”Kylläpä taas ottaa koteloon. Naapuri se aina kyttää tai toimii niin ärsyttävällä tavalla, että suonta oikein kuumottaa. Työpaikalla pitää jatkuvasti tehdä niitä pottumaisia hommia. Ruokakaupassa toitotetaan alituiseen, että kassoillamme on nyt ruuhkaa. En minä ehdi vain odotella ja nuohota joka paikassa. Kaiken saa aina hoitaa ja kiitosta ei saa milloinkaan. Pisteeksi iin päälle se yksi pönttö taas arvosteli minua ihan syyttä, poistuispa maasta koko tyyppi. Mikään ei koskaan mene putkeen (paitsi ehkä sillä yhdellä kaverilla). Voi että miten pistää vihaksi. Kenellä voi hermo kestää tätä kaikkea.” Onko tuttua? Entä oletko jo hoksannut miksi kiukun tunne voikin olla tosi hyvä juttu?
Kun onnistumme ohjaamaan vihamme myötätuntoiseen kommunikointiin, se voi auttaa meitä vahvistamaan itsetuntoamme, tuoden mukanaan entistä läheisempiä ja tyydyttävämpiä ihmissuhteita.
Kaikilla on elämässään raivostuttavia hetkiä; kun liikenne ei toimi tai kun lapsi ei vain lopeta kirkumistaan. Vihan tunteita on silloin tällöin hyvä kokea, kunhan muistaa palata vihanpurkauksesta takaisin, ettei koko päivä muutu huonoksi. Näitä keinoja voit käyttää apuna päästäksesi taas rauhalliseen, rentoutuneeseen ja hyvään fiilikseen.
Viha ja agressiivisuus ovat joskus hyviäkin kumppaneita, sillä niissä on paljon muutosvoimaa. Vihalla on aina syynsä, mutta tukahdutettuna se voi olla räjähtävää ja vaarallista, joten opettele kanavoimaan vihasi järkevästi ja turvallisesti.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net