Seksi kuukautisten aikana – tabu vai mahdollisuus? https://pixabay.com/fi/tytt%C3%B6-mekko-viilto-n%C3%A4kym%C3%A4-nainen-1567960/
09.09.2016

Seksi kuukautisten aikana – tabu vai mahdollisuus?

Nyky-yhteiskunnassa kuukautisista on tullut entistä suurempi tabu, niistä vaietaan, ja ne saattavat tuntua myös epämukavalta keskustelunaiheelta. Sama trendi pätee seksiin kuukautisten aikana. On hyvin tavallista, että seksiä ei harrasteta vuotopäivinä lainkaan tai edes keskustella asiasta. Ajatellaan, että seksi kuukautisten aikana on ällöttävää ja likaista. Miten on, onko kuukautiset todellakin uhka vai sittenkin suuri mahdollisuus?

Negatiiviset ajattelumallit

Löytyy varmasti useita syitä siihen, miksi me liitämme negatiivisia tuntemuksia ja ajatuksia kuukautisiin. Yksi suurimmista syistä on se, että nyky-yhteiskunta on hukannut yhteyden kaikkeen olennaiseen ja alkukantaiseen – meidät on erotettu siitä, mikä on luonnollista. On jopa todettu, että kulttuureissa, joissa kuukautisiin ja vaihdevuosiin suhtaudutaan luonnollisesti ja niitä arvostaen, naiset tuntevat vähemmän näihin liittyviä kipuja. Tällaisissa kulttuureissa ei myöskään tuskastella PMS-oireiden kanssa, vaan oman kehon toiminnasta nautitaan ja naiseuden aiheuttamista kehon muutoksista ollaan ylpeitä.

Kuukautisiin liittyvät negatiiviset ajatukset ovatkin usein lähtöihin jo lapsuudesta – kannattaa siis pysähtyä miettimään, miten opettaa jälkikasvua suhtautumaan kuukautisiin. Kuukautiset tulisi nähdä positiivisena asiana, ne kuuluvat naiseuteen erottamattomasti. Jos kuukautisiin liitetään inhon ja häpeän tunteita, liitetään nämä tunteet suoranaisesti myös naisen ruumiiseen. Tästä voi myöhemmin muodostua erilaisia itsetunto-ongelmia, sillä kehonkuvamme ja ruumiimme muokkautuu jatkuvasti iän myötä. Ja mites sitten seksuaalisuuden käy kuukautisten aikana? Mitä luultavimmin se ei ainakaan kukoista, jos kuukautisia pidetään lähtökohtaisesti rasitteena ja inhon tunteita herättävänä asiana.

Asenteet vaikuttavat

Me siis usein ajattelemme, että seksi kuukautisten aikana ei ole kaikkia varten – emmekä läheskään aina ole edes kokeilleet sitä! Uskomme, että PMS-oireet häiritsevät kiihottumista, tai että rentoutuminen on vaikeaa, koska kuukautiset saavat aikaan mahdottomasti sotkua. Jos kuitenkin olet avoin seksille kuukautisten aikana, sinun tulisi ehdottomasti harrastaa sitä, sillä ei ole olemassa mitään syytä, miksi seksiä EI tulisi harrastaa vuotopäivinä. Ja jos todella pelkäät kuukautisseksin aiheuttamaa sotkua, kannattaa muistaa, että normaalien kuukautisten aikana naisesta poistuu verta vain noin 30-40 millilitraa – useamman päivän aikana. Veren vapautuminen per minuutti on siis hyvin vähäistä, eli kuukautisseksi tuskin on niin sotkuista, kuin mielessäsi ajattelit.

Jos ajatus kuukautisseksistä ällöttää, kannattaa muistuttaa itseään siitä, että se on vain verta, eikä se aiheuta mitään pahaa kenellekään! Jos taas kumppanisi haluaa aiheuttaa tilanteen kuukautisverestä, kannattaa häntä hieman ravistella – mitään pahaa ei tapahdu, vaikka kuukautisverta menisikin miehen penikselle. Miesten olisi hyvä lakata pelkäämästä naisen vartaloa ja opetella pois negatiivisesta suhtautumisesta kuukautisiin. Veren kun voi pestä helposti pois, ja se on pieni hinta siitä, että nainen voi nauttia naiseudestaan myös kuukautisten aikana. Samalla voitte yhdessä keskustella kuukautisseksistä ja vähentää kuukautisiin liittyviä tabuja ja asenteita. Kyllähän naisetkin ottavat miesten nesteet sisäänsä, vai kuinka?

Anna itsellesi lupa olla halukas – ja haluttu!

On todettu, että orgasmin saaminen kuukautisten aikana vähentää alavatsan kramppeja. Orgasmin saaminen on myös paljon nautinnollisempi ja terveellisempi tapa kivunlievitykseen, kuin Buranan napsiminen. Kuukautisseksi voi myös vähentää kuukautisvuodon kestoa, sillä orgasmin saaminen saa veren tulemaan ulos nopeammin. Tämä tarkoittaa sitä, että toistuva seksin harrastaminen kuukautisten aikana voi vähentää vuotopäivien määrää. On myös tutkitusti todettu, että naiset ovat useasti seksuaalisesti halukkaampia kuukautisten aikana - miksi siis skippaisimme seksin vain sen vuoksi, että meistä vuotaa hiukan verta?

Seksi kuukautisten aikana saa jokaisen naisen tuntemaan olonsa mukavammaksi ja seksikkäämmäksi. Kun tunnemme itsemme halutuksi, emme keskity niin paljon turvonneeseen ja kiukkuiseen olemukseemme. Tämä ratkaisu on myös suotuisa parisuhteen kannalta, sillä eihän kukaan halua turhaa kinaa tai riitelyä suhteeseen. Ylimääräistä liukastettakaan ei tarvita kuukautisseksin aikana, kun voitte nauttia kehon omista, luonnollisista liukasteista. Ja vaikka harva meistä puhuu ”tajunnan räjäyttävästä kuukautisseksistä”, niin useat tekevät sitä – ja nauttivat siitä! Jos siis häpeä tai nolostumisen tunteet estävät sinua harrastamasta kuukautisseksiä, luovu näistä tunteista. Anna itsellesi lupa olla halukas ja haluttu juuri silloin, kun sinusta itsestä siltä tuntuu!

Lähteet:

http://mytinysecrets.com/the-magical-powers-of-your-menstruation/

http://metro.co.uk/2016/04/02/13-reasons-you-should-have-sex-on-your-period-5790857/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net