bodyshaping-drops-2613925/
11.05.2018

Tietoinen itsetyydytys – harjoittele ja nauti enemmän!

Tietoinen itsetyydytys lisää ymmärrystämme siitä, mitä meissä tapahtuu, kun kiihotumme. Samalla se luo meille enemmän kehollista ja seksuaalista hyväksyntää itseämme kohtaan. Miten harjoitella tietoista itsetyydytystä?

Tietoisuuden harjoitteilla tulemme vähemmän tuomitseviksi itseämme kohtaan. Samalla voimme kehittää mielen tyyneyttä ja tulla tietoisemmaksi siitä, mitä ympärillämme tapahtuu, kun asioita tapahtuu. Tietoisuuden harjoitteet kehittävät kykyämme tunnistaa ja kuvailla sanoin omaa sisäistä maailmaamme. Kun tietoisuuden harjoitteet otetaan käyttöön masturboidessamme, voimme saada enemmän iloa ja seksuaalista tyydytystä itsellemme.

Tietoisen itsetyydytyksen etuna on se, että siinä yhdistyvät mielen tietoisuus ja ruumiillisuus. Se ei vain tunnu hyvältä, vaan se myös kohentaa olemustamme ja hyvinvointiamme. Tietoinen itsetyydytys auttaa harjoittajaansa tuntemaan kehonsa paremmin, mikä usein johtaa henkisen selkeyden lisääntymiseen. Myös rakkaus itseä kohtaa lisääntyy, joka puolestaan johtaa paremman itsetunnon kehittymiseen.

Mielen selkeys, juurtuminen ja itsevarmuus ovat avainasemassa silloin, kun tiedämme mitä haluamme ja menemme tarkoituksella sitä kohti. Kun tuomme enemmän tietoisuutta kehoomme, voimme olla paremmin läsnä kaikessa, mitä teemme. Tämän vuoksi tietoinen itsetyydytys on loistava tapa tuoda yhteen kehon toiminnallinen energia ja mielen tietoinen loisto. Seuraavassa muutamia vinkkejä omien tietoisten masturbaatiokäytäntöjen aloittamiseen – tai jo olemassa olevien jalostamiseen.

  1.  Luo jokaiselle harjoitteelle aikomus. Huomion kiinnittäminen ja tavoitteiden asettaminen ovat keskeisiä asioita silloin, kun aloitat tietoista harjoitetta. Sinun aikeesi voi olla esimerkiksi se, että päätät pysyä tietoisesti läsnä kaikissa ruumiisi aistimuksissa, tai se, että suhtaudut myönteisesti kaikkiin kehon osiisi, seksuaalisen energian mukaan lukien. Tärkeintä on, että asetat itsellesi sopivan tavoitteen harjoitteellesi.
  1. Aseta ajastin harjoitteelle itsellesi realistiseksi ajaksi. Tämä aika voi olla ehkä vain viisi minuuttia. Ihannetapauksessa harjoitteesi on jotain 20 ja 45 minuutin välimaastossa. Aloita silti viidestä minuutista, jos se on ainoa aika, mitä sinulle on. Pääasia, että päätät tarkasti, kuinka kauan aikaa sinulla on itsellesi.
  1. Etsi sellainen paikka, joka edesauttaa sinua tuntemaan nautintoa ja rentoutumisen tunteita. Tämä voi olla joskus haastavaa, jos sinulla on vaikea ottaa omaa aikaa aikataulistasi tai löytää sitä kotoasi. Kuitenkin jo viisi minuuttia suihkussa voi olla täysin toimiva ratkaisu. Tai jos sinulla on kumppani, niin pyydä häneltä hetki omaa aikaa makuhuoneessanne. Nämä harjoitteet eivät ole auta pelkästään sinua - ne tulevat todennäköisesti parantamaan seksielämääsi ja yhteyttäsi kumppaniisi.
  1. Sitoudu toistamaan tietoisia harjoitteita tietyn ajanjakson ajan, jotta saisit prosessista kaiken hyödyn irti. Kuten kaikissa meditatiivisissa harjoitteissa, hyöty on kumulatiivinen, joten saat paremman vaikutuksen, mitä pidempään harjoittelet. Voit esimerkiksi aloittaa kolmella 20 minuutin harjoitteella viikossa ja sitoutua siihen.
  1. Muuntele harjoitteitasi joka kerta, jotta ne eivät arkipäiväisty tai käy yksitoikkoisiksi. Mielemme kiinnostuu vaihtelusta - ja kun keskitämme huomiomme tähän vaihteluun, olemme myös enemmän läsnä. Kun muodostamme liikaa tottumuksia, alamme tietää etukäteen, mitä odottaa. Täten meidän on helpompi kulkea autopilotilla. Käytä siis hyväksesi hengitystä, ääntä, kosketusta ja liikettä luodaksesi joka kerta erilaisen harjoitteen. Voit makoilla, seistä tai vaikka tanssia – kaikki on sallittua. Jos olet tottunut koskettelemaan itseäsi aina samalla tavalla, voit nyt kokeilla uusia tapoja - tai paikkoja - mistä kosketella itseäsi. Tai jos masturboit useasti seksileluja ja vibraattoria käyttäen, tee se välillä ilman. Harjoittele uteliaisuutta omaa kehoasi kohtaan ja pidä hauskaa!
  1. Nauti harjoituksistasi. Meditatiivisen itsetyydytyksen avain on nautinto. Ota aikaa nautinnon tutkiskeluun myösmasturboinnin jälkeen – tunnustele, millaisen nautinnon ja rentoutumisen tunteen olet saanut itsellesi aikaan. Käytä harjoituksesi viimeiset minuutit pelkkään hengittämiseen ja hiljaisuudessa istumiseen. Hengitä syvään sitä oloa, jonka olet itsellesi luonut. Ole läsnä, lopeta tekeminen ja aloita oleminen.
  1. Ole kärsivällinen ja myönteinen itsellesi. Kuten muutkin tietoisuusharjoitteet, tämäkin voi olla myös aluksi haastavaa. Ehkä sinulla on tuhansia ajatuksia päässäsi, jotka estävät rentoutumisen, tai harjoituksesi keskeytyy muusta häiriötekijästä. Älä anna näille liikaa huomiota – anna niiden mennä ohi ja palaa takaisin harjoitukseesi ja itseesi.

Ja muista – tärkeintä tässä harjoitteessa on sinun nautintosi kaikista häiriötekijöistä huolimatta. Mitä enemmän harjoittelet, sitä paremmin voit päästää irti mielestäsi ja kokea tietoisen nautinnon koko kehollasi.

Lähde: https://www.elephantjournal.com/2014/05/mindful-masturbation-5-tips-to-create-a-self-pleasure-practice-ren-usha/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net