Suorituspaineet makuuhuoneessa – kuinka päästä niistä eroon pysyvästi? https://pixabay.com/fi/valo-art-nainen-alaston-2815405/
09.03.2018

Suorituspaineet makuuhuoneessa – kuinka päästä niistä eroon pysyvästi?

Suorituspaineet vaikuttavat miehiin ja naisiin monin tavoin – ja monissa paikoissa. Kaikista paikoista makuuhuone on kuitenkin se, jossa emme yksiselitteisesti tarvitsisi tätä painetta. Joskus se kuitenkin hiipii ilmoille väistämättä.

Suorittamisesta on iso osa nykykulttuuriamme; tavoitesuuntautuneisuus ja vertailuparadigma vaikuttavat meidän käyttäytymiseemme niin leikkikentällä, töissä, vanhemman roolissa, kuin myös kaikkein intiimimmillään- rakastajana. Kuitenkin vain makuuhuoneessa suorituskyky – tai sen puute – voi aiheuttaa vahinkoa suhteeseen tai heikentää läheisyyden kokemuksia. Itse asiassa ajatus siitä, ettei pysty suoriutumaan ”odotetulla tavalla”, voi aiheuttaa sekä miehen että naisen seksuaalisen sulkeutumisen, jolloin ihana yhteinen hetki voi kääntyä hetkessä painajaiseksi.

Onneksi on olemassa helppo tapa poistaa suorituspaineet, ja näin tekemällä kokea sellaista fyysistä läheisyyttä, jota et ehkä edes uskonut olevan olemassa. Suorituskykyhän on oman parhaansa tekemistä, jotta asioita alkaisi tapahtua. Mutta miten asiat sitten saadaan tapahtumaan?

Ensimmäinen asia, mitä miesten ja naisten (kaikki suuntautumiset) tulee tehdä, on korvata käsite ”suorituskyky” läsnäolon käsitteellä. Läsnäolo on täydellistä tässä hetkessä elämistä ilman agendaa, tavoitteita tai odotuksia. Täydellinen läsnäolo on mahdollista fyysisen ottajan ja antajan roolissa.

Läsnäoleva antaja. Täydellinen läsnäolo antajan roolissa tarkoittaa sitä, että sinä kuuntelet kumppaniasi sekä eksplisiittisesti (mitä he kertovat siitä, mistä pitävät) ja intuitiivisesti (eli kehollaan, hengityksellään ja kiihottumisen tasollaan) siitä, mikä toimii parhaiten heille. Tämä on puhtaan antamisen teko, etkä odota toiselta mitään muuta vastapalvelusta, kuin että saat antaa toiselle sellaista tyydytystä, mitä hän haluaa. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että molemmat halukkaita olemaan täysin haavoittuvaisia ja avoimia siitä, mitä he läheisyydeltä haluavat. Usein tämä on helpommin sanottu, kuin tehty – ottaen huomioon ahdistuksen, jota pelko suorituspaineista aiheuttaa.

Läsnäoleva ottaja. Täydellinen läsnäolo ottajan roolissa tarkoittaa sitä, että antaudut täysin kumppanillesi (olettaen, että hän tekee sen, mitä olet pyytänyt) ilman häiriöitä tai mielen juoksentelua. Saatat esimerkiksi joskus huomata, että kumppanillasi on vaikeuksia saavuttaa orgasmi. Tällöin on tärkeää saada kumppani kokemaan, että hänen täydellinen nautinto – eikä vain orgasmin saavuttaminen - on sinulle tärkeintä siinä hetkessä. Voit vaikka avata varovasti keskustelun kesken aktin ja kysyä, nauttiiko kumppanisi seksistänne. Kun olette yhdessä purkaneet paineen laukeamisen tarpeesta, voi kumppanisi antaa itsensä nauttia itse kokemuksesta.

Toinen tapa ilmaista edeltävä asia on, että loit kumppanillesi turvallisen tilan, jossa hän voi nauttia intiimistä hetkestä ilman agendaa tai tavoitteita. Useimmiten keskustelun jälkeen tilanne ratkeaa kuin itsestään; kun paine tai tarve laueta häviää, voi sen antaa vain tapahtua.

Läsnäolo on avain ultimaattiseen kokemukseen. Poistamalla sana ”suoritus” sänkypuheistanne, voitte alkaa nauttia voimakkaammasta seksuaalisesta läheisyydestä kumppanisi kanssa. Jos mies antaa kumppanilleen ensimmäisenä (täydessä läsnäolossaan ja tavalla, jolla kumppani haluaa), kysymys suorituspaineesta katoaa olosuhteista riippumatta. Jos kyseessä on vaikkapa ennenaikainen siemensyöksy tai erektiohäiriö, muuttuvat nämä asiat epäolennaiseksi, jos molemmat lähestyvät fyysistä läheisyyttä seikkailun ja löytämisen näkökulmasta. Tässä kontekstissa tällaisen ”asiat” eivät häiritse, sillä seksissä on kyse nyt muustakin, kuin laukeamisesta ja suorittamisesta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tiivistys on tämä: Älä koskaan käytä sanaa ”suorittaminen” makuuhuoneessa. Korvaa se sanalla ”läsnäolo”, niin sinun ei enää tarvitse huolehtia seksuaalisesta suorituskyvystäsi.

Lähde: https://www.meetmindful.com/performance-anxiety/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net