https://pixabay.com/fi/nack-seksik%C3%A4s-nainen-korut-499099/ https://pixabay.com/fi/nack-seksik%C3%A4s-nainen-korut-499099/
10.06.2016

Meditoinnin avulla kohti vapautunutta ja tietoista seksuaalisuutta

Meditoinnin avulla pyritään eroon arkisista ajatuksista, meditointi rauhoittaa, rentouttaa, sekä auttaa hallitsemaan stressiä ja verenpainetta. Nyt on myös tieteellisesti todistettu, että orgasmi tekee aivoissa saman asian - seksi vaikuttaa aivojen eri osassa, mutta lopulta näiden kahden vaikutus ihmisessä on sama. Meditointi ja seksi siis auttavat ihmisiä rentoutumaan, mutta meditoimalla voi myös parantaa seksielämää ja syventää seksuaalista nautintoa.

Vähemmän stressiä – parempia orgasmeja. Kehon stressitila nostaa kortisoli-, ja adrenaliinitasoja, ja tämän seurauksena seksuaalinen halu ja suoriutumiskyky laskevat. Kohonneet kortisolitasot voivat myös estää naisen orgasmin kokonaan. Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset, joiden kortisolitaso ylitti tietyn rajan, tulivat psyykkisesti kykenemättömäksi saavuttaa orgasmin. Meditaatioharjoitusten avulla elimistön stressitaso kuitenkin alenee, jolloin muun muassa seksuaaliset halut ja suorituskyky puolestaan nousevat. Jo muutama meditointipäivä saa stressihormonit laskemaan ja aivot alkavat tuottaa enemmän mielihyvähormoneita, eli dopamiinia ja serotoniinia. Mielihyvähormonit lisäävät seksuaalisia haluja sekä orgasmin intensiivisyyttä. Ja mitä rentoutuneemmassa tilassa kehosi on, sitä vastaanottavaisempi se on seksuaaliselle nautinnolle ja mielen räjäyttäville orgasmeille.

Meditointi tuo sinut tähän hetkeen. Aivojen vasen puolisko on useimmilla meistä kehittyneempi kuin aivojen oikea puolisko. Vasemman aivopuoliskon tehtävä on käydä läpi mennyttä ja kerrata tulevaa. Tämä kertaaminen voi saada meidät jumiutumaan ajatuksiimme menneestä ja tulevasta, jolloin kyky nauttia tästä hetkestä häiriintyy. Näin myös kyky nauttia orgasmista häiriintyy, koska voimme nauttia orgasmista vain ja ainoastaan sinä hetkenä, kun se tapahtuu.

Aivojen oikea puolisko on puolestaan vastuussa nykyhetken tiedostamisesta, ja meditointi jumppauttaakin nimenomaan näitä osia aivoissa. Mitä kauemmin jaksamme meditoida, sitä paremmin tuemme aivojen yhtenäisyyttä. Tämä tasapainottaa oikean ja vasemman aivopuoliskon toimintaa, jonka seurauksena tulemme tietoisemmaksi asioista, jotka tapahtuvat juuri nyt, tässä hetkessä. Näin voimme vapautua nauttimaan seksistä ja toisesta ihmisestä juuri tässä ja nyt. Seksi on parhaimmillaan silloin, kun molemmat osapuolet ovat täysin läsnä tilanteessa.

Meditoinnin avulla täydennät itse itsesi. Usein sanotaan, että toinen ihminen voi täydentää toisen. Totuus kuitenkin on, että kukaan ei voi täysin täydentää toista ihmistä: Ei kumppani, ei työtitteli, ei lottovoitto – ei mikään muu, kuin ihminen itse, sillä onnellisuus tulee sisältäpäin. Onnellisuus ei katso aikaa, sillä se on läsnä elämän joka hetkessä. Jos sinulla ei ole meditaatioharjoitusta tai muuta keinoa päästä kosketuksiin oman onnellisuutesi kanssa, ajaudut etsimään täyttymystä vääristä paikoista. Onnellisuus on sisäistä työstämistä, johon meditaatio on paras työkalu. Kun tulet tietoisemmaksi omasta onnellisuudestasi, täydennät itse itsesi ja voit nauttia kumppanistasi oman onnellisuutesi kautta – ei sen kustannuksella. Näin tulet myös seksuaalisesti tyydytetyksi kokonaisvaltaisemmin, kun koet, että kenenkään ei tarvitse täydentää sinua – olet jo kokonainen!

Miltei yliluonnollisia hetkiä. Jos et ole vielä kuullut peilineuroneista, niin nyt on korkea aika. Kuvittele peilineuronit pieniksi bumerangeiksi - ne lähtevät aivoistasi liikkeelle ja liitelevät tanssimaan seksikumppanisi peilineuronien kanssa, mutta palaavat takasisin raportoimaan kumppanin tuntemuksista sinulle. Kuulostaako hullulta? Peilineuronit siis auttavat sinua vaistoamaan, mitä kumppanisi tuntee. Peilineuronit ovat syy esimerkiksi siihen, miksi me vavahdumme, kun joku loukkaantuu tai vaikkapa kaatuu. Peilineuronien takia myös pornoteollisuus on miljardibisnestä – kun katsomme muiden ihmisten saavan nautintoa, se herättää myös katsojan aivoissa nautinnon tunteita. Meditoimalla voimme tehostaa peilineuronien toimintaa, jonka seurauksena sinusta tulee hengellisempi, intuitiivisempi ja nerokkaampi petikumppani. Ja kun olet meditoinnin ansiosta myös kauttaaltaan vähemmän stressaantunut, olet taatusti herkempi antamaan ja saamaan nautintoa.

Tekniikka haltuun. Meditointiin on tarjolla erilaisia tekniikoita ja menetelmiä. Kannattaa kuitenkin valita sellainen tekniikka, joka on suunnattu kiireistä ja hektistä elämää viettäville ihmisille, eikä jo valmiiksi rauhallista elämää viettäville munkeille – näin meditoinnista saa enemmän hyötyä irti. Kannattaa myös ehdottomasti käydä tutustumassa erilaisiin meditointikursseihin, jotta löydät juuri itsellesi miellyttävimmän tekniikan sen harjoittamiseen. Näin saat suuremman hyödyn meditoinnista ja opit, että se voi olla helppoa - ja jopa hauskaa!

Lähteet:

http://www.scientificamerican.com/article/the-neurobiology-of-bliss-sacred-and-profane/
http://www.mindbodygreen.com/0-16857/5-ways-meditation-can-help-you-have-mind-blowing-sex.html

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net