16 loka 2018

Tiesitkö, että käsissäsi on parantamisen taikaa?

Ensimmäinen lääke, joka ihmiskunnalla on ollut, on energia. Kätesi välittävät sähkömagneettista energiaa. Koska sähkömagneettista energiaa virtaa myös meridiaaneissa, voit ohjata käsilläsi energiankulkua niissä. Näin sinulla on kyky vaikuttaa itse kehosi terveyteen.

Ihmeelliset energiat, jotka ylläpitävät elämääsi ja terveyttäsi, kulkevat kaikkialla kehossasi. Ne vaikuttavat jokaisen yksittäisen elimen ja kaikkien elinjärjestelmien toimintaan. Kehossamme kulkevat energiat ovat elämän lahja meille: ne ovat aina mukanamme, ne ovat ensimmäinen lääke, joka ihmiskunnalla on ollut. Miten muuten aikaisemmat ihmiset olisivat voineet parantaa itseään ja toisiaan?

Kiinalaiset ovat tunteneet meridiaanit tuhansia vuosia, ja hoitaneet sairauksia niihin vaikuttamalla. Länsimaissa sitä oli pitkään vaikea uskoa, ja vasta joitakin kymmeniä vuosia sitten akupunktiohoito on hyväksytty täällä. Nykyään meridiaaneissa kulkevaa energiaa voidaan havaita mittalaitteilla, samoin käsien energian vaikutusta meridiaaneihin.

Yksinkertaisinta itsehoitoa on ohjata käsillä meridiaanien kulkua. Nykyinen kiivastahtinen elämänmeno stressaa, keinotekoiset sähkömagneettiset säteilyt, ravinnon kemialliset lisäaineet ja ilmansaasteet häiritsevät ja sekoittavat ihmisten energioita, joten ei ole mikään ihme, että ne tukkeutuvat, lukkiintuvat tai alkavat kulkea takaperin.

Oireina on usein väsymys, ajattelu ei suju, ilmaantuu kaikenlaista pientä kremppaa ja vaivaa. Niiden korjaaminen voi olla näin helppoa.

Esimerkiksi olkapäällä kuljetettava olkalaukku katkaisee useita energialinjoja ja siitä seuraa voimien vähenemistä ja väsymystä. Nopea tapa korjaa tilanne: laita oikea käsi vasemmalle olkapäälle ja vedä napakalla otteella kehon poikki oikealle lonkalle muutaman kerran ja sama vasemmalla kädellä oikealta olalta vasemmalle lonkalle.

On hyvin tärkeää, että imunesteet pääsevät virtaamaan vapaasti. Rintaliivien kaarituet saattavat tukkia rintojen alla sijaitsevat imukudokset ja estää imunestevirtausta. Rintojen alla on rivi kaarituen linjaa noudattavia lymfaattisia heijastepisteitä. Hiero niitä voimakkaasti muutaman sekunnin ajan. Rinnoissa nännien yläpuolella on myös pisteet, joita hierominen vapauttaa kehosta haitallisia aineita ja panee ne virtaamaan rinnan läpi.

Meridiaanien kulkua ohjaamalla pystyt tehostamaan ruuansulatusta, parantamaan kipuja ja tehostamaan immuunijärjestelmää, jotta se poistaa kehosta haitallisia aineita. Fyysisten juttujen lisäksi niiden ja/tai niillä olevien pisteiden kautta voit vaikuttaa keskittymiseen, stressin hallintaan, poistaa ahdistusta ja rauhoittaa ajatuksia.

Ellei sinulla ole mitään vaivoja tai terveysongelmia, kannattaa silti tutustua näihin Donna Edenin kehittämiin itsehoitomenetelmiin.

Selkävaivat ovat hyvin yleisiä. Minun kohdalleni osuivat iskiasvaivat. Kärsin niistä useita vuosia enemmän tai vähemmän ja uskoin, ettei niille mitään voi. Särkylääkkeitä kului paljon. Lääkärille en mennyt, koska en uskonut heidän osaavan auttaa. Hierojalla käynneistä ei paljon apua ollut.

Vuosi sitten osallistuin Donna Edenin ja hänen miehensä David Feinsteinin pitämälle kahdeksan viikkoa kestäneelle Mindvalleyn järjestämälle nettikurssille Energy Medicin - A Personal Journey to Health and Vitality ja syvennyin tarkemmin kivunpoistoon. Selän alueelle vaikuttaa useita meridiaaneja.  

Iskiakseen vaikuttavat virtsarakko-, paksusuoli- ja pericardium- (sydänpussi-) meridiaanit. Niiden rauhoittavien pisteiden piteleminen vähensi kipua, ja vähitellen energiankulku alueella normalisoitui ja kivut heikkenivät. Nyt niitä on enää satunnaisesti ja tiedän miten hoidan ne.

Myös ruuansulatukseen liittyvistä ongelmista kärsivät hyvin monet. Ruuansulatukseen ja vatsantoimintaa vaikuttavat ohutsuoli-, perna-, maksa- ja paksusuolimeridiaanit. Esimerkiksi pernameridiaanin neurolymfaattisia heijastepisteitä hieromalla voi helpottaa oloaan, jos on erehtynyt herkuttelemaan tai syömään liikaa. Ohutsuolimeridiaanin neurolymfaattisten pisteiden hierominen rintakehän alareunassa vaikuttaa ruuansulatukseen.

Donna Eden on kirjassaan kartoittanut energia-anatomian perusteet, joiden pohjalta voi alkaa tutustua omaan energiakehoonsa. Jos vaivaudut tutustumaan meridiaaneihin ja niiden vaikutusalueisiin, sinulla on käsissäsi keinoja korjata itse vaivoja ja terveysongelmia, joita mahdollisesti tulee myöhemmin.

Donnan miehensä Davidin kanssa kehittämä Viiden minuutin perusohjelma vakauttaa kehon energioita toimimaan kuten ne on tarkoitettu. Se on hyvä apu terveyden ylläpitämiseen.

Erilaiset muistisairaudet dementiaa ja Alzheimeria myöten ovat yleisiä ja pelottavia.

Meridiaanit kuljettavat energiaa myös aivoihin. Keskimeridiaani, joka kulkee häpyluusta alahuuleen, energisoi aivoja. Selkäpuolella hallitseva meridiaani, joka kulkee häntäluusta pään yli ylähuuleen, tukee hermojärjestelmää.

Pään alueella on useita neurovaskulaarisia pisteitä, joiden piteleminen vahvistaa verenkiertoa.

Kun panet kätesi otsalle noin 2½ cm kulmakarvojen yläpuolelle, kätesi kattaa tärkeimmät stressipisteet sekä keski-, vatsa- ja virtsarakkomeridiaanien neurovaskulaariset pisteet. Keskellä päälakea on keuhko-, sydän-, maksa-, keski- ja sappimeridiaanien neurovaskulaarinen piste muutamia mainitakseni.

Terveellisempää kuin kipujen turruttaminen särkylääkkeillä, on energioiden hoitaminen. Tuntuu lohdulliselta ja voimaannuttavalta ajatella, että terveyteni on paljolti omissa käsissäni.

Kehon energioihin tutustuminen avaa tien energioiden ihmemaahan.

Donna Eden ja David Feinstein: "Tasapainota kehosi energiat - löydä paras mahdollinen terveys, elinvoima ja ilo".

Energiaa ja elämäniloa kaikille

Irmeli

Viimeksi muutettu 19 loka 2018
Kosketuskohtia - Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU