Mies seksuaalisena olentona – uskomuksia ja myyttejä https://pixabay.com/fi/mies-seksik%C3%A4s-malli-alasti-1774019/
02.12.2016

Mies seksuaalisena olentona – uskomuksia ja myyttejä

Moderni yhteiskunta ja media ovat yhdessä rakentaneet meille naisille hyvin selkeän ja jalostetun kuvan miehen seksuaalisuudesta. Mies esitetään usein villinä ja himokkaana olentona, joka naisten pitää vangita ja kesyttää – muuten mies saattaa karata levittämään siemeniään maailmalle.

Tämä mieskuva ei kuitenkaan useimmiten pidä paikkaansa. On aika oikoa miehen seksuaalisuuteen liittyviä uskomuksia ja myyttejä.

1. Miehet eivät ole luonnostaan yksiavioisia, mutta naiset ovat. Tällainen ajattelu taitaa olla enemmänkin joidenkin tiedemiesten toiveajattelua, sillä tuoreet tutkimukset ovat tyystin kumonneet tämän väitteen. Miehet usein arvostavat asioiden yksioikoisuutta, ja yksiavioisuus on yleisesti ottaen helpompaa, kuin moniavioisuus. Naiset puolestaan on kautta aikain opetettu rajoittamaan oma seksuaalinen halukkuutensa yhteen mieheen – heitä on myös rankaistu siitä, jos he ovat toimineet toisin. Totuus on, että naisen biologia ja persoonallisuus sopivat moniavioisuuteen - jopa miehiä paremmin. Naisten on todettu omaavan miehiä enemmän moniavioisuuteen sopivia ominaisuuksia, kuten hyvät viestintätaidot ja multitaskaamisen taidot. Ja koska naiset yleensä tarvitsevat pidemmän aktin saavuttaakseen orgasmin, voi moniavioisuus olla tässäkin suhteessa helpottava tekijä. Kyse onkin enemmän jokaisen ihmisen omista valinnoista, kuin biologiasta.

2. Miehet haluavat enemmän seksiä, kuin naiset. Tämä uskomus on kovin omituinen, sillä luonto haluaa meidän kaikkien jatkavan lajiemme kehitystä. Jos nainen ei ole kiinnostunut seksistä, sen taustalla voi olla monia tekijöitä, kuten esimerkiksi epäonnistuneet parisuhteet, lapsena koettu hyväksikäyttö, häpeä omaa vartaloa kohtaan, tai vaikkapa stressi. Tämä ei kuitenkaan ole naisen luonnolle normaali, yleistettävä tila. Vaikka naisen seksuaalisuutta on kautta aikain rajoitettu, naiset kaipaavat erotiikkaa ja seksiä yhtä paljon – ellei jopa enemmän – kuin miehet. Useat tutkimukset ovat päätyneet tähän lopputulemaan.

3. Miehen täytyy saada ejakuloida, jotta hän kokisi seksuaalista nautintoa. Tämä uskomus on hyvin yleinen ja syvälle juurtunut. Totuus on kuitenkin se, että miehen siemensyöksy ja orgasmi ovat kaksi eri asiaa – ne vaan tapahtuvat samanaikaisesti. Mies voi siis saada orgasmin – ja kokea jopa multiorgasmeja - ejakuloimatta. Kun mies oppii laukeamaan ilman siemensyöksyä, hän todennäköisimmin haluaa harrastaa seksiä ejakuloimatta yhä useammin, sillä se tuottaa ihan erilaista nautintoa miehelle. On siis hyvä tietää, että miehelläkin on mahdollisuus valita, haluaako hän saada orgasmin ilman siemensyöksyä vaiko ei.

4. Miehen täytyy kokea erektio, jotta hän voi nauttia seksileikeistä. Vaikka yleinen uskomus on, että miehet ajattelevat seksin olevan yhtä kuin yhdyntä, asia ei aina ole näin. Todellisuudessa seksileikit ovat - myös miehelle - paljon muutakin kuin yhdyntää. Esimerkiksi esileikki ei vaadi erektiota – naisen hyväileminen ja kiihottumisen katseleminen voivat olla hyvinkin nautinnollisia asioita miehelle, eikä hänen tarvitse olla heti suorituskeskeisessä tilassa. Hieman pehmeä penis voi olla myös herkempi tuntemaan ärsykkeitä ja vähemmän valpas laukeamaan. Tällöin mies pystyy kokemaan seksuaalista energiaa pidempään koko kehollaan, kun huomio ei ole ainoastaan yhdynnässä.

5. Mitä isompi sen parempi. Ehkä ei kuitenkaan? Tärkeintähän on sukuelinten yhteensopivuus. Esimerkiksi suuri penis ja pieni vagina ei välttämättä ole paras mahdollinen yhdistelmä. Kokoa tärkeämpää on se, kuinka taidokkaasti mies osaa omaa penistään käyttää ja hallita – ja tätäkin voi opetella yhdessä. Pienempää penistä on usein helpompi liikutella naisen sisällä, ja tämä voi motivoida miestä etsimään uusia keinoja tyydyttää kumppaniaan. Suurin ongelma peniksen koon ympärillä onkin usein miehen omat luulot siitä, että hänen penis on riittämätön. Monet miehet kantavat turhaa huolta mukanaan, vaikka heidän peniksensä onkin keskivertoa suurempi.

On hyvä muistaa, että tämä artikkeli oli vain pieni katsaus uskomuksiin ja väärinymmärryksiin, joita miehen seksuaalisuuden ympärillä pyörii – ja kaikki nämä uskomukset nousevat keskustelun, koulutuksen ja ymmärryksen puutteesta. Seksuaalisina olentoina meidän olisikin tärkeää oppia huolehtimaan omasta ja toisen seksuaalisesta hyvinvoinnista keskustelemalla, lukemalla ja harjoittelemalla. Pidä mieli avoinna ja luota vaistoihisi!

Lähteet: http://mytinysecrets.com/5-fucked-up-myths-mens-sexuality/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net