Lähellä
Miksi suuteleminen tuntuu niin ihanalta ja koukuttavalta? Miksi ihmisillä on tarve tarttua toiseen ja heittäytyä intohimoiseen suudelmaan? Ehkä juuri siksi, että suuteleminen ihan oikeasti koukuttaa, sillä kehosta vapautuu suutelemisen aikana muun muassa dopamiinia, eli kehon omaa mielihyvähormonia. Mitä muuta tiedämmekään suutelemisesta?
Joidenkin naisten ja miesten välillä vallitsee hullunkurinen ”molemminpuolinen huijaus”, kun puhutaan orgasmin saamisesta – nainen teeskentelee saavansa orgasmin ja mies uskoo tämän. Jos olet huolissasi siitä, että naisesi saattaa teeskennellä saavansa orgasmin, jatka lukemista.
Sanotaan, että paras tapa elää elämää on pitää oma mieli myönteisenä. Tämä väittämä on täyttä totta myös silloin, kun puhutaan seksuaalisuudesta - positiivinen asenne ei saa rajoittua ainoastaan väittämiin ja mielikuviin.
Tietoinen itsetyydytys lisää ymmärrystämme siitä, mitä meissä tapahtuu, kun kiihotumme. Samalla se luo meille enemmän kehollista ja seksuaalista hyväksyntää itseämme kohtaan. Miten harjoitella tietoista itsetyydytystä?
Kun onnistumme ohjaamaan vihamme myötätuntoiseen kommunikointiin, se voi auttaa meitä vahvistamaan itsetuntoamme, tuoden mukanaan entistä läheisempiä ja tyydyttävämpiä ihmissuhteita.
Suorituspaineet vaikuttavat miehiin ja naisiin monin tavoin – ja monissa paikoissa. Kaikista paikoista makuuhuone on kuitenkin se, jossa emme yksiselitteisesti tarvitsisi tätä painetta. Joskus se kuitenkin hiipii ilmoille väistämättä.
Kuulemme usein, että viestintä on avain onnelliseen, terveeseen ja vahvaan yhteyteen kumppanin kanssa. Seksistä keskusteleminen on kuitenkin parisuhteen usein haastavaa, minkä vuoksi seksiterapeutit ehdottavatkin muita tekniikoita intiimin keskustelun tueksi. Seksuaalisuus on meille usein hyvinkin intiimi asia – tämän vuoksi siitä puhuminen tuntuu usein hankalalta – jopa oman kumppanin kanssa. On haastavaa löytää oikeita sanoja seksielämän elvyttämiseen tai ongelmien ratkomiseen – kumppania ei haluta turhaan loukata. Avuksi voi ottaa myös nonverbaalisia keinoja – seksuaaliviestintä on ihan oma kielensä, jota emme kaikki puhu sujuvasti.
Tytöt oppivat intiimin kanssakäymisen pelisääntöjä lukemalla romanttisia novelleja, kun taas poikien ensikosketus ”rakastamisen taitoon” käy usein pornoleffojen kautta. Tässä kohtaan nouseekin huoli – miten näin erilaisista näkökulmista lähtevät ajatukset voivat koskaan täysin kohdata? Mietitkö koskaan, mistä saamme ohjeemme ja uskomuksemme intiimiin kanssakäymiseen? Eroavatko sinun ja kumppanisi näkemykset toisistaan? Oli kyseessä sitten kirjallisuus, elokuva tai muu visuaalinen viesti, tulos on sama: Kulttuurimme on erittäin huonosti kehittynyt ja informoitu, kun kyseessä on intiimi läheisyys.
Ayurvedinen perinne juhlii ihmisen seksuaalisuutta, koska se parantaa aistillista iloa, sekä lisää emotionaalista läheisyyttä ja keskinäistä kunnioitusta. Fyysisen liiton toimessa seksuaalisuus voi tuoda yksilöitä lähemmän oman jumaluutensa kokemusta.
Seksuaalinen halukkuus on tärkeä osa hyvinvointiamme ja se kertoo myös usein hyvästä parisuhteesta. Useat meistä kuitenkin kamppailevat seksuaalisen haluttomuuden kanssa – tai sen kanssa, että ei osata toimia seksuaalisen halun lisäämiseksi. Ei siis kannata heti huolestua, tutustu ensihätään näihin libidoa helliviin ruoka-aineisiin!
