Miten opimme läheisyyttä? https://pixabay.com/fi/suudelma-rakkaus-arkuus-pari-1858088/
14.12.2017

Miten opimme läheisyyttä?

Tytöt oppivat intiimin kanssakäymisen pelisääntöjä lukemalla romanttisia novelleja, kun taas poikien ensikosketus ”rakastamisen taitoon” käy usein pornoleffojen kautta. Tässä kohtaan nouseekin huoli – miten näin erilaisista näkökulmista lähtevät ajatukset voivat koskaan täysin kohdata? Mietitkö koskaan, mistä saamme ohjeemme ja uskomuksemme intiimiin kanssakäymiseen? Eroavatko sinun ja kumppanisi näkemykset toisistaan? Oli kyseessä sitten kirjallisuus, elokuva tai muu visuaalinen viesti, tulos on sama: Kulttuurimme on erittäin huonosti kehittynyt ja informoitu, kun kyseessä on intiimi läheisyys.

Miehet voivat kiihottua muutamassa minuutissa (tai nopeammin), kun taas naisilla kiihottuminen voi kestää kymmenen kertaa kauemmin. Eli voi kestää siis keskimäärin 20 minuuttia, kun nainen on yhtä kiihottunut, kuin kumppaninsa.

Tämä keskustelunaihe on usein esillä mediassa, mutta silti ongelmalla näyttää olevan ja pysyvän. Milloin viimeksi näit esimerkiksi elokuvan, jossa otettiin huomioon tämä esileikin tärkeys naisen näkökulmasta rakastelukohtauksessa? Sellaista tuskin on olemassa. Siis kerrataanpa.

Miehille tarkoitettu vinkki: Ajattele, kuin mekaanikko. Sinun täytyy voidella koneesi osat, että kitka ei vahingoita sitä. Sinun on lämmitettävä moottori, ennen kuin käytät sitä. Sinun tulee tarkistaa mittarit varmistaaksesi, että kaikki sujuu hyvin. Koneesta ei saa loppua öljy, se ei saa ylikuumentua, eikä pitää omituista ääntä. Toisin sanoen, jos HÄN ääntelee oudosti, näyttää enemmän pelokkaalta, kuin nauttivalta, tai katselee sinun asemestasi kelloa – pidä näitä merkkejä varoitusvaloinasi! Myös kone, jota ei ole hyvin ylläpidetty, lopettaa jossain vaiheessa toimintansa – ja jos ohitat esileikin, ei kumppanisi moottori koskaan käynnisty!

Seksuaalisuuden tutkimuksessa yleisin ja toistuvin tulos on, että miehet valittelevat yhdyntöjen vähäisestä määrästä (vaikka myös useat naiset jakavat tämän huolen). Naisten suurin huolen aihe on puolestaan seksin heikko laatu. Ja tämähän näyttää syyn ja vaikutuksen suoralta korrelaatiolta. Kun parannat laatua, lisäät myös seksin määrää!

Naisille tarkoitettu vinkki: Vaikka puhuminen tuntuisikin ylitsepääsemättömältä, niin älä pysy hiljaa, kun puhutaan rakkaudesta, esileikistä ja seksistä. Varo, ettet oleta, että hän voisi tietää, mistä sinä tykkäät. Sinun on ehkä näytettävä ja kerrottava hänelle rohkaisevasti (ei kritiikkiä) siitä, mitä haluat. Jos sinä tai kumppanisi olette tyytymättömiä, sinun on oltava valmis kääntämään kurssia – muuten et voi yllättyä siitä, jos kumppanisi tuntee olonsa sivulliseksi tai avuttomaksi.

Meidän on siis otettava itse vastuu siitä, että opettelemme rakastamisen ja intiimin suhteen taitoja – ja teemme sen sopivaa lähdettä apuna käyttäen. Tämä voi yksinkertaisimmillaan olla oma kumppanisi, jonka kanssa voitte tutkia ja keskustella siitä, mikä toimii kummallekkin teistä – tai voitte käyttää ulkopuolisia lähteitä tukenanne. Pitäkää kuitenkin huoli siitä, että tämä lähde sisältää neuvoja, jotka oikeasti vahvistavat taitojanne ja viisauttanne, eikä se sisällä valmiiksipureskeltuja tarinoita mediasta. Tärkeintä on, että ette jätä seksielämäänne sattuman varaan, sillä sattumat eivät riitä.

Lähde: https://spiritualityhealth.com/blogs/real-love-with-eve/2013/08/29/eve-hogan-simple-mechanics-intimacy

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net