Esileikki avaa ovet naisen seksuaaliseen maailmaan https://pixabay.com/fi/vuosikerta-rakkaus-art-kollaasi-1252930/
19.05.2017

Esileikki avaa ovet naisen seksuaaliseen maailmaan

Läheisyys, suudelmat ja koskettelu ovat tärkeä osa rakastelua – ne ovat yhtä seksuaalisia asioista kuin yhdyntäkin. Esileikki on tärkeä seksuaalisen halun nostattaja ja tunnelman luoja niin naiselle kuin miehellekin. Etenkin naiset kaipaavat esileikin tuomaa yhteyttä toiseen ihmiseen.

Tutkimuksia esileikistä. Useat tutkimukset ovat todenneet, että esileikki on naiselle erityisen tärkeä osa seksuaalista kiihottumista. Miehet saattavat joskus virheellisesti ajatelle, että esileikki on ikään kuin ”työtä”, joka takaa itse yhdynnän onnistumisen. Journal of Sex and Marital Therapy –lehden julkaisema tutkimus kuitenkin totesi, että 60 prosenttia amerikkalaisnaisista koki esileikin olevan seksissä antoisinta. Myös Mens's Healthin tekemä kysely ja siihen vastanneet 1900 naista olivat samoilla linjoilla: kaksi kolmasosaa naisista piti esileikkiä huomattavan tärkeänä ja jopa olennaisena orgasmin saamiselle. Esileikki ei siis ainoastaan kostuta naisen ruusutarhaa, vaan tekee orgasmin saamisesta helpompaa.

Aistillisuus. Esileikin kautta kumppanit aloittavat yhteisen tien kohti seksuaalisen nautinnon jakamista. Aistillisuus on avainasemassa, sillä naiset erittävät kosketuksen, hyväilyn ja erityisesti orgasmin aikana mielihyvähormonia, oksitosiinia. Sensuelli kosketus, silittäminen ja läheisyyden tuoma lämpö herättävät naisen aistit. Oksitosiini on myös tärkeä kiintymyshormoni - näin esileikki lisää kumppanien yhteyttä ja kiintymystä toisiinsa. Esileikin aikana parin mieli ja keho virittyvät samalle taajuudelle, intohimo lisääntyy ja keho valmistautuu tulevaan yhdyntään.

Vapautuminen. Kun olemme kiihottuneita, alamme kaivata rakastelua. Rauhallinen ja pitkäkestoinen esileikki on paras tapa valmistaa nainen vastaanottavaiseksi tulevalle yhdynnälle - naisen kostumiseen vaikuttaa hyvin paljolti juuri se, että hyväilyyn keskitytään ilman kiirettä. Myös mies kaipaa esileikkiä ja hyväilyä – herkkien alueiden koskettelu tuottaa siis molemmille suurta nautintoa. Esileikillä on myös vapauttava vaikutus, sillä se vahvistaa itseluottamusta ja lujittaa luottamusta kumppaneiden välillä. Luottamus taas vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja mahdollisuutta saavuttaa se ihana, nautinnollinen orgasmi.

Tutkimusmatka kumppanin kehoon. Esileikki on myös ainoa tapa oppia tuntemaan kumppanin kehon mielihyväalueet. Esileikkiin kannattaa siis keskittyä ja käyttää aikaa – mikään ei ole eroottisempaa, kuin aistillisuuden pitkittäminen. Esileikkiä kannattaa ajatella tutkimusmatkana kumppanin kehoon – tee se viipyillen ja tunnustellen. Aisti ja kuuntele, miten kumppani reagoi hyväilyysi. Kannattaa myös kysyä kumppanilta suoraan, mistä hän piti ja mitä hän toivoisi esileikiltä. Vuorovaikutus takaa esileikin onnistumisen - ihminen kun ei koskaan voi täysin lukea toisen ajatuksia. Jos puhuminen seksin aikana tuntuu vaikealta, voi keskustelun avata muussakin arkisessa tilanteessa. Omien toiveiden jakaminen saa kumppanin kiinnostumaan ja kokeilunhalun heräämään.

Jatka hyväilyä. Esileikin nimi on hieman harhaanjohtava – se viittaa siihen, että jotain aloitetaan ja lopetetaan. Hyväilyä ja koskettelua ei silti tulisi unohtaa rakastelunkaan aikana. Esileikki kuuluu myös osaksi rakastelua – toisen hyväily, kiusoittelu ja koskettelu lisäävät kiihottumista entisestään ja siivittävät naisen nopeammin orgasmiin – jos tähän on tarvetta. Naisen kiihottunut keho on herkkä ja aistikas – sen vuoksi naisen koko keho tulisi huomioida rakastelun aikana.

Monissa tapauksissa esileikkiin käytetty aika vähenee, mitä kauemmin parisuhde on jatkunut. Pahimmissa tapauksissa seksistä tulee pelkkää orgasmin tavoittelua ja saavuttamista. Tämä on huono suunta, sillä se vie suhteesta pois suuren määrän nautintoa - ja syö kumppanien yhteyttä. Esileikkiin panostamalla seksielämä voi puhjeta ihan uudenlaiseen kukkaan. Unohtakaa siis pelkkä rakastelu – hyvä esileikki vie teidät sinne ihan itsestään.

Lähteet:

http://www.essence.com/2016/03/29/11-sex-secrets-experts-will-set-your-bed-fire

http://www.terve.fi/seksuaalisuus-ja-seksi/esileikki-askel-parempaan-seksiin

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net