Masturbointi on hyväksi naisen seksuaaliselle hyvinvoinnille https://pixabay.com/fi/tytt%C3%B6-hississ%C3%A4-photoshoot-hame-1382908/
27.05.2016

Masturbointi on hyväksi naisen seksuaaliselle hyvinvoinnille

Masturbointi on helppo tapa kokea nautintoa, mutta se on muutakin, kuin vain nautinnon tunteita. Masturbointi on hekumallinen keino tutustua syvällisemmin omaan kehoon ja seksuaalisuuteen, etsiä itsestä uusia seksuaalisia voimavaroja ja ylläpitää seksuaalista halukkuutta. Masturboinnilla voi olla jopa meditatiivisia vaikutuksia – se on jokaisen oma hetki tuottaa itselleen mielihyvää.

Fantasiointi ja oman kehon tutkiskelu on hyvä tapa lisätä seksuaalista halukkuutta ja nautintoa. Tutkimukset ovat todenneet, että seksuaaliset unelmat, fantasiat ja masturbointi nostavat naisten testosteronitasoa. Kun libido nousee ja olo on seksuaalisesti aktiivinen, pysyvät myös sukuelimesi limakalvot joustavina, vahvoina ja terveinä. Näin myös seksi tuntuu entistä paremmalle. Ja mitä enemmän sooloseksiä harrastaa, sitä enemmän haluaa seksiä yleisestikin. Kun tulet entistä tietoisemmaksi siitä, millainen koskettelu tuottaa sinulle nautintoa, voit myös kertoa tämän kumppanillesi. Näin seksuaaliset halusi pysyvät aktiivisina ja seksistä tulee entistä nautittavampaa. Masturbointia voit harrastaa myös yhdessä kumppanin kanssa, sillä mikä olisi ihanampaa ja sensuellimpaa katseltavaa, kuin itsestään nauttiva, itsevarma nainen!

Masturboinnin on todettu myös kohottavan itsetuntoa, etenkin naisilla. Koska masturbointi edistää tietoisuutta itsestämme seksuaalisina olentoina, kohottaa se näin myös itsevarmuuttamme. Kun tiedostaa oman halun tuottaa itselleen hyvää oloa tai orgasmin, vahvistuu samalla tunneäly ja yhteys omaan seksuaaliseen kehoon. Kun voi tuottaa itselleen fyysistä tyydytystä, ei tarvitse ketään ulkopuolista kertomaan, että on seksikäs ja seksuaalinen olento – tiedämme sen ihan hyvin itsekin.

Itsetyydytys on tehokas ja erityisen miellyttävä rentoutumisen muoto. Naisen orgasmi saa kehon tuottamaan endorfiinia, dopamiinia, sekä oksitosiinia. Tällaisten mielihyvähormonien ryöppy laskee stressihormonien määrää elimistössä. Stressihormonien tiedetään lisäävän muun muassa kehon tulehdusalttiutta, unettomuutta ja ylipainoa. Näin ollen itselleen tuotettu nautinto rentouttaa ja voimaannuttaa koko kehoa, sekä tekee siitä entistä vahvemman ja vastustuskykyisemmän.

Itsetyydytyksellä voi myös lievittää erilaisia elimistön kiputiloja. Orgasmi, sekä myös muu seksuaalinen kiihottuminen, lisää verenkiertoa sekä aivoissa että sukuelimissä. Tämän ansioista monenlaiset kivut, kuten esimerkiksi pääkipu ja kuukautiskivut helpottavat masturboinnin seurauksena. Masturbointi kuukautisten aikana auttaa helpottamaan niiden tuomia kramppeja alavatsassa.

Masturboinnilla on myös meditatiivisia vaikutuksia. Itsetyydytys on hyvä tapa tyhjentää mieli stressaavista tai levottomista ajatuksista. Masturbointi tuo sinut, kuten meditointikin, läsnä olevaksi tähän hetkeen. Kun keskityt omaan nautintoosi, stressi lievittyy ja pääset kosketuksiin oma kehosi kanssa – näin kaikki turhat ajatukset lähtevät päästäsi pyörimästä. Elät hetkessä, kun keskityt vain siihen, mikä tuntuu sinusta fyysisesti hyvältä juuri nyt.

Masturboinnilla ei ole mitään haitallisia sivuvaikutuksia. Oikeastaan masturbointi tuo pelkästään hyviä asioita elämääsi. Masturbointi on luonnollinen tapa antaa itselleen nautintoa – me kaikki teemme sitä ja nautimme siitä. Masturbointia ei tarvitse häpeillä tai nolostella – se on yhtä luonnollinen osa elämäämme, kuin seksikin. Tosin masturbointi on huomattavasti huolettomampaa, kuin seksi, sillä masturboidessa ei tarvitse pelätä seksitauteja, raskaaksi tulemista, tai sitä, ettet saavuttaisi orgasmia. Voit nauttia täysin siemauksin itsellesi tuottamasta, riskittömästä nautinnosta.

Ja kaikkein parastahan masturboinnissa on, että se tuntuu vaan niin HYVÄLTÄ! Ja me kaikkihan tarvitsemme nautintoa ja janoamme hyvän olon kokemuksia elämäämme, eikä vain?

Lähteet:

http://www.huffingtonpost.com/2015/01/14/reasons-women-should-masturbate_n_6172092.html

http://mytinysecrets.com/10-wicked-reasons-you-should-be-masturbating-more-often/

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net