31 joulu 2018

Vuosikertomukseni 2018

Tänä vuonna olen kirjoittanut todella vähän. Viime vuoden vaihteessa uhmasin kirjoittavani 50 blogia ja aloittavani kirjaprojektini ym. En kirjoittanut montaakaan blogia, enkä ensimmäistäkään sivua tulevasta kirjastani.

Hyvältä ystävältäni astrologi Seppo Tanhualta tilasin helmikuussa itselleni syntymäpäivälahjaksi Auringonpaluukartta tulkinnan ja sen viesti oli aika lailla yksiselitteinen, tänä vuonna tarvitset paljon omaa aikaa ja tilaa. Niinpä tämän vuoden olen enimmäkseen pyhittänyt omalle vapaa-ajalleni. Omasta vapaa-ajasta ja tilasta on tullut päivä päivältä tärkeämpää ja kaikki muu on sen sijaan ollut vähempi arvoisempaa. Omalla ajallani olen sitten pyrkinyt olemaan tekemättä mitään. Olen vain ollut ja nauttinut olemisen keveydestä. Tänä vuonna olen tuntenut valtavaa kiitollisuutta siitä, että elämässäni on kaikki jälleen erinomaisesti.

Toki valehtelisin, jos väittäisin vain levänneeni laakereilla koko vuoden. Harvan yrittäjän – lue Onnistujan – elämä on kuitenkaan pelkkää lepäilyä ja unelmointia. Tänä vuonna olen jälleen tehnyt töitä enemmän, kuin moneen vuoteen. Tänä vuonna työnteko ei ole kuitenkaan tuntunut lainkaan työltä, vaan olen työn teossa palannut juurilleni ja jälleen tehnyt päivätöikseni samoja asioita, kuin yrittäjyyteni alkuvuosina 15 – 20 vuotta sitten. Saimme rautatiemaailmasta ison ja pitkän projektin, jonka aloitimme tänä kesänä ja se jatkuu vielä ainakin seuraavat kaksi vuotta. Tuon projektin kautta olen löytänyt uudelleen ilon työtämme kohtaan. Se on ollut nautinnollista ja merkityksellistä sekä välillä myös varsin fyysistä tekemistä. Sieluni ja ruumiini on nauttinut täysin siemauksin tuosta projektista.

Täällä loma-asunnollani Ranta-Lepolassa olen tänä vuonna ollut niin paljon, kuin mahdollista. Sanomattakin lienee selvää, että täällä sielu lepää. Täällä on vain niin hyvä olla. Tänne on aina ihanaa tulla ja vähän haikeaa lähteä pois. Onneksi nyt joulun aikaan voin olla täällä lähes kaksi viikkoa yhteen menoon. Tunnen edelleen valtavaa kiitollisuutta henkimaailmaa kohtaan siitä, että he saattoivat minut tänne Ranta-Lepolaan reilu puolitoista vuotta sitten - Kiitos.

Muutin virallisesti Espooseen jo vuoden 2017 lopulla, mutta keväällä 2018 muutin kirjani jälleen takaisin Pornaisiin ja jälleen nyt marraskuussa jojoilin takasin espoolaiseksi – itse asiassa 11.11. Muutimme Rakkaani ja pikkupoikiemme Ronnyn ja Jokerin kanssa jälleen saman katon alle ja tällä kertaa uuteen kerrostaloasuntoon, jossa meillä on kolme huonetta ja avokeittiö sekä meille niin tärkeä sauna. Asunnossamme on lisäksi lähes 40 m2 terassi ja molemmilla omat autopaikat talomme autohallissa. Asuntomme toimii samalla meidän molempien kotitoimistona, Onnistujia, kun molemmat olemme.

Reilun vuoden neuvottelimme yrityskaupasta. Meillä ei ole koskaan ollut tarvetta myydä yritystämme, mutta meidät tahdottiin ostaa ja niin viralliset kaupat teimme joulukuussa 12.12. kello 12. Minä en kuulunut mukaan tuohon yrityskauppaan, vaan tein ostajan kanssa konsulttisopimuksen ja jatkan edelleen yksityisenä Onnistujana tehden töitä toisen omistamani yrityksen nimissä. Esikoiseni täyttää ensi keväänä 20 vuotta, joten SEn oli jo aika liittoutua isomman ja vahvemman kanssa. Näin minä olen sen ajatellut. Tuo kauppa teki minusta lopullisesti riippumattoman ja rahan takia minun ei tarvitsisi enää ikinä tehdä päivääkään töitä. Raha mahdollistaa paljon, mutta se ei tee ihmisestä onnellista. Siksi en aio lopettaa työntekoa, enkä aio loppuelämääni vain levätä laakereillani viiniä siemaillen ja viinirypäleitä syöden, vaikka välillä tuokin ajatuksena kiehtoo.