Pitkäkestoiseen seksiin on olemassa salaisuus, jonka vain harvat ihmiset tietävät. Tämä salaisuus piilee sellaisessa seksin vaiheessa, jonka usein laiminlyömme tiedostamatta – tämä salainen vaihe on seksin jälkeinen aika. Tätä aikaa kutsutaan nimellä ”jälkihekuma”.
Kun kuulemme sanan läheisyys, ajattelemme yleensä fyysistä kosketusta tai hekumallista mielihyvää – kuten pitääkin. Emme usein kuitenkaan tiedosta, että läheisyys on jotain, jonka pitäisi lähteä meidän perustuksellisista luontaisista arvoista. Tällainen läheisyys johtaa toisen ihmisen syvempään ymmärtämiseen ja arvostamiseen.
Läheisyys, suudelmat ja koskettelu ovat tärkeä osa rakastelua – ne ovat yhtä seksuaalisia asioista kuin yhdyntäkin. Esileikki on tärkeä seksuaalisen halun nostattaja ja tunnelman luoja niin naiselle kuin miehellekin. Etenkin naiset kaipaavat esileikin tuomaa yhteyttä toiseen ihmiseen.
Tiedemiehet ja lääkärit kertovat, että orgasmi liittyy verenkiertoon ja hermopäätteisiin. Tämä fyysinen selitys ei kata edes puolia siitä, mitä orgasmi todellisuudessa on. Orgasmi on pyhä – ja sen valtakuntaan tutustuminen avaa ovat sen näkymättömälle maailmalle.
Moniavioisuudesta, eli polygamiasta on kohistu paljon viime aikoina - millaista se on? Voisiko se sopia juuri minulle? Yllättääkö mustasukkaisuus? Samat kysymykset voisi oikeastaan esittää myös kaikille yksiavioisesta liitosta haaveileville. Meille on opetettu, että yksiavioisuus on yhteiskunnassa normi. Mutta sopiiko tämä normi todella sinulle?
Nyt on voimaantumisen aika! Yhdisty uudelleen juuriesi kanssa - ja myös sen viisauden kanssa, joka elää sisällämme. On aika löytää jälleen syvempi yhteys naisena olemisen perusolemukseen. Koska naiseuteen liittyy usein epävarmuutta, voi siitä päästä eroon ymmärtämällä omaa naiseutta paremmin. Ikivanhat opit naisen voimaantumisesta saavat aikaan sisäistä kasvua, joka voi mullistaa naisena olemisen ihanuuden!
Sanotaan, että silmät ovat sielun peili. Jo pienellä silmäyksellä voimme ilmaista toiselle kiinnostusta, iloa, surua, sekä kiihottumista. Silmiin katsominen on todella voimakas ja univarsaali sanattoman viestinnän ele. Katsekontaktin avulla pystymme luomaan syvemmän yhteyden toiseen ihmiseen ja myös lisäämään intiimiyttä parisuhteeseen.
Moderni yhteiskunta ja media ovat yhdessä rakentaneet meille naisille hyvin selkeän ja jalostetun kuvan miehen seksuaalisuudesta. Mies esitetään usein villinä ja himokkaana olentona, joka naisten pitää vangita ja kesyttää – muuten mies saattaa karata levittämään siemeniään maailmalle.
Kosketus on meille ihmisille elintärkeä. Tapa, jolla kosketamme, kertoo paljon meistä itsestämme ja parisuhteestamme. Fyysistä läheisyyttä pidetään myös pitkän ja terveen parisuhteen perustana. Se on kuitenkin paljon muuta, kuin pelkkää seksiä - jos seksi on ainoa tapa saada läheisyyttä, ei se tyydytä sydämen ja ihon kaipaamaa kosketusta.
Kipu alapäässä tuntuu ikävältä ja vaikeuttaa usein myös seksielämää. Seksin aikana ilmenevä kipu, eli yhdyntäkipu, tulisi ottaa aina vakavasti, sillä hoitamattomana se saattaa johtaa fyysiseen ja jopa emotionaaliseen sulkeutumiseen. Miksi seksi sattuu, ja mikä avuksi?
Sivu 1 / 2

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net