08.02.2018

Paljasta kätketty seksuaalisuus ja syvennä yhteyttä

Kuulemme usein, että viestintä on avain onnelliseen, terveeseen ja vahvaan yhteyteen kumppanin kanssa. Seksistä keskusteleminen on kuitenkin parisuhteen usein haastavaa, minkä vuoksi seksiterapeutit ehdottavatkin muita tekniikoita intiimin keskustelun tueksi. Seksuaalisuus on meille usein hyvinkin intiimi asia – tämän vuoksi siitä puhuminen tuntuu usein hankalalta – jopa oman kumppanin kanssa. On haastavaa löytää oikeita sanoja seksielämän elvyttämiseen tai ongelmien ratkomiseen – kumppania ei haluta turhaan loukata. Avuksi voi ottaa myös nonverbaalisia keinoja – seksuaaliviestintä on ihan oma kielensä, jota emme kaikki puhu sujuvasti.

Etsitpä sitten apua johonkin tiettyyn seksiongelmaan - tai vain romantiikan elvyttämiseen, alla olevat vinkit voivat hyödyllisiä juuri sinulle.

Aistien fokusointi. Seksitutkimuksen pioneerit Masters ja Johnson kehittivät aikanaan uraauurtavan menetelmän, ”aistien fokusoinnin”, jossa keskitytään pelkästään kosketukseen. Parit koskettelevat vuorotellen toistensa kehon eri osia, jotta tulisivat tietoisemmiksi toisen fyysisistä aistimuksista. Menetelmässä opetellaan pysymään kauemmin herkässä kiihottumisen tilassa, jossa rintojen ja sukupuolielinten koskettelu on kiellettyä ensimmäisten sessioiden aikana. Tavoitteena on tulla entistä virittäytyneemmäksi antamalla ja vastaanottamalla, sekä luoda luottamuksen ja kannustuksen ilmapiiri.

Useimmat parit koskettavat toisiaan, koska haluavat miellyttää toista. Aistien fokusoinnissa tilanne on päinvastainen – toista kosketetaan omaksi iloksi ja mielihyvän saamiseksi. Avain on oppia kommunikoimaan tavalla, joka ajan kanssa kehittää nonverbaalia kosketuksen kieltä. Menetelmä on myös tehokas tapa olla läsnä toisen kanssa.

Orgastinen meditaatio, OMing keskittyy yksinomaan naisen orgasmiin, jossa kumppani kiihottaa naisen klitorista sertifioidun kouluttajan, opettajan tai valmentajan valvonnassa. Vaikka tämä saattaa kuulostaa oudolta, harjoite on enemmän terapeuttinen, kuin seksuaalinen – se aktivoi limbisen järjestelmän ja vapauttaa oksitosiinin, eli ”rakkaushormonin” tulvan. Naiset, jotka käyvät läpi orgastisen meditaation, ovat kertoneet saaneensa lisää itsevarmuutta, he ovat vähemmän stressaantuneita, sekä enemmän tasapainossa omien seksuaalisten toiveidensa kanssa.

Orgastinen meditaatio siis herättää naiset mielihyväkeskuksen – sietä tulevat myös hänen suurimmat voimansa. OMing opettaa meidät menemään syvemmälle niihin sisäisiin kehon osiin, jotka ovat puutuneet, sammuneet, tai muuten vaan jääneet vailla ilmaisua. Tämän tyyppisen meditaation ainoa tavoite on mennä kohti suurempaa tietoisuutta ja päästä täydellisen rentoutumisen tilaan. Samoin, kuin tantrisissa käytännöissä, OMing vie kohti intensiivisempiä orgasmeja, sekä syvempää fyysistä ja psyykkistä yhteyttä seksin aikana.

Totuttelevat harjoitteet. Kuvitellaan, että pelkäät julkista puhumista. Joka kerta, kun sinun täytyy nousta yleisön eteen, puheesi jäätyy. Ajan myötä kuitenkin huomaat, että, mitä enemmän puheita pidät, käyvät ne vähemmän jännittäviksi. Totuttelemisharjoituksen toimivat samalla tavalla. Tavoitteena on poistaa pelko ja ahdistus altistumalla asteittain sellaisiin tilanteisiin, joissa henkilö tuntee olonsa pelottavaksi ja ahdistuneeksi. Myös seksuaaliset pelot ja ongelmat johtuvat samankaltaisista fobioista. Jos nainen ei esimerkiksi kykene saamaan orgasmia, se johtuu usein irtipäästämisen pelosta. Joskus tämä pelko ulottu usealle elämänalueelle.

Totuttelusession aikana terapeutti auttaa tunnistamaan pelkoja ja opettaa potilaita rakastamaan itseään niin, että lopulta he uskaltavat rakastamaan myös omia kumppaneitaan. Joskus totuttelusessioon voi liittyä esimerkiksi masturbointi samassa huoneessa kumppanin kanssa. Näin parit uskaltavat jakaa omaa seksuaalisuuttaan rohkeammin toisen kanssa. Tämä harjoite auttaa ratkomaan seksiin liittyviä ongelmia, kuten suorituspaineita. Harjoite myös syventää kumppanien yhteyttä.

Useilla meistä on seksuaalisuuteen liittyviä epävarmuustekijöitä; toisilla ne ovat pelkoja testata omia seksuaalisia rajoja, toisten on puolestaan vaikea puhua omista seksuaalisista tarpeistaan. Mutta kun kumppanit oppivat todella ymmärtämään toistensa kehon toimintaa, epämiellyttävät hetket voidaan korvata yhteydellä, joka sallii seksuaalisuuteen liittyvien, piilotettujen salaisuuksien paljastamisen – vasta silloin voimme täysin nauttia kokemuksistamme.

Lähde: https://spiritualityhealth.com/articles/2014/05/07/3-techniques-inspire-your-sex-life

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net