Kuluneena vuonna suhteeni Rakkaaseeni on syventynyt. Olemme olleet nyt yhdessä kaksi ja puoli vuotta. Useat sanovat suhteen muuttuvan kahden vuoden jälkeen ja niin myös meille on käynyt. Minä rakastan häntä päivä päivältä enemmän. Olemme tänä vuonna oppineet myös toinen toisistamme paljon lisää. Kiitos tästä kuuluu hyvälle ystävälleni Kirsille ja hänen kauttaan saamillemme itsetuntemusopeille enneagrammien kautta. Rakkaani on enneagramminumeroltaan nelonen ja itse olen seiska vahvalla kasisiivellä. Kirsin kursseilla olemme molemmat oppineet valtavasti lisää itsestämme ja toisistamme. Kiitos Kirsi – Sinun avullasi suhteemme on nykyään erinomainen. Enneagrammit ovat opettaneet meille mm. sen, että kumpikaan meistä ei pysty elämään ns. perinteisessä 24/7 suhteessa, vaan meillä molemmilla tulee olla myös paljon omaa aikaa ja tilaa. Suhteemme kannalta on siis myös erittäin tärkeää, että meillä on kaksi asuntoa, Espoo ja Ranta-Lepola, jotta meillä molemmilla on tilaa olla ja hengittää.

Tänä vuonna matkustusintomme on hiipunut vuoden takaisesta huippuvuodesta. Viime vuoden vaihteen olimme Pariisissa. Maaliskuussa olin työntekijöidemme kanssa Ranskan Alpeilla Chamonixissa sekä samalla reissulla Sveitsissä Geneven kansainvälisillä automessuilla. Kesällä olimme vajaan viikon Virossa ja tyttäreni syyslomalla sitten viikon Espanjassa. Nyt joulun aikaan meillä olisi ollut mahdollisuus lähteä jälleen ihan minne vain, mutta päädyimme viettämään joulun täällä Ranta-Lepolassa ja uuden vuoden otamme vastaan Espoossa.

Rakas tyttäreni on nyt teini-iässä ja on hyvin sopeutunut asumaan äitinsä uusioperheen kanssa Helsingissä. Tyttäreni koulumenestys on edelleen parantunut yläasteen aikana, kun jo kuudennen luokan keväällä hän oli luokkansa priimus. Tyttäreni on onneksi selvinnyt erostamme varsin vähin vaurioin. Olemme paljon keskustelleet erostamme hänen kanssaan ja hänen omien sanojensa mukaan, hän kokee eromme olleen sittenkin hyvä asia, myös hänen kannaltaan. Itse olen hänen kanssaan samaa mieltä siitä, että avioero on ollut paras päätös oman elämäni kannalta. Eromme oli minulle erittäin rankka kokemus, niin henkisesti, kuin taloudellisesti. Noina syvimpinä eron hetkinä ystäväni Seppo sanoi minulle, että astia tulee ensin tyhjentää, ennen kuin sen voi uudelleen täyttää. Juuri tuolla hetkellä nuo sanat eivät lämmittäneet, eivät lainkaan. Tänään osaan kunnioittaa noita Sepon viisaita sanoja. Astia todella tuli tyhjentää siitä vuosien saatossa pilaantuneesta moskasta ja astian täyttäminen on todella ollut uuden elämän alku.

Tähän on helppo päättää tämän vuotinen tilinpäätökseni. Pöydälläni on avoimena Positiivareiden Onnistujan Päivyri, jossa viikolle 1/2019 on mietelauseena seuraavanlainen teksti: ”Helpointa on olla oma itsensä. Vaikeinta on olla hän, jollaisena muut haluaisivat sinun olevan. Ethän anna heidän saada tahtoaan lävitse?”

Toivon Sinulle Rauhoittavaa Joulun aikaa ja Unelmien Uutta Vuotta 2019!

Viimeksi muutettu 28 joulu 2018
Kuka Minä Olen - Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Uusimmat artikkelit kirjoittajalta Kuka Minä Olen - Jyrki Hämäläinen

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU