Lisää läheisyyttä tuoreeseen parisuhteeseen https://pixabay.com/fi/yst%C3%A4vyys-veljeys-k%C3%A4det-liitto-2156172/
23.06.2017

Lisää läheisyyttä tuoreeseen parisuhteeseen

Kun kuulemme sanan läheisyys, ajattelemme yleensä fyysistä kosketusta tai hekumallista mielihyvää – kuten pitääkin. Emme usein kuitenkaan tiedosta, että läheisyys on jotain, jonka pitäisi lähteä meidän perustuksellisista luontaisista arvoista. Tällainen läheisyys johtaa toisen ihmisen syvempään ymmärtämiseen ja arvostamiseen.

Miten luoda läheisyyden tunne, kun suhteesi on uusi? Ensimmäinen askel läheisyyteen on luottamus, joka muodostuu kahden ihmisen välille tarkoituksenmukaisen vuoropuhelun kautta. Luottamus voidaan rakentaa ja rikkoa jokapäiväisissä keskusteluissa. Nopeatempoisten elämäntyyliemme kanssa saattaa usein vahingossa päätyä väärinkäsityksiin uudessa suhteessa – näin käy etenkin silloin, kun olemme stressaantuneita ja yritämme kommunikoida pinnallisesti.

Kun luottamus on saavutettu ja tunnet olosi tarpeeksi turvalliseksi, voit rauhassa avautua toiselle. Voit olla haavoittuva, ohittaa epävarmuutesi ja yhdistyä toiseen ihmiseen sielukkaammalla tasolla. Vaikka esimerkiksi small talk olisi hyvä tapa säilyttää sovinnollinen työilmapiiri, on tämä jatkuva, virallinen keskustelutapa myrkyllinen intiimille suhteelle. Olemme niin tottuneet small talkkiin, että joskus saatamme huomata, ettemme tunne kumppaniamme syvemmällä tasolla lainkaan! Kun olemme merkityksellisten keskustelujen myötä löytäneet luottamuksen toiseen ihmiseen, voimme seuraavien neuvojen saattelemana alkaa kasvattaa uuden suhteen intiimiyttä.

Tasapainota, haasta ja tue. Puhu toiselle parhaana mahdollisena versiona itsestäsi. Jos olet kuin useimmat ihmiset, sinulla todennäköisesti on pelokas, vihainen, halventava tai laiska puoli, joka heikentää suhteesi keskusteluyhteyttä ja laatua. Pelon tai vihan ei kuitenkaan tarvitse ohjailla suhdettasi – päinvastoin, kannattaa toimia aina siitä käsin, mikä on sinussa parasta ja tuoda esiin se osa sinusta, joka todella haluaa paremman ihmissuhteen. Näistä lähtökohdista kumpuaa myös elämäsi paras seksuaalinen yhteys.

Kehitä kiitollisuutta. Keskity siihen, miten kiitollinen olet kumppanisi huomaavista sanoista tai teoista. Onnellisilla pariskunnilla on tapana huomioida pienetkin toisen tekemät hyvät eleet, eikä keskittyä virheisiin. Tarkkaile itseäsi ja mieti, miten reagoit, kun kumppanisi tekee jotain hyvää puolestasi. Reagoitko niin, että kumppanisi huomaa aidon kiitollisuutesi?

Kuuntele. Kaipaatko syvällisempää ja avoimempaa keskusteluyhteyttä kumppanisi kanssa? Voit aloittaa keskittymällä siihen, millainen kuuntelija sinä olet. Itsetietoinen ja tuomitsematon kuuntelija luo parhaiten syvällisemmän yhteyden toiseen ihmiseen. Kun olet testannut jäätä ja huomaat, että se kantaa, voit pikkuhiljaa uskaltaa antaa itsesi olla haavoittuvainen ja avoin – puhu peloistasi, jaa henkilökohtaisia tarinoitasi ja paljasta unelmasi ja halusi. Mitä enemmän tätä teet, sen helpommalta se alkaa tuntua.

Opettele aistikkuutta. Aistikkuus ei aina tarkoita jotain seksuaalista – sen vuoksi aistikkuutta kannattaa harjoitella. Esimerkiksi alasti nukkuminen on hyvä keino lisätä päivittäisen ihokontaktin ja läheisyyden määrää suhteessa. Alasti nukkuminen tuntuu ihanalta ja se voi toimia oikoreittinä intiimimpään läheisyyteen. Myös hieronta tai yhteinen kylpy lisäävät ihokontaktia ja läheisyyden tunnetta tuoreessa suhteessa.

Leiki! Sovi leikkitreffejä kumppanisi kanssa – ja pitäkää treffien ainoana tavoitteena pitää hauskaa! Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki vakava keskustelu ja työjutut ovat kielletty. On helppo sanoa, että kannattaa pitää mieli avoinna ja pysyä spontaanina, mutta totuus on, että jos annat mielesi rentoutua ja leikkisästä puolestasi, saat paljon enemmän irti tilanteesta. Myös seksi voi olla hauskaa ja leikkisää - ei ole oikeaa tai väärää tapaa harrastaa seksiä, eikä kukaan ole arvostelemassa.

Laita puhelin pois. Kun puhelin ei ole koko ajan viemässä huomiotasi pois toisesta ihmisestä, saatat yllätykseksesi huomata, että intiimiyden ja seksuaalisuuden halut nousevat pintaan kuin itsestään. Nykypäivänä hoidamme kaikki asiamme, kuten sähköpostin lukemisen, facebook-stalkkailun ja muut juoksevat asiat puhelimella – sen takia puhelimesta olisi hyvä välillä irrottautua. Yksi Hyvä sääntö olisi kieltää puhelimenkäyttö makuuhuoneessa kokonaan. Lakkaa vakoilemasta, mitä muut tekevät ja keskity omaan suhteeseesi täysillä.

Priorisoi mielihalusi. Älä pelkää puhua kumppanille siitä, millaisista asioista nautit - ja millaisia asioita haluaisit kokeilla makuuhuoneessa. Ja kun olette puhuneet asiasta, kokeilkaa uusia juttuja rohkeasti. Ihmiset kantavat liikaa huolta siitä, ovatko heidän mieltymyksensä normaaleja tai epänormaaleja. Kun puhutaan seksuaalisista mieltymyksistä, ei todellisuudessa ole oikeita tai vääriä haluja – niin kauan kuin säännöt on yhdessä sovittu ja ne eivät vahingoita ketään.

Muista katsekontakti. Se, kuinka kykenevä olet katsomaan toista syvälle silmiin ja pitämään katsekontaktin, kertoo siitä, miten hyvä sinulla on olla omissa nahoissasi. Intensiivinen katsekontakti saa meidät usein tuntemaan olomme haavoittuvaisiksi, ja sen vuoksi tämä on voimakas tapa tuntea yhteyttä rakkaasi kanssa ei-fyysisellä tasolla. Katsekontakti vaatii rohkeutta ja intensiivistä läsnäoloa. Voimakas katsekontakti kertoo, että panostat kuppaniisi ja olet luottamuksen arvoinen.

Tässä oli vain pintaraapaisu siitä, miten voit luoda intiimiyttä tuoreeseen suhteeseen. Muista, että paras neuvoja löytyy kuitenkin sinusta itsestäsi – se neuvoja tietää, mitä sinä haluat ja tarvitset.

Lähteet: http://www.mindbodygreen.com/0-26219/10-secrets-to-cultivating-sexual-intimacy-in-a-new-relationship.html

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net