Tantrinen vaginahieronta – mitä se on ja miksi se kannattaa? https://pixabay.com/fi/symboli-valo-kulta-rauskut-aalto-704076/
13.05.2016

Tantrinen vaginahieronta – mitä se on ja miksi se kannattaa?

Sukuelimemme vaikuttavat paljon meidän fyysiseen, psyykkiseen ja henkiseen hyvinvointiimme. Kehomme on kuin temppeli – varastoimme sen eri osiin elämämme aikana kertyneitä kokemuksia ja tunteita – myös ikäviä sellaisia. Tantrinen vaginahieronta on hoitomuoto, jonka avulla elimistöstä vapautetaan traumaattisia, eli psykofyysisiä kokemuksia. Kun vapaudumme kehoomme lukkiutuneista traumoista, löydämme uusia keinoja liikuttaa ja hyödyntää energiaamme – ja tämä energia saa kehomme myös parantamaan itse itseään.

Tantrisen vaginahieronnan tavoitteena on avata elimistöön jääneitä tukkeumia sukuelimistä. Nämä tukkeumat tai ”lukot” pyrkivät ikään kuin suojaamaan meitä haavoittumiselta. Samaan aikaan ne kuitenkin estävät meitä tuntemasta myös mielihyvää vapautuneesti. Käsittelyssä hieroja käy sormin läpi emättimen ja kohdunsuun alueet ja avaa painelemalla lukkiutuneet kohdat. Painelun yhtenä tavoitteena on vapauttaa veren virtausta sukuelimissä. Voimakkaampi veren virtaus auttaa hormoneja vapautumaan, mikä puolestaan tukee sekä seksuaalista toimivuutta että aivojen toimintaa. Kun hormonit vapautuvat kehoomme tasaisesti, ei hormonitasapainossa tapahdu holtitonta heilahtelua. Hyvä hormonitasapaino auttaa meitä suojautumaan erilaisilta terveysongelmilta, kuten selkäkivuilta, muistin heikkenemiseltä, heikolta verenkierrolta ja seksuaaliselta haluttomuudelta.

Vaginahieronta voi tuntua aluksi vaikealta ja jopa epämiellyttävältä, sillä keho vapauttaa menneisyyden traumaattisia kokemuksia ja syvään juurtuneita tunteita vähitellen. Käsittelyn alkumetreillä erilaiset, jopa pelottavat tunteet ovat normaaleja, eikä kaikille tunnetiloille edes aina löydy järkevää selitystä. Tämä johtuu siitä, että emme aina voi tietää tai muistaa, millaisia lukkoja olemme sisäämme kiinnittäneet. Hieronta saattaa nostaa pintaan myös esimerkiksi mitättömyyden tunteita, syyllisyyttä tai häpeää - ilman mitään tunnistettavaa syytä. Kaikki tunnetilat ovat sallittuja hieronnan aikana – tärkeintä on, että mieli on avoin ja läsnä oleva.

Hierontapenkillä olisikin tärkeää päästää irti omista tunnetiloista ja antaa niiden mennä. Luotettava hieroja ymmärtää hieronnan laukaisemat tunnereaktiot, eikä säikähdä niitä. Hieronta voidaan myös lopettaa kesken – hierottava voi itse määrätä etenemisen tahdin. Vaginahieronnassa suositellaankin useamman hoitokerran kokonaisuutta, sillä jokaisen hierontakerran jälkeen olo helpottuu ja keho alkaa rentoutua entisestään. Hoitojaksot vapauttavat kehon tuntemaan syvää mielihyvää ja jopa orgastisia kokemuksia. Vaginahieronta ei siis ole mikään äkkiparannus, vaan ennemminkin sisäinen matka, johon tulee löytyä kärsivällisyyttä ja johon tulee sitoutua.

Koska vaginahieronta poistaa sukuelimistä ja kehosta traumaattisia kokemuksia ja tunteita, voi se näin myös parantaa orgasmin laatua ja seksuaalista nautintoa. Vaginahieronta voi siis lisätä palvottujen G-, ja A-pisteorgasmien mahdollisuutta. Hieronta saattaa edesauttaa myös naisten ejakulaatiota. Seksuaalisen hyvinvoinnin ja nautinnon lisääntyminen on kuitenkin vain pieni osa vaginahieronnan tuomaa kehon muutosta. Hieronnan on kerrottu lisäävän luovuutta, onnellisuutta, terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hieronnasta voi saada apua myös kuukautiskipuihin, yhdyntäkipuihin ja alaselkävaivoihin. Vaginahieronnan hyödyt näkyvät myös siinä, että nainen tulee tietoisemmaksi omasta kehostaan ja laukeamisestaan, mikä lisää seksuaalista voimaantumista.

Vaginahierontaa on tarjolla erilaista. Esimerkiksi Vaginal de-armouring –käsittely ei tähtää nostamaan pintaan eroottisia tunteita, kun taas suosittu Yoni-vaginahieronta on myös seksuaalisesti stimuloiva hoitomuoto. Eri hoitomuodoilla on kuitenkin sama päämäärä: poistaa traumaattisia kokemuksia ja jännitteitä kehosta. Vaginahieronnan avulla on poistettu jopa seksuaalisen hyväksikäytön aiheuttamia traumoja. Naisilla, jotka ovat kärsineet seksuaalisesta hyväksikäytöstä, on luonnollisesti syviä sisäisiä traumoja tapahtumista, joita he eivät edes aina muista – ne ovat varastoituneet syvälle kehoon. Tällaiset traumat aiheuttavat tiukimpia tunnelukkoja, pienentäen kykyä nauttia esimerkiksi seksistä. Vaginahieronta vapauttaa kehon näistä lukoista, traumoista ja epämiellyttävistä tunteista, tehden temppelistämme avoimemman ja vapautuneemman.

LÄHTEET

http://www.dearmour.com/#!de-armouring/c10gm

http://www.tantricjourney.com/tantric-treatments-for-women/yoni-massage-vaginal-massage/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net