26.08.2016

Ole oman elämäsi Marilyn Monroe ja luovu pyjamasta!

Nainen, sujahda alasti vällyjen väliin, sillä se kannattaa - tutkitusti! Alasti nukkumisella on todettu olevan monenlaisia terveyshyötyjä. Kun luovut pyjamasta, se voi muun muassa parantaa unenlaatua sekä tuoda lisäpotkua parisuhteeseen. Kenties jumalaisella ulkomuodolla aikoinaan hurmannut Marilyn Monroe tunsi alasti nukkumisen salaisuudet - hän nimittäin kertoi pitävänsä öisin päällä ainoastaan Chanelin hajuvettä. Miksi meidän tulisi ottaa mallia Monroesta?

Rakastu vartaloosi! Useat naiset peittelevät omaa vartaloaan – jopa itseltään. Omaan vartaloon tutustuminen olisikin erityisen tärkeää, jotta voisimme tuntea olomme mukavaksi omissa nahoissamme. Siinä missä peittely pahentaa negatiivista käsitystä vartalosta, nakuna oleminen taas nostaa positiivisia näkemyksiä itsestämme. Alasti ollessamme vartalo ja mieli saavat hengittää ja vapautua - kuin itsestään. Toki nukkuminen ilman rihman kiertämää saattaa aluksi tuntua epämukavalta, mutta anna sille mahdollisuus. Saatat piankin huomata, että sehän onkin kehosi normaali tila olla.

Lisää syväunta ja itsevarmuutta. Kun luovut pyjamastasi, luovut myös kiristävistä resoreista, rullalle kääriytyvistä housunlahkeista, sekä ihoa painavista napeista ja nyöreistä. Luovut siis yksinkertaisesti untasi häiritsevistä turhista elementeistä. Useat tutkijat myös uskovat, että viileässä keho lepää paremmin. Ja mitä vähemmän vaatetta on päällä, ei tukala kuumuus pääse yllättämään nukkuvaa, jonka seurauksena uni on rauhaisampaa. Ja totuushan on, että kunnon yöunien jälkeen keho on vähemmän stressaantunut, virkistynyt ja elinvoimainen. Hyvien yöunien jälkeen olet parhaimmillasi, ja se jos mikä antaa itsetunnolle kunnon piristysruiskeen!

Intiimialueesi ja seksihalusi kiittävät naku-unista. Alasti nukkuessa iho saa mahdollisuuden hengittää, jolloin myös intiimialueet saavat kaipaamaansa tuuletusta. Tuulettamalla vähennät bakteereille suotuisia oloja, kuten lämpöä ja kosteutta ja voit jopa estää erilaisten bakteerien ja intiimialueen hiivojen lisääntymisen. Ja mitä terveemmässä kunnossa intiimialueesi ovat, sitä helpommin otat vastaan seksuaalisia ärsykkeitä. Parisuhteen seksielämän onkin todettu piristyvän naku-unien myötä – alasti nukkuminen syventää fyysistä ja psyykkistä intiimiyttä suhteessa ja lisää avoimuutta kumppanien välillä. Anna siis kumppanisikin nauttia alastomasta ja oi, niin seksikkäästä vartalostasi!

Terveytesi paranee. Paljasta ihoa vasten nukkuminen lisää myös mielihyvähormoni oksitosiinin eritystä. Oksitosiini laskee verenpainetta, vähentää ahdistusta ja vahvistaa elimistön puolustusjärjestelmän toimintaa. Ja koska alasti nukkuessasi unen laatu on parempaa, myös stressihormoni kortisolin määrä kehossa vähenee. Näin energiatasot pysyvät tasaisena ja tämä vaikuttaa positiivisesti ruokahaluun ja painonhallintaan. Jos uni häiriintyy, kortisolitasot ovat korkeat aamulla ja tämän takia saatat sortua helpommin herkutteluun. Vähennä siis vaatteita ja samalla stressihormonien määrää – näin kehosi on iloisempi ja terveempi koko päivän!

Alasti nukkuminen saa sinut puhkeamaan kukkaan. Viileässä nukkuminen auttaa ylläpitämään ikääntymistä vastaan taistelevien kasvuhormonien, sekä melatoniinin ihanteellista tuotantoa. Toisin sanoen hiuksesi pysyvät terveempinä, ihosi hehkuvana ja ikääntymisen merkit hidastuvat. Jos siis annat ihollesi lepoa hikoilevista kankaista ja hengittämättömistä materiaaleista, on tuloksena tuulettunut, kirkas iho.

Nukuitpa sitten yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa, kannattaa muistaa, että alasti nukkuessasi tunnut paremmalta, näytät vastustamattomalta ja levität seksuaalista energiaa ympärillesi – ja kaiken tämän lisäksi parannat terveyttäsi! Ylistys naku-unille!

LÄHTEET:
http://mytinysecrets.com/the-7-magical-benefits-of-sleeping-naked/

http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/10-benefits-sleeping-naked-you-probably-didnt-know.html

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